fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
CV Distiller: Το αθηναϊκό bar που θυμίζει Σκωτία

CV Distiller: Το αθηναϊκό bar που θυμίζει Σκωτία

Τo CV Distiller σερβίρει σπάνια αποστάγματα στην Χατζηγιάννη Μέξη, πίσω από το Χίλτον.

Δεν είναι μόνο τα καλά ποτά που κάνουν ένα υπέροχο μπαρ. Είναι και το concept, η εξαιρετική εξυπηρέτηση, η υπέροχη ατμόσφαιρα και η σχέση ποιότητας τιμής που ολοκληρώνουν την εμπειρία. Έτσι νιώσαμε όταν επισκεφτήκαμε το πρώτο Whiskey Bar της πόλης. Με μια συλλογή από σπάνια ουίσκι, που θα ζήλευαν πολλά μπαρ στη Σκωτία, για περισσότερο από μια δεκαετία, εξακολουθεί ευλαβικά να αποτίνει φόρο τιμής στην κληρονομιά που άφησε η εποχή της ποτοαπαγόρευσης και του Μεσοπολέμου. Τότε δηλαδή, που το ουίσκι έγινε το πιο διάσημο ποτό στον κόσμο, ακριβώς επειδή απαγορεύτηκε η κατανάλωσή του.

CV Distiller: Το αθηναϊκό bar που θυμίζει Σκωτία - FlagInLife

Βραβευμένο το 2017 με διπλό σέικερ για την spirit list και φέτος με διπλή σημαία και ειδικό βραβείο για την cocktail list από τα Flag Bar Awards, το CV Distiller είναι ένα κλασικό, ατμοσφαιρικό μπαρ δύο επιπέδων, που διαθέτει και εξωτερικό χώρο για τις ζεστές νύχτες. Στο ισόγειο δεσπόζει μια μεγάλη ξύλινη ημικυκλική μπάρα, όπου με το που θα κάτσεις θα σε υποδεχτεί ζεστά η καλά συντονισμένη ομάδα του service.

Ο bar manager Κωνσταντίνος Κορδάτος, που έχει επιμεληθεί τη λίστα των cocktails μαζί με τον Θοδωρή
Πύριλλο, δημιουργεί μπροστά μας πολύπλοκα blends με απόλυτη ισορροπία και επιλεγμένα συστατικά, ενώ ο bar tender Θοδωρής Γκούμας μας ξεναγεί στον γοητευτικό κόσμο των ουίσκι. Ντυμένοι με το χαρακτηριστικό λευκό jacket των mixologist, επιδίδονται αριστοτεχνικά και με στιβαρές κινήσεις, στη δημιουργία του ποτού που ζητάς, με τέτοιο τρόπο που δε μπορείς να σταματήσεις να τους κοιτάζεις.

Οι καθρέφτες στο χώρο, σε συνδυασμό με τον χαμηλό φωτισμό, σε εισάγουν στην ambience ενός
κλασσικού ποτάδικου. Το επάνω επίπεδο από την άλλη, με πιο modern classic στοιχεία, είναι νεανικό
και περισσότερο mainstream. Εκεί όμως που πραγματικά βιώνεις την εμπειρία του concept, είναι στο «μυστικό» speakeasy υπόγειο μπαρ / κελάρι του μαγαζιού, που φιλοξενεί σε κοινή θέα, περίπου 940 φιάλες.

Χώρος ιδιαίτερος, με κρυφούς φωτισμούς, ξύλινους πάγκους, δερμάτινους καναπέδες και διακριτικές
λεπτομέρειες στη διακόσμηση. Όλα στοιχεία που παραπέμπουν στην εποχή του Μεσοπολέμου.
Οποιοδήποτε ποτό αποστάζεται, έχει σοβαρή αντιπροσώπευση στο κελάρι του CV. Εδώ δεν αγαπούν
μόνο το καλό ουίσκι, αλλά και το καλό αλκοόλ. Αρκεί μια ματιά στις εξαιρετικές προθήκες του και θα
δεις σοβαρές φιάλες από ξεχασμένα spirits, που προστατεύονται σαν vintage βιβλία σε μεσαιωνική
βιβλιοθήκη. Ουίσκι απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και πολλά άλλα αποστάγματα, όπως ρούμια, τεκίλες, εξαιρετικά παλαιωμένα ελληνικά spirits, κ.λπ..

Γνωστές και πάρα πολλές «άγνωστες» σπάνιες ετικέτες κλέβουν τη παράσταση. Κυριαρχεί η Σκωτία και η Ιρλανδία και ακολουθούν οι Ιαπωνία, Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ινδία, ακόμα και Ταϊβάν.

