fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS

Έφη Γιαλούση

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Μετά το τέλος των γυμνασιακών της χρόνων πήγε για σπουδές στην Αυστραλία. Πήρε πτυχίο φιλοσοφικής και κοινωνιολογίας στο MONASH UNIVERSITY στη Μελβούρνη.
Έκανε τουριστικές σπουδές και food & beverage στο Alpine Center και στο Hotel Brain.

Ασχολήθηκε με τον τομέα της γαστρονομίας καθώς υπήρχε η οικογενειακή επιχείρηση το εργοστάσιο PORTION POWER στην Μελβούρνη που επεξεργαζόταν πατάτες και φρέσκα λαχανικά.

Αυτό την οδήγησε στην εξερεύνηση των επαγγελματικών κουζινών της πολυεθνικής χώρας και ήρθε σε επαφή με σπουδαίους σεφ και επαγγελματίες της εστίασης. “Έκλεψε” τεχνικές από τις διεθνείς κουζίνες, μελέτησε τη παραδοσιακή κουζίνα στις μαρμίτες της μαμάς και της γιαγιάς, εκπαιδεύεται και μαθαίνει διαρκώς.
Μαγειρεύει ασταμάτητα, σχεδιάζει μενού, μεταποιεί συνταγές, καταγράφει την ιστορία της γαστρονομίας.

Το 1985 δημιούργησε το Loriet Hotel στη Μυτιλήνη.
Από 1990 άνοιξε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια και bar restaurants της Αθήνας.

Η Οινοπάθεια ήταν το πρώτο wine restaurant της πόλης.
(GLO GLOs, ΟΙΝΟΠΑΘΕΙΑ, GINGER, DIRTY GINGER ΓΚΑΖΙ, DIRTY FISH, MULTI GINGER, PAVLOVA Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, PARKO.ATH, DIRTY GINGER ΧΑΛΑΝΔΡΙ)

Από το 2000 γράφει σε περιοδικά γαστρονομίας (Γαστρονόμος, βήμα gourmet, Είναι, Gratzia, Cookbook του Έθνους, Νέα Λέσβου, Εμπρός Λέσβου).

Το 2014-2015 έκανε εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι ACTION 24 με τίτλο “Η κουζίνα της Έφης” και είχε ραδιοφωνική εκπομπή στο Βήμα με τίτλο «Βήμα Βήμα gourmet».Είναι ιδρυτικό μέλος των sommelier Ελλάδας και των Γυναικών του Κρασιού.

Είναι συγγραφέας του βραβευμένου βιβλίου με τοπική κουζίνα “Μυτιληνιές Γεύσεις”. (από τα Βραβεία gourmand του Παρισίου και του Gourmet της Ελευθεροτυπίας).

Από το 2008 υπογράφει τουριστικούς οδηγούς για Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο.Έχει ταξιδέψει σε τουλάχιστον 40 χώρες της δύσης και της Ανατολής πάντα εξερευνώντας τη κουζίνα των τόπων που πηγαίνει.

Έχει διοργανώσει γευστικές δοκιμές κρασιού στην Ελλάδα και εξωτερικό (Μυτιλήνη, Αθήνα, Κωνσταντινούπολη) σε συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες παραγωγούς Οίνου.

Έχει παραστεί σε σεμινάρια μαγειρικής στην Αμερική, Αυστραλία, Ινδία, Ιαπωνία, Μπαλί, Βιετνάμ, Αγγλία και Ιταλία. Δούλεψε σαν private chef σε ειδικές εκδηλώσεις και σκάφη.

Μαζεύει συνταγές και μυστικά μαγειρικής από μαμάδες και γιαγιάδες από 11 χρονών.

Λατρεύει το ταξίδι, τα καλό φαγητό, τα μπαχαρικά, τα long drinks και τη σαμπάνια.

Το Flaginlife είναι το νέο της πάθος!

Άρθρα του συντάκτη