Με ένα επιτυχημένο λίφτινγκ, το οποίο συνοδεύεται από ένα επίσης καινούργιο κατανοητό μενού που περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες προτάσεις, το Suite Lounge στον 6ο όροφο του Saint George Lycabettus εκμεταλλεύεται την στρατηγική του θέση και αντιμετωπίζει με φιλοδοξία το μέλλον.
Το Suite Lounge είναι ένα από τα αθηναϊκά εστιατόρια, τα οποία μπορώ να πω ότι γνωρίζω καλά εδώ και πολλά χρόνια. Άλλωστε, από την κουζίνα του έχουν περάσει ονόματα- ισχυρά χαρτιά, όπως π.χ. ο Ζερόμ, σε πολλά από τα οποία οφείλεται η φήμη του, η οποία εξακολουθεί να είναι ζωντανή. Λέω εξακολουθεί, γιατί οφείλω να ομολογήσω ότι τα τελευταία χρόνια δεν ακουγόταν ιδιαίτερα. Θα πω μάλιστα ότι στην πρώτη μου, μετά από πολλά χρόνια, επίσκεψη τον Δεκέμβριο, μάλλον το περιβάλλον δεν ανταποκρινόταν ούτε στο επίπεδο του ξενοδοχείου, ούτε στη θέση του, ούτε στο εμβληματικό του όνομα. Το είχα συζητήσει μάλιστα τότε με την Μανουέλα Λαιμού, η οποία μου είχε πει ότι ετοιμάζονται αλλαγές.Το ξαναεπισκέφτηκα πριν από μερικές μέρες και πραγματικά βρέθηκα μπροστά σε μια τελείως διαφορετική εικόνα. Το Suite Lounge 2025 χαρακτηρίζεται από ένα ευχάριστο, σύγχρονο και άνετο περιβάλλον, που μπορεί να υποστηρίξει άνετα μία ποιοτική κουζίνα και ταυτόχρονα να προσφέρει στον πελάτη μία μοναδική θέα, για την οποία το St George Lycabettus ήταν πάντα διάσημο. Αυτό που μου έκανε επίσης εντύπωση τη βραδιά της επίσκεψής μου ήταν ότι, σε αντίθεση με αυτή του Δεκέμβρη, το εστιατόριο ήταν ζωντανό, με τα περισσότερα τραπέζια γεμάτα και το σύνολο, σε συνδυασμό με τη θέα, ήταν κάτι περισσότερο και από ενδιαφέρον. Πριν μπούμε όμως στον χώρο της γεύσης, καλό θα είναι να κλείσουμε τον κύκλο αυτής της περιγραφής λέγοντας ότι ένα πράγμα το οποίο λειτουργεί άψογα στον χώρο είναι επίσης το service.
Καιρός όμως να μιλήσουμε και για το μενού. Θα πω καταρχήν ότι τα πηδάλια της κουζίνας τα κρατάει ένας νέος σεφ, ο Στέφανος Παπανικολάου, ο οποίος με την ανανεωμένη κάρτα που προτείνει, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στον ανακαινισμένο πλέον χώρο, δείχνει ότι έχει δυνατότητες να πάει το καράβι σε ασφαλές λιμάνι. Οι προτάσεις που κάνει το μενού αρμόζουν, σε ό,τι αφορά τον αριθμό, σε ένα εστιατόριο με ποιοτικές φιλοδοξίες, κάτι που πιστεύω ότι υπάρχει και στο μυαλό της διεύθυνσης αλλά και στο μυαλό του Παπανικολάου. Το μενού έχει ένα μεικτό πρόσημο, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό από τα πιάτα που προτείνονται φλερτάρει με τον διεθνή χώρο, και το υπόλοιπο σε κάποιες περιπτώσεις διακρίνεται για εξόφθαλμη ελληνικότητα και σε κάποιες άλλες προτείνει πιάτα που δανείζονται ελληνικά στοιχεία αλλά δεν αποχωρίζονται και τον διεθνή χώρο.
Από τα πολλά ομολογουμένως πιάτα που δοκίμασα βρήκα έξυπνο και γευστικά ενδιαφέρον το ωμό λαβράκι σε κύβους, το οποίο συνοδεύεται από έναν ζωμό, που παραπέμπει σε ελληνική χωριάτικη με ούζο και χρησιμεύει για ένα σύντομο μαρινάρισμα του ψαριού, κάτι το οποίο οδηγεί σε ένα πραγματικά ευχάριστο αποτέλεσμα. Μου άρεσε επίσης το γιουβέτσι με μοσχαρίσια μάγουλα. Τρυφερό κρέας και γευστικά αρμονικό σύνολο οδηγούν επίσης σε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Προφανώς, υπάρχουν και αδυναμίες. Αυτό δεν είναι αφύσικο, καθώς το μενού πρέπει να τρέξει για να μπορέσει να διορθωθεί.
Πιο σημαντικό για μένα είναι το γεγονός οτι ο Στέφανος Παπανικολάου, τουλάχιστον με βάση τα όσα δοκίμασα, δείχνει να έχει δυνατότητες και ότι μπορεί να ακολουθήσει τον ανηφορικό δρόμο που καταλήγει σε ένα πραγματικά ποιοτικό αποτέλεσμα. Μιλώντας συνολικά και συνεκτιμώντας γεύση, περιβάλλον και λοιπά, θα πω ότι το Suite Lounge αξίζει, όπως συνέβαινε πάντα με το St George Lycabettus, την επίσκεψη είτε μεσημέρι με την Αθήνα στο πιάτο είτε βράδυ με θέα τη φωτισμένη πρωτεύουσα.