fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Κροκέτες μπακαλιάρου
kroketes_main

Κροκέτες μπακαλιάρου

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τις κροκέτες:

500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο

250 γρ. πατάτες, βρασμένες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο

1 κ. σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 αυγό

2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ. σ. ξίδι

1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ

πιπέρι

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μικρή κατσαρόλα τον μπακαλιάρο για 10’.

Τον στραγγίζουμε και τον μαδάμε. Στύβουμε καλά ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με πιρούνι.

Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, το αλεύρι,  το ξίδι, το μπέικιν, το πιπέρι και το αυγό.  Ανακατεύουμε  καλά και  αφήνουμε το μείγμα  να σταθεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι.Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σερβίρουμε με σκορδαλιά.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα