fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Τουλούζ Λωτρέκ – Η φαντασία της αμαρτίας
τουλουζ

Τουλούζ Λωτρέκ – Η φαντασία της αμαρτίας

του Χριστόφορου Χριστοφή, Σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης, Μουσική Νίκος Ξανθούλης
Με τον Θανάση Τσαλταμπάση και την Βερόνικα Αργέντζη, Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»  , στις 4,5 και 6 Νοεμβρίου.

Mια μοναδική θεατρική παράσταση, με θέμα τον κορυφαίο Γάλλο ζωγράφο Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ, ανεβαίνει στο θέατρο Ολύμπια, στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου, με τους Θανάση Τσαλταμπάση και Βερόνικα Αργέντζη.

Ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί το έργο του Χριστόφορου Χριστοφή, με συνθέτη τον Νίκο Ξανθούλη και το κουαρτέτο εγχόρδων L’anima να ερμηνεύει επί σκηνής τη μουσική, με τον Αριστείδη Πατσόγλου στα σκηνικά και την Βασιλική Σύρμα στα κουστούμια, δημιουργώντας στο θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ ένα πάζλ σκηνών κινηματογραφικής υφής, που αποκαλύπτουν το πνεύμα και τα αισθήματα που βίωσε ο ζωγράφος, τις τελευταίες μέρες της ζωής του, από την στιγμή που αρχίζουν τα συμπτώματα της ασθένειάς του έως και το τέλος στα 37 του χρόνια.

«Η μοναδικότητα των έργων και της προσωπικότητας του ιδιοφυούς Τουλούζ Λωτρέκ, ενέπνευσε τον Χριστόφορο Χριστοφή να αποδώσει με μια βιωματικής πνοής προσέγγιση το πνεύμα του. Παρά την στέρηση της αγάπης από τους γονείς του, και την περιθωριοποίησή του από την μειονεκτική εικόνα ενός σώματος νάνου, που η ασθένεια των μηριαίων οστών του τον καθήλωσε πριν μπει στην εφηβεία, ο Λωτρέκ, χωρίς ίχνος κατωτερότητας, βλέπει κατάματα την αλήθεια, με πηγαία γενναιοφροσύνη και κατάφαση για το θαύμα της ζωής, σαν ένας Mικρός Πρίγκιπας της ζωγραφικής. Μ’ αυτό το καθαρό βλέμμα ζωγραφίζει τους ανθρώπους αποτυπώνοντας στις μορφές τους τον βαθμό της ευτυχίας ή της δυστυχίας τους, στην προσπάθειά τους να ζήσουν την απόλαυση. Στον κόσμο της νύχτας φαίνονται όλα πιο καθαρά από την ημέρα. Δεν υπάρχουν καλές ή κακές γυναίκες αλλά γυναίκες με στιγμές ευφορίας ή απογοήτευσης. Οι αριστουργηματικοί ψυχογραφικοί πίνακές του μιλάνε διαχρονικά, για το πόσο μάταια χάνεται ο χρόνος των ανθρώπων χωρίς την πραγματική χαρά, παίζοντας στο έργο της ζωής τους έναν ρόλο που δεν τον επέλεξαν οι ίδιοι, κι από τον οποίο δεν σκέφτονται να αποδράσουν όσο ακόμη υπάρχει καιρός. Οπτική που την αναγνωρίζουμε με την ίδια ένταση και ευκρίνεια και στο λογοτεχνικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη», όπως επισημαίνει στο σκηνοθετικό του σημείωμα ο Δήμος Αβδελιώδης.

Παραστάσεις

4 Νοεμβρίου –  20:30
5 Νοεμβρίου –  18:00 & 20:30
6 Νοεμβρίου –  19:00
Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα, 106 79

Συντελεστές

Κείμενο: Χριστόφορος Χριστοφής

Διδασκαλία Ερμηνείας/Σχεδιασμός φωτισμών/Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Μουσική σύνθεση: Νίκος Ξανθούλης
Σκηνικά: Αριστείδης Πατσόγλου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Ηθοποιοί: Θανάσης Τσαλταμπάσης & Βερόνικα Αργέντζη
Κουαρτέτο εγχόρδων: L’anima
Διεύθυνση Παραγωγής: Λητώ Ντάκου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου
Σενάριο Προβολής Εικόνων: Δήμος Αβδελιώδης
Μοντάζ Προβολής Εικόνων: Στεφανία Βλάχου
Μακιγιάζ φωτογράφησης και σχεδιασμός: OlgaFalei
Εκτέλεση Μακιγιάζ: Μαρία Παπαδοπούλου
Φωτογράφος: Νίκος ΚόκκαςΕισιτήρια:
Περιορισμένης ορατότητας €3
Δ’ Ζώνη (φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών) €5
Γ’ Ζώνη €10
Β’ Ζώνη €15
Α’ Ζώνη €18
Διακεκριμένη Ζώνη €20
Προεδρικό Θεωρείο €25Προπώληση εισιτηρίων: online στο ticketservices.gr, τηλεφωνικά στο 2107234567 και στο εκδοτήριο της Ticket Services στην Πανεπιστημίου 39

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα