fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Θερινή ραστώνη στα Kapsaliana Village Hotel στο Ρέθυμνο
Kapsaliana Village

Θερινή ραστώνη στα Kapsaliana Village Hotel στο Ρέθυμνο

Σε άμεση επαφή με τη φύση, την ιστορία, την ηρεμία και την αισθητική τα Καψαλιανά μοιάζουν φτιαγμένα από όνειρο καλοκαιρινής νυκτός

Πέτρα, πράσινο, χώμα και ζαρζαβατικά είναι τα πρώτα ερεθίσματα που έχει στη μύτη ο επισκέπτης καθώς μπαίνει στο χωριό. Η ατμόσφαιρα θυμίζει λίγο σισιλιάνικο τοπίο, με την πέτρα να κυριαρχεί παντού και να δένει απόλυτα αρμονικά με τη φύση τριγύρω. Η βλάστηση άγρια και ζωντανή ως εκεί που πάει το μάτι σου, με τον μόνο ήχο που φτάνει στα αυτιά σου να είναι αυτός ο υπόκοφος θόρυβος των ήχων του βουνού.

Kapsaliana Village

Όπως μου εξήγησε η ψυχή των Καψαλιανών, αρχιτέκτων & ιδιοκτήτης, κύριος Μύρων Τουπογιάννης τα Kapsaliana Village ήταν ένα όνειρο για τον ίδιο που έγινε πραγματικότητα. Ένας παλιός ελαιώνας μέσα στο σχεδόν ερειπωμένο χωριό και ένα κτίσμα φτιαγμένο από πέτρα με μέσα μύλο και χαλάσματα μιας άλλης εποχής. Με σεβασμό στην ιστορία και στη φύση ο κύριος Τουπογιάννης αναπαλαίωσε και αναβίωσε όλο το παλιό κτίσμα, προσθέτοντας σύγχρονες πινελιές και ανέσεις του σήμερα. Μέρος σχεδόν απομονωμένο και γαλήνιο σε προδιαθέτει για εσωτερικές αναζητήσεις και για την δική σου προσωπική σύνδεση με τη φύση και το γύρω περιβάλλον.

Kapsaliana Village

Τα Καψαλιανά ήταν μετόχι, οικισμός, της Μονής Αρκαδίου. Ιστορία που ξεκινά το 1600 όταν χτίστηκε η εκκλησία και συνεχίστηκε με τη δημιουργία του ελαιοτριβείου το 1763. Η ενασχόληση με την ελιά και τη γη φέρνει στην περιοχή τους πρώτους κατοίκους και έτσι γύρω από το ελαιοτριβείο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου χτίζονται οι κατοικίες, που στην ακμή του φτάνουν να στεγάζουν 13 οικογένειες και 50 κατοίκους. Σταδιακά, με πολύ αγάπη και μεράκι, ξεκίνησε η ανάπλαση του οικισμού και μετατράπηκε σε ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο – χωριό. Οι παλιοί χώροι μετατράπηκαν με τις κατάλληλες ενέργειες σε δωμάτια, σουίτες, εστιατόριο και πισίνα, καθώς και ο χώρος που ήταν ο ελαιόμυλος μετατράπηκε με λιγοστές αλλαγές σε ιδανικό χώρο για γευσιγνωσίες εξαιρετικών παρθένων ελαιόλαδων.

Kapsaliana Village

Το εστιατόριο “Elaia” του ξενοδοχείου είναι από μόνο του ένας λόγος για να ταξιδέψετε μέχρι τα Καψαλιανά. Ο executive chef Νίκος Θωμάς έχει εμπνευστεί από τη γευστική παράδοση του τόπου δημιουργώντας έτσι ένα μενού ελληνικό με σύγχρονες νότες, που ξυπνάει αναμνήσεις και εσωκλείει στις μπουκιές του άρωμα Ελλάδας.

Ο chef de cuisine Αντώνης Μπατσίνης εκτελεί άψογα τις συνταγές, με φροντίδα και τόλμη, φτιάχνοντας  – τραγανά απ’έξω, ζουμερά από μέσα-  πιτάκια με κουνέλι τσιγαριαστό και σάλτσα αρωματισμένη με δενδρολίβανο. Δοκίμασα επίσης αρνίσια σέλα που έλιωνε στο στόμα με πουρέ από γίγαντες, αμπελόφυλλο και σάλτσα με αγουρίδα.
Μιας και στο εστιατόριο δεν έχουν αφήσει τίποτα στην τύχη τους πολύ καλή εντύπωση μου άφησαν τα σκεύη της εταιρίας homatino που σερβιρίστηκαν όλα τα πιάτα. ‘’Αληθινά’’ πιάτα, βαριά κεραμικά που η γεύση και το άρωμα αποτυπώνεται ακόμα καλύτερα επάνω τους, με γήινα χρώματα, ανάγλυφες υφές, σε κεραμική, απλή και ουσιώδες, δημιουργία.

Kapsaliana Village

Το Kapsaliana Village Hotel αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση διαμονής που τιμά το ευ ζην, προικίζοντας κι άλλο τον τόπο με γοητεία και απαράμιλλο κάλλος.

Το χωριό Καψαλιανά είναι μόλις 20’ από το Ρέθυμνο και η διαδρομή είναι εύκολη. Όλες τις πληροφορίες τις αντλήσαμε απ΄το επίσημο site του ξενοδοχείου και φυσικά από τους ίδιους τους ανθρώπους του.
Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε εδώ. kapsalianavillage.gr

Kapsaliana Village Hotel, Δήμος Ρεθύμνου, Κρήτη, Ελλάδα, Τ.Κ.:741 00
Tηλ: +30 2831083400
E-mail: info@kapsalianavillage.gr

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα