fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS

Νίκος Μαούνης

Γεννήθηκα στην Αθήνα, σπούδασα μηχανικός στα αεροπλάνα και δούλεψα σε διάφορες εταιρείες με αυτοκινούμενα, φορτηγά, ΙΧ, μότο, και γεωργικά μηχανήματα.

Όμως το 1987 αποφάσισα να το παίξω επιχειρηματίας και έτσι άνοιξα το πρώτο μου μαγαζί, γιατί έπρεπε να βρω περισσότερα κεφάλαια απ’ ότι είχα και έκανα το bar restaurant SUI GENERIS.

Έτσι με κέρδισε η εστίαση, η γαστρονομία, το ταξίδι το ποτό και το φαγητό. Λίγο μετά ήλθαν τα:GINGER στην πλ. Μαβίλη, DIRTY GINGER στο Γκάζι, MULTI GINGER στην παραλία, DIRTY FISH στο Γκάζι, το ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής και το DIRTY GINGER, στο Χαλάνδρι.

Ήμουν εκλεγμένος Γραμματέας της ΕΛΔΟΙΝ, (Ένωσης Ελλήνων Δημοσιογράφων Οίνου) και μέλος της FIJEV της ευρωπαϊκής αντίστοιχης ένωσης. Έχω διατελέσει Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου των Καταστηματαρχών του Γκαζιού. Υπήρξα μέλος του Αρχέστρατου, (φορέας που ασχολήθηκε και μελέτησε την αρχαία διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων εκείνης της εποχής), και της Ακαδημίας Οίνου.

Από το 1994 και μέχρι σήμερα δημοσιογραφώ για γεύση, κρασί, ταξίδι, απόλαυση και ευ ζην, στα περιοδικό 7 ΜΕΡΕΣ TV, ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, ΕΥ, ΜΕΝ, PLAYBOY, ALPHA GUIDE, COOK BOOK, TV CONTROL, ΟΙΝΟΤΕΛΕΙΑ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ΟΙΝΟΧΟΟ, FREE, HOMME, ΑΒ MAGAZIN του Α-Β Βασιλόπουλου, INFLUENCER’S, και τώρα στο TRAVEL, στο FLAGINLIFE και στο NEWMONEY του Πρώτου Θέματος.

Έχω επισκεφθεί και ξεναγηθεί στα περισσότερα οινοποιεία και αποστακτήρια της Ελλάδας και κάποια του εξωτερικού, στην Γαλλία στην Αυστρία, στην Σκωτία, στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Ισπανία  και την Ιταλία και έχω γνωρίσει από κοντά τους περισσότερους Έλληνες παραγωγούς κρασιού και αποσταγμάτων.

Τέλος έχω επισκεφτεί πολλές μεγάλες εταιρείες της Ευρώπης, όπως την Campari, την Moet et Chandon, την Hennessey, την Absolut, αποστακτήρια της Σκωτίας, όπως του Johnnie Walker, του Macallan, εργοστάσια μπύρας στην Τσεχία κ.α.

Τέλος έχω ταξιδέψει σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και την Ευρώπη, στην Νέα Υόρκη, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ, στην Τουρκία, στη Τυνησία, στη Σαουδική Αραβία, το Ντουμπάι, τα Εμιράτα, τις Σεϋχέλλες και αλλού.

Ουφφφφφ, καλά ήτανε και ελπίζω να συνεχίσουν να είναι.

Άρθρα του συντάκτη