Τέσσερα καινούρια εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας. Τέσσερεις νέες εστιατορικές αφίξεις, που αξίζει να δοκιμάσουμε τη γευστική τους πρόταση.
Η Αθήνα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σ’ έναν διαρκή γαστρονομικό αναβρασμό. Σε αυτήν τη δημιουργική και άκρως ενδιαφέρουσα γευστική στροφή, 4 νέες εστιατορικές αφίξεις μπήκαν δυναμικά με τη νέα χρόνια. Άνοιξαν τις πόρτες τους λίγες ημέρες πριν τον ερχομό του νέου έτους, προσθέτοντας τη δική τους πινελιά στον γαστρονομικό χάρτη μιας πόλης που δείχνει να έχει μπει για τα καλά στο παγκόσμιο γαστρονομικό ημερολόγιο των απανταχού ταξιδευτών της γεύσης.
Nebbiolo, Εκάλη
Ο επαναστάτης της κουζίνας και πολύ ταλαντούχος σεφ Θοδωρής Παπανικολάου, επιστρέφει στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Nebbiolo του Γιάννη Μωράκη (Brunello, Barolo), που άνοιξε τις πόρτες του στα μέσα Δεκεμβρίου στην Εκάλη, στο σημείο που συναντούσε κανείς τον «Νάρκισσο».
Ένα all day bar restaurant με ιταλικό πρόσημο και ένα καλοδουλεμένο μενού με ξεκάθαρο προσανατολισμό. Στα συν, η εξαιρετική λίστα κρασιών που έχει σχεδιάσει ο σομελιέ Άγγελος Αντωνίου.
Διευθ: Λεωφ. Θησέως 111, Εκάλη / Τηλ: 210 62288888 / Ωράριο: καθημ.09:00-00:00
Vinoteca Athens, Κολωνάκι
Το ιστορικό και πρωτοπόρο wine restaurant Scala Vinoteca, άνοιξε το 2008 στα σκαλάκια της Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, ανοίγοντας δρόμους σε μια ολόκληρη κατηγορία εστιατορίων. Πλέον, επανασυστήνεται στο αθηναϊκό κοινό ως Vinoteca Athens. Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την τελευταία του πράξη, στον ίδιο χώρο, με μοντέρνα διακόσμηση και το περίφημο μπαλκόνι του σε δράση, υποδέχεται τους απανταχού οινόφιλους.
Το μενού επιμελείται ο σεφ πατρόν Κώστας Σενδόνας παρουσιάζοντας μια μοντέρνα version της κυκλαδίτικης κουζίνας, με πιάτα όπως καρπάτσιο σφυρίδας με αχινό, steak σελινόριζας με κάπαρη. Τις οινικές επιλογές έχει διαμορφώσει ο Παναγιώτης Μπαρμπίτσας σε μια κάρτα που συνδυάζει την αφρόκρεμα των ελληνικών και ευρωπαϊκών αμπελώνων.
Διευθ: Σίνα 50, Αθήνα (Κολωνάκι) / Τηλ: 210 3610041 / Ωράριο: καθημ. 18:00-00:30, Δευτ. κλειστά
Wild Poppies, Κέντρο Αθήνας
Χρόνια πριν σε αυτήν τη στοά της Σταδίου, το πιο εκλεπτυσμένο και ξακουστό ασιατικό φαγητό σε ολόκληρη την Αθήνα, άκουγε στο όνομα Far East. Στο ίδιο σημείο, λίγο πριν τα τέλη του 2023, άνοιξε τις πόρτες του το Wild Poppies. Ένα bar restaurant, δημιούργημα της οικογένειας Πιτσιλή (Rock&Roll, Balthazar, Dopios) και της ομάδας των Poco a Poco και Forte, με ξεχωριστό στυλ, έντονα χρώματα και δυνατό παλμό.
Στην κουζίνα του, ο Σπύρος Μαυροειδής αγάπα πολύ τις εξωτικές fusion γεύσεις, με κινέζικες και ταϊλανδέζικες σπεσιαλιτέ να έχουν την τιμητική τους, πλάι σε πιάτα με Nikkei χαρακτήρα. Διπλά τους, εξαιρετικά cocktails κάνουν συχνά πυκνά την εμφάνισή τους, σε αυτό το κοσμοπολίτικο σημείο συνάντηση στην καρδιά της πόλης.
Διευθ: Σταδίου 7, Αθήνα (Κέντρο) / Τηλ: 210 3233334 / Ωράριο: καθημ. 19:00-03:00, 19:00-04:00, Δευτ. κλειστά
NYN ESTI, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Ο νεαρός σεφ Σταμάτης Μισομικές, με θητεία σε μισελενάτα εστιατόρια του εξωτερικού (The Jane, Βέλγιο) και σημαντικές διακρίσεις στο βιογραφικό του (νικητής του European Young Chef 2016) και ο όμιλος Nice & Easy, σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, παρουσίασαν στις 21/12 στο αθηναϊκό κοινό ένα πρωτοποριακό νέο εστιατόριο: Το NYN ESTI.
Το εστιατόριο με την κορυφαία θέα στην Ακρόπολη θα παρουσιάζει ένα γαστρονομικό διαδραστικό ταξίδι μέσα από διαφορετικά γευσιγνωστικά μενού, συνδυάζοντας τη γευστική μας παράδοση με σύγχρονες τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές. Θα επανέλθουμε σύντομα με εκτενές ρεπορτάζ.
Διευθ: ΕΜΣΤ, Λεωφ. Καλιρρόης και Αμβρoσίου Φραντζή, Νέος Κόσμος / Τηλ: 210 3608591 / Ωράριο: καθημ. από τις 13.00