Η φετινή εξόρμηση για τις γευσιγνωσίες Βραβείων του FLAG περιέλαβε νέες αφίξεις αλλά και τις all time classic επιλογές που παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.
Το νέο εστιατόριο ισπανικής κουζίνας El Puerto («Porto Sani») με επικεφαλής τον βραβευμένο με αστέρι Michelin chef David Ibarboure, προσφέρει μια διασκεδαστική εκδοχή του φαγητού της Ιβηρικής Χερσονήσου, με εκλεπτυσμένες αλλά comfort εκδοχές, σε ένα πρόσχαρο περιβάλλον που εκπέμπει αλεγκρία. Τo μενού περιλαμβάνει tapas και pintxos, με απογειωτικές μπουκιές, όπως η μαριναρισμένη σαρδέλα πάνω σε τάρτα από ντομάτα και πάστα λεμονιού, το εξεζητημένο Joselito jamon με την άκρως ενδιαφέρουσα τραγανή λιπαρότητα, το ζεστό φουά γκρα με πουρέ καλαμποκιού, αλλά και η surf n’ turf παέγια που φτάνει στο τραπέζι σε μεγάλο σκεύος με μοσχάρι, γαρίδες και λαχανικά και λεπτή στρώση καραμελωμένου ρυζιού.
Η πάντα γοητευτική Τομάτα, ανοιχτόκαρδη και χαλαρή, σερβίρει την κουζίνα του πολυβραβευμένου Χρύσανθου Καραμολέγκου και μπαίνει σταθερά στην γευστική ατζέντα όχι μόνο για των ενοίκων του Sani Resort αλλά και των Θεσσαλονικιών, που δίνουν ραντεβού στη μαρίνα του Sani. Ελιές, μυρωδικά στα παρτέρια, μαραθιές από τοματίνια, λευκά τραπέζια και καρέκλες στήνουν το όμορφο σκηνικό. Πιάτα με φρεσκάδα, πικάντικες εντάσεις και υλικά από διαφορετικές κουλτούρες υποδεικνύουν το μοναδικό ταλέντο του σεφ να βγάζει νόημα με φαινομενικά αυθάδεις συνδυασμούς, αλλά και την ικανότητά του να περνάει από το μεσογειακό φίλτρο ασιατικά υλικά όπως η σόγια και το σησαμέλαιο. Ενδεικτικά, αναφέρουμε το αξεπέραστα εξωτικό το λαυράκι καρπάτσιο με την κορυφαία ισορροπία και το άρωμα με τη βιντεγκρέτ από καλιμάνσι· τους μαρουλοντολμάδες θαλασσινών με συγκλονιστική σάλτσα ζαφοράς και εστραγκόν, τις γαρίδες με πέστο από πελτέ ντομάτας, σουσάμι και κάσιους, και τις κροκέτες καβουριού στη σχάρα με τσιμιτσούρι μαντζουράνας, που σου μένουν χαραγμένα… til the next time.
Το ανανεωμένο πρόσωπο του Fresco με τον πολυβραβευμένο Έκτορα Μποτρίνι συνδυάζει αρμονικά την ελληνική και ιταλική κουζίνα σε ένα μενού που βασίζεται στις αναμνήσεις του σεφ και σε γνωστές γεύσεις της Ιταλικής κουζίνας, που εκτελούνται με διάθεση ανανέωσης. Από τον πρώτο όροφο του κεντρικού κτηρίου του μαγευτικού Sani Dunes, ο chef de cuisine Βασίλης Ντάκος, κερδίζει τις εντυπώσεις με πιάτα όπως γαρίδες αλά πουνατέσκα, η surf n’turf καραβίδα με λαρδί, και το εντυπωσιακό κλείσιμο με το dessert trolley και επιλογή από κλασικά ιταλικά γλυκά.
Στο εστιατόριο Katsu ο έμπειρος Ιάπωνας σεφ Katsuhiko Hanamure (Katsu) -στενός συνεργάτης του Nobu Matsuhisa σε εστιατόριά του ανά τον κόσμο- δίνει τη δική του fusion προσέγγιση στην ιαπωνική κουζίνα. Εχοντας ρίξει άγκυρα στο Sani, δημιούργησε ένα δίκτυο και προμηθεύεται καθημερινά νόστιμα ψάρια και τα όστρακα, τα οποία μετρατρέπει σε ιντριγκαδόρικα πιάτα ιαπωνικής φιλοσοφίας που κερδίζουν και αισθητικά καθώς θυμίζουν ikebana συνθέσεις. Sushi και sashimi, εξαιρετικό μαγιάτικο με yuzu και jalapeno, καψαλισμένο wagyu beef sashimi, rock shrimp tempura με τραγανό ρύζι και spicy ελληνικό τόνο, για τον οποίο ο σεφ υπογραμμίζει πως «είναι ο καλύτερος», αλλά και το εμβληματικό black cod, που παραμένει στο μενού. Στα συν της εμπειρίας, το sake pairing με σπάνιες προτάσεις σάκε από διάσημα ιαπωνικά breweries, όπως το αιθέριο hakasa sake που φιλτράρεται με φυσική διαδικασία.
Η εξεζητημένη κουζίνα του Over Water με τη δυνατή υπογραφή της Γαλλίδας σεφ Stephanie Le Quellec, βάζει το ειδυλλιακό περιβάλλον του Sani Asterias στην λίστα όσων λατρεύουν τις εκλεπτυσμένες γαλλικές και μεσογειακές γεύσεις. Το μενού υπό την ευθύνη του Ντέμη Κοκκινίδη περιλαμβάνει πιάτα με γευστική ένταση, όπως cappelleti αστακού με βασιλικό μανιτάρι και κονσομέ γαρίδας, το μυλοκόπι στα κάρβουνα με χαρίσα και τάρτα με λαχανικά και αυγοτάραχο αλλά και σιγομαγειρεμένο ζουμερό αρνί με τραγανή πέτσα, μελιτζάνα και καπνιστή μπεσαμέλ. Το top notch σέρβις και η πολύ καλή λίστα κρασιών συμπληρώνουν την ανεβασμένη εμπειρία.