Βρίσκεις ετικέτες από αποστακτήρια που δεν υπάρχουν πια και προσπαθείς να ανακαλύψεις τι συνέβη. Αν αγοράστηκαν, αν άλλαξαν χέρια ή αν ταξίδεψαν από τη μια χώρα στην άλλη. Πρόκειται για ουίσκι «αντίκες», που συχνά αγοράζονται σε δημοπρασίες και που στην Αμερική απαιτείται ειδική άδεια για το σερβίρισμα τους στα μπαρ. Άδεια που μέχρι σήμερα είναι διαθέσιμη μόνο σε λίγες πολιτείες. Το ενδιαφέρον μου κέντρισε η ειδική κατηγορία ποτών, το «άγιο δισκοπότηρο» της κάβας, που περιλαμβάνει ιδιαίτερα σπάνιες φιάλες:

1. Port Ellen 32 XOP 1982
2. Macallan 25 Decanter Tudor Sherry cask
3. Midleton very rare 1998
4. Port Askaig 45 Release 2015 Sherry cask
5. Bowmore 21 Distilled 1974 old bottle
6. Balvenie 40 first edition

Στη κατηγορία αυτή φιλοξενούνται επίσης, ετικέτες από μικρά αποστακτήρια που βάζουν περισσότερο
προσωπικό feeling στις εμφιαλώσεις τους, αλλά και από αποστακτήρια που έχουν κλείσει. Ό,τι και αν επιλέξεις να πιείς, μπορείς να το συνοδέψεις με πλατό και κομψά, νόστιμα finger food με bruschettas. Σε κυρίως πιάτα προσφέρονται ψαρικά σε γιαπωνέζικη νότα, burger, ταλιάτα και ταρτάρ μόσχου.

Στο CV Distiller μπορείς κάλλιστα να απολαύσεις ένα κλασσικό ή ένα πιο μοντέρνο κοκτέιλ. Η εμπνευσμένη cocktail list του, ανανεώνεται κάθε σεζόν και είναι χωρισμένη στις κατηγορίες: early drinks, signature serves, classic cocktails και non-alcoholic. Εμείς λατρέψαμε το Negroni με fermented στοιχεία και το -εκτός καταλόγου- εξαιρετικό Boulevardier. Σε αναλογίες 40-30-30 (ουίσκι, Campari, Vermouth), ενισχυμένο με τη burgundy απόχρωση του βερμούτ άφηνε μια γλυκιά νότα στην επίγευση.

Από τη λίστα, ξεχωρίσαμε το Malena savory Martini με vodka αρωματισμένη με ελαιόλαδο και το
απρόσμενο δικό τους Antipasto Vermouth. Καθαρή γεύση, αλμύρα, έντονο θυμάρι, δάφνη και πιπεριά
Φλωρίνης. Το Clover Tea, το cocktail με τη μεγαλύτερη ζήτηση, ενσωματώνει ευχάριστα το gin με ένα σπιτικό
cordial με βασιλικό, μάραθο, φρέσκο λεμόνι και αφρώδη οίνο. Σερβίρεται με άκρως συναρπαστικό σπιτικό sorbet, από raspberry και πράσινο μήλο. Το Fiama, μια spicy margarita με Tequila Reposado, σπιτικό εξωτικό cordial, chili, φρέσκο λάιμ και μια σταλιά mezcal, γήινο και ιντριγκαδόρικο ποτό, είναι ιδανικό για τους λάτρεις του καυτερού. Τέλος, ετοιμάζεται νέα λίστα cocktails που θα έχει ως βάση τα κλασσικά, σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή, ενώ το concept, θα συνδέει τα cocktails με κλασσικές ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Είναι ξεκάθαρο πως στο CV Distiller οι bartenders κατασταλάζουν και εκφράζονται μέσα από τα πειράματα και τις συνταγές τους. Εδώ καταλαβαίνεις πως υπάρχει κουλτούρα και γνώση, παιχνιδιάρικη διάθεση και αβίαστη προσπάθεια.

Ωραίες μουσικές επιλογές, που σερφάρουν στις δεκαετίες χωρίς υπερβολές στην ένταση, με κόσμο κάθε ηλικίας που έρχεται ξανά και ξανά, δείχνοντας πως εκτιμά και εμπιστεύεται το concept.

 CV Distiller
Χατζηγιάννη Μέξη 7, Αθήνα
Ανοικτά καθημερινά, 17:00 μ.μ. – 03:00 π.μ.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα