Γράφουν η Χρύσα Κακιώρη και η Γιώτα Παναγιώτου
Οι γιορτινές έξοδοι επιζητούν λάμψη, εντυπωσιακά σερβιρίσματα, πλούσια brunch, σπάνια κρασιά, φυσαλίδες, μουσικές και πάρτυ που θα ικανοποιήσουν την γευστική σου παλέτα και θα δώσουν το απαραίτητο glamour σ΄αυτές τις ξεχωριστές μέρες του χρόνου, ανεβάζοντας τη διάθεση.
Κρατήστε σημειώσεις και επιλέξτε την πρόταση που σας ταιριάζει από τα φετινά εορταστικά μενού των εστιατορίων από σεφ, bartenders και restaurateurs που εργάστηκαν για να δημιουργήσουν λαμπερές φιέστες και gourmet γεύσεις.
Γιορτινή εποχικότητα στο Soil
Το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας του σεφ Τάσου Μαντή αποτελεί πάντα μια εξαιρετική πρόταση. Στο όμορφα ανακαινισμένο αρχοντικό του 1925 με τη σύγχρονη φρεσκάδα και τη minimal αισθητική, μπαίνοντας θα πάρεις μια γεύση από τον δημιουργικό οργασμό που επικρατεί στην ανοιχτή κουζίνα, με την πολυπληθή μπριγάδα του σεφ, να ετοιμάζει το μενού των 14 σταδίων. Πιάτα με λεπτότητα, παιχνιδιάρικες και «γήινες» γεύσεις με έμπνευση από τα υλικά που έρχονται από το μποστάνι στο Αλεποχώρι, αλλά και από τροφοσυλλέκτες από όλη την Ελλάδα.
Σχετικά με το μενού που τρέχει αυτή την περίοδο ο Τάσος Μαντής μας είπε: «Η φιλοσοφία δεν είναι να κάνουμε ένα γιορτινό μενού για 1-2 μέρες, ωστόσο θα συμπέσουν κάποιες αλλαγές που γίνονται στα πιάτα με τις ημέρες των γιορτών. Η προσέγγισή μας για εποχικότητα, είναι διαρκής και παίζουμε πολύ με τα λαχανικά, ενώ θα έχουμε ένα ορτύκι με ρόδι, καλαμάρι με ζωμό αρωματισμένο με αποξηραμένα χτένια κι άλλες εκπλήξεις σε γεύσεις και υλικά όπως τα κινόροδα (άγρια τραιντάφυλλα) που βρήκαμε πρόσφατα».
Info: Φερεκύδου 5, Παγκράτι, Τηλ. 21 0751 3505
Festive ατμόσφαιρα στο Brasserie Lorraine
H γαλλική αύρα συναντά την ατμόσφαιρα Orient Express. Η ολάνθιστη ταπετσαρία, τα μαρμάρινα τραπέζια και οι πράσινες βελούδινες πολυθρόνες, τα κεριά και οι πολυέλαιοι δημιουργούν ένα σκηνικό που διαπνέεται από ένα αέναο γιορτινό feeling. Σ΄αυτή την κατεύθυνση το μενού του σεφ Παναγιώτη Ζώκου, προτείνει πληθωρικές γεύσεις όπως ζεστό foie gras με γλυκιά κολοκύθα, φρέσκια χτένια με beurre blanc miso, σαλιγκάρια Βουργουνδίας, Côte de bœuf, Chateaubriand και φιλέτο entrecôte με sauce béarnaise ή café de paris. Ξεχωριστές ετικέτες από τον γαλλικό, τον ελληνικό και τον αμερικάνικο αμπελώνα και ενδιαφέροντα κοκτέιλ όπως το «sur mesure» dry martini, αλλά και ζωντανή μουσική με φωνή και πιάνο κάνουν τις βραδιές πραγματικά ξεχωριστές.
Info: Σπευσίπου & Γλύκωνος 2, Κολωνάκι, τηλ. 211 1082920
Ελληνικές γεύσεις στο Aleria
Ο αγαπημένος σεφ Γκίκας Ξενάκης έχει ετοιμάσει δύο υπέροχα μενού με έμπνευση από τη γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας, αφθονία υλικών και πίστη στην εποχικότητα και τις γαστρονομικές παραδόσεις. Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων -μεταξύ άλλων- θα γευτείς κόκκινες γαρίδες με κουμ κουάτ, ραβιόλι με κάστανο και χριστόψαρο, ενώ θα υποδεχτείς την παραμονή του νέου χρόνου με χτένια, κολοκύθα με μανταρίνι και ελάφι.
Info: Μ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5222633
Γαστρονομική κομψότητα στο Le Pavillon
Ο σεφ Jean Charles Metayer ξεδιπλώνει το ταλέντο και την δεξιοτεχνία του στα dégustation μενού του, με έμφαση πάντα στη θαλασσινή γαστρονομία που αποτελεί τη signature σφραγίδα του και πιάτα που δίνουν στις κλασικές γαλλικές τεχνικές, μεσογειακή έκραση. Για τα Χριστούγεννα ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα μενού που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Τραγανό μπακαλιάρο με καπνιστό χαβιάρι, Ταρτάρ αστακού με μπισκ από αφρό Kalhua, Φουά γκαρα με Vinsanto, Μοσχάρι Wellinghton και Μαύρη σοκολάτα με σκόνη μανιταριών και παγωτό καραμέλα. Στο Πρωτοχρονιάτικο μενού η εμπερία ξεκινά με Σούπα άγριων μανιταριών με καπνιστή πάπια, Φουά γκρα με κυδώνια και pop corn και κορυφωνεται με Rib eye με σος κόκκινου κρασιού Nordelaise. Οι οινικές επιλογές του βραβευμένου sommelier Γιώργου Λούκα, που επιμελείται τη λίστα κρασιών και το wine pairing περιλαμβάνουν εκλεκτές ετικέτες από την Ελλάδα και τον κόσμο και συνθέτουν μια ξεχωριστή fine dining εμπειρία.
Ιnfo: Περικλέους 31, Χαλάνδρι, τηλ. 210 681 5774
Ζεστασιά και θέα στο Mira Me Athens
Το αγαπημένο Rooftop του Mira Me Athens ανανεωμένο και όμορφα στολισμένο με την ανυπέρβλητη θέα στην Ακρόπολη να προκαλεί συναισθήματα ενθουσιασμού, αποπνέει μια δελεαστικά χαλαρή και casual αίσθηση. Τα νόστιμα ελληνικά και μεσογειακά πιάτα που διακρίνονται για τις άψογες τεχνικές, ετοιμάζει ο νέος και πολύ ταλαντούχος chef Γρηγόρης Μπονιάκος, υπό την επιμέλεια του executive chef Άρη Ρούσσου. Στα ειδικά μενού των ημερών φιγουράρουν Choux με ταρτάρ μοσχάρι και τρούφα, Σούπα με μανιτάρια και κάστανο, Cappelletti «παστίτσιο», με μοσχαρίσια μάγουλα, Wellington με γαλοπούλα, σάλτσα ρόδι και πουρέ κάστανο και Red velvet για το τελείωμα. Την εμπειρία συμπληρώνουν τα γλυκά του pastry chef Μπάμπη Ζιντίλη και η λίστα κρασιών από τον βραβευμένο οινοχόο Άρη Σκλαβενίτη.
Ιnfo: Ερμού 118, τηλ.: 2152151930 – 2152151931
Brunch και ρεβεγιόν στο Art Lounge του Νew Hotel
Το εμβληματικό New Hotel έχει συνδεθεί με τα πρώτα αθηναϊκά brunch και παραμένει ψηλά στη λίστα μας. Θέα 360 μοιρών από τον 7ο όροφο του εστιατορίου Art Lounge, σύγχρονη τέχνη, αναπαυτικές design καρέκλες και μοναδικές bespoke χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις κάνουν την εμπειρία να αναβαίνει επίπεδο.
Ο executive chef Μπάμπη Κουντούρη εμπνέεται από την ελληνική παράδοση και τις σύγχρονες τάσεις, χρησιμοποιεί ελληνικά προϊόντα πρώτης ποιότητας και προτείνει νόστιμα πιάτα.
Το brunch που σερβίρεται τα Σαββατοκύριακα από τις 12.00 έως τις 17.00, στις 25 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου έχει festive χαρακτήρα με live dj music και Brunch Specials. Δοκιμάσαμε και προτείνουμε καγιανά, Αυγά με δική τους καπνιστή πανσέτα, λαχταριστό Steak sandwich με καραμελωμένα κρεμμύδια και καπνιστό μετσοβόνε και χειροποίητα αρτοσκευάσματα και γλυκά από στο in-house αρτοποιείο και στο ζαχαροπλαστείο του ξενοδοχείου.
Αντίστοιχα, για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο chef έχει ετοιμάσει δύο ιδιαίτερα μενού (€140 & €160 αντίστοιχα) με live dj μουσική και πιάτα όπως Καραβίδες με περγαμόντο, Φραγκόκοτα με τρούφα Πίνδου, Cannoli αστακού με αφρό σαμπάνιας και ελληνικό χαβιάρι Oscietra, και σοκολατένια μπάλα με Valrhona.
Info: Φιλελλήνων & Ναυάρχου Νικοδήμου, τηλ.: 210 3273170, 2103273000
Γιορτινός Gigifioggos
Η καρδιά των γιορτών χτυπάει στο Περιστέρι, στον στολισμένο και φωτισμένο Gigifioggos. Η πάντα ανοιχτόκαρδη ατμόσφαιρά του ενισχυμένη με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, δημιουργεί το εορταστικό σκηνικό για να απολαύσεις τα δυο festive μενού με ραφιναρισμένα υλικά. Το μενού των Χριστουγέννων περιλαμβάνει σούπα βελουτέ από πράσο με προσούτο και κρουτόν, φρέσκα ραβιόλι με γέμιση κολοκύθας και παλαιωμένη γραβιέρα, φιλέτο γεμιστό με απάκι και σάλτασα Prosecco. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα απολαύσετε βελουτέ κολοκύθας με γλυκοπατάτα, κροκέτες πατάτας- σπανάκι με καπνιστό σολομό και Rib Eye με φρέσκια νιόκι, τρούφα και σάλτσα ερυθρών κρασιών. Οι αναπάντεχες οινικής επιλογές, με έμφαση στα μοναδικά Ελληνικά αφρώδη, σε σπάνιες ετικέτες και παλαιωμένα κρασιά, διαλεγμένα από τον Head sommelier Βασίλη Παπαδόπουλο
Info: Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, τηλ.: 2105745985
Στιγμές γιορτής στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Το πολυτελές resort Four Seasons Astir Palace έχει μεταμορφωθεί σε μια εορταστική Wonderland πάνω στη θάλασσα, με ζωντανή μουσική, εποχιακές λιχουδιές, δελεαστικά menu και προτάσεις διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Λαμπερά χιονισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, νιφάδες χιονιού η, αστραφτερά φώτα συνθέτουν το festive σκηνικό, που απογειώνεται από την άφιξη του Άη Βασίλη.
Το κυριακάτικο brunch σερβίρεται στην ιταλική trattoria Mercato από τη 1:00 μ.μ. έως τις 4:00 μ.μ., έως τις 4 Ιανουαρίου με πιάτα από τις παραδόσεις της Μεσογείου και κλασικές χριστουγεννιάτικες επιλογές, όπως το eggnog και το ζεστό κρασί, μετην υπογραφή της mixologist extraordinaire, Manon Kapfer.
Για την παραμονή των Χριστουγέννων το μενού αποκτά πολυτελή νότα με την τρούφα να πρωταγωνιστεί στο Mercato. Στο Pelagos o chef Luca Piscazzi ετοίμασε ένα εκθαμβωτικό menu πέντε πιάτων, με highlight το Langoustine Carpaccio και το Foie Gras, ενώ εντυπωσιακό είναι και το γεύμα επτά πιάτων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Brunch και ρεβεγιόν με ιαπωνικά στοιχεία
Ανανεωμένο brunch μενού σερβίρει το Matsuhisa Athens τα Σαββατοκύριακα το οποίο έχει επιμεληθεί ο head chef της ζεστής κουζίνας του εστιατορίου, Θωμάς Κουράκος, με signature και brunch oriented πιάτα, και προτάσεις από το sushi bar, που φέρει την υπογραφή του executive chef Τόνυ Βρατσάνου, που σερβίρονται από τις 13:30 το μεσημέρι, μέχρι νωρίς το βράδυ. Crispy Crab Slider, Wagyu Katsu Sando και Shrimp tempura Udon, είναι κάποια από τα πιάτα που προτείνονται με signature cocktails με ιδιαίτερα υλικά και αναπάντεχες συνθέσεις, όπως το classic with a twist Rubicon με τζιν και λικέρ maraschino, το εξωτικό Picador με τεκίλα και κουμκουάτ και το ιδιαίτερο Shigeru με ιαπωνικό coconut fat-washed ουίσκι και yuzu bitters.
Τα εορταστικά μενού της Παραμονής Χριστουγέννων και της Παραμονής Πρωτοχρονιάς αποτυπώνουν την υψηλή ποιότητα της βραβευμένης κουζίνας του Nobu, και υπόσχονται μια high-end γαστρονομική εμπειρία στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του, με πιάτα όπως Dumplings με γαρίδες Κοιλάδας και χαβιάρι, dry aged ribeye steak με chimichurri, Kagoshima wagyu beef A5+ και ένα εντυπωσιακό sushi selection. Στο εντυπωσιακό wine room του Matsuhisa φιγουράρουν premium επιλογές σε σαμπάνια, διεθνείς και ελληνικές ετικέτες και πληθώρα σε ποικιλίες κρασιών.
Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8901000
Γιορτινές γεύσεις στο NJV Athens Plaza
Το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος με την άκρως εορταστική ατμόσφαιρά του, έχει ετοιμάσει έξτρα γιορτινά μενού για τις Παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κι ένα γιορτινό πρωινό για την πρώτη μέρα του νέου χρόνου, στο εστιατόριο The Parliament. Στα μενού τις παραδοσιακές γιορτινές γεύσεις εμπλουτίζουν οι ιδιαίτερες γκουρμέ επιλογές, που συμπληρώνονται από τα πιο επιδόρπια που δημιούργησαν οι pastry chefs, Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας του Madame Fraise.
Την Παραμονή Χριστουγέννων το μενού περιλαμβάνει σούπα κρέμα αστακού με ψίχα καραβίδας αρωματισμένη με αρμανιάκ και παραδοσιακή ψητή γαλοπούλα με γέμιση σταφίδες κουκουνάρι, κάστανα και σάλτσα κράνμπερυ. Ανήμερα τα Χριστούγεννα σερβίρεται σε μπουφέ ένα πλούσιο εορταστικό μενού, ενώ την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το μενού έχει φιλέτο Black Angus ταλιάτα με γλασαρισμένα λαχανικά ψητές πατάτες baby και σάλτσα άγριων μανιταριών αλλά και σαλάτα με καβούρι Αλάσκας με μάνγκο, ρόδι, φύλλα mache και σάλτσα λεμονόχορτου. Ανήμερα την Πρωτοχρονιά το πρωινό σερβίρεται στο εστιατόριο The Parliament από τις 7 έως τις 11:00.
Info: Βασ.Γεωργίου 2, Τηλ. 210 3352400
Μεγαλειώδεις στιγμές στη (δική μας) Μεγάλη Βρεταννία
Το πνεύμα των Χριστουγέννων κατοικεί στα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία & King George με μια πληθώρα από προτάσεις που υπόσχονται αξιομνημόνευτες στιγμές σε διαχρονικά κομψό περιβάλλον. Την Παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα εστιατόρια GB Roof Garden και Tudor Hall σερβίρουν με τη μοναδική θέα της γιορτινής Αθήνας, special μενού που έχει επιμεληθεί ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης μαζί με τους Chefs de Cuisine Νίκο Λιόκα και Νίκο Λειβαδιά.
Εκτός από τα ρεβεγιόν, μπορείτε να ζήσετε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι στο κοσμοπολίτικο lounge Winter Garden, όπου καθημερινά στήνεται πλούσιος εορταστικός μπουφές γλυκών Christmas Flavors, που επιμελήθηκε o Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας και η ομάδα ζαχαροπλαστικής του ξενοδοχείου και συνοδεύει υπέροχα το αγαπημένο σας ρόφημα. Γιορτινή εσάνς έχει και το περίφημο Afternoon Tea, που σερβίρεται στο Winter Garden διατηρώντας τις αγγλικές παραδόσεις, ενώ η μεγαλοπρεπής εμπειρία brunch στο Winter Garden τα Σαββατοκύριακα παραμένει προορισμός με mouth watering γεύσεις όπως τα ‘all time favourite’ βιολογικά αυγά ‘benedict’ με αστακό, σπαράγγια και σάλτσα ‘hollandaise’, σολομό με χαβιάρι και αυγό ορτυκιού, τάρτα με σπανάκι, γκοργκοντζόλα και μανιτάρια του δάσους, παρέα με ένα ποτήρι Γαλλική σαμπάνια και οι θεσπέσιες νότες της απαλής μουσικής.
Σημειώστε επίσης τις μουσικές βραδιές στο Winter Garden κάθε Τετάρτη και Πέμπτη με live νότες jazz και όπερας, εναρμονισμένες με την κλασική αίσθηση του ιστορικού ξενοδοχείου.
Αναλυτικά τα μενού εδώ.
info: Βασ. Γεωργίου 1, Σύνταγμα | 2103330000
Γευστική πολυτέλεια στην Σπονδή
Δύο λαμπερά ρεβεγιόν έχει ετοιμάσει η ομάδα της Σπονδής, όπου οι αναπάντεχοι αρμονικοί συνδυασμοί, τα πολυτελή υλικά και οι τεχνικές υψηλής γαστρονομίας, δημιουργούν συγκινήσεις ταιριαστές με τις γιορτινές ημέρες. Το Μενού της Παραμονής Χριστουγέννων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Κονσομέ σελινόριζας, Μανιτάρι με πραλίνα σουσαμιού, Φουά γκρα με τρούφα, Χτένια με αγκινάρα Ιερουσαλήμ και Χριστόψαρο με Ιαπωνικό Κάρυ και κλείνει με Κάστανο φραγκοστάφυλο, ενώ τον νέο χρόνο θα τον υποδεχτείτε με Χαβιάρι καβούρι με yuzu, Καλκανι meunière, Ζαρκάδι με κεράσι και Σοκολάτα βατόμουρο.
info: Πύρρωνος 5, Παγκράτι | 2107564021
Εορταστική ατμόσφαιρα στο Academias Hotel
Σε ένα γιορτινό all day hotspot μεταμορφώθηκε το Academias Hotel. Από το πρωί το Plato Bar & Lounge προσφέρεται για ένα διάλειμμα από τα ψώνια στο κέντρο της πόλης, με ένα ζεστό ποτήρι Gluhwein, ή αργότερα με τα signature cocktails που δημιούργησαν οι expert mixologists ειδικά για την εορταστική περίοδο. Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς από το roof top του ξενοδοχείου, προτάσει τη μαγευτική θέα της ολόφωτης Ακρόπολης και τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα δίπλα στα εμπνευσμένα από την Ιαπωνική fusion κουζίνα πιάτα που δημιουργεί ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Κότσαλης και θα συνοδεύονται από τις μουσικές επιλογές του resident DJ. Την επόμενη της Πρωτοχρονιάς, το New Years’ Εarly Breakfast σερβίρεται στο εστιατόριο Symposium (6:00π.μ. – 12:00μ.μ.) ώστε να κάνεις το απαραίτητο recharge μετά από την πρωτοχρονιάτικη έξοδο.
info: Ακαδημίας 38 & Ομήρου, Αθήνα | 2103670000
Hytra Restaurant & Bar
H Hytra δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: το πολυβραβευμένο εστιατόριο έχει υφάνει τη γαστρονομική του φιλοσοφία γύρω από τον επαναπροσδιορισμό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από το πρίσμα του σήμερα. Και στις γιορτές, λοιπόν, προτείνει δύο μενού γεμάτα αναμνήσεις από τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις και συνταγές οι οποίες έχουν αποδοθεί και εκτελεστεί με σύγχρονη έμπνευση και αισθητική. Τα Χριστούγεννα οι γευστικές προτάσεις περιλαμβάνουν εννέα πιάτα ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν το parfait με συκωτάκια πουλιών και μύρτιλο, η καραβίδα μα καρότα σαβόρο, μυρωδικά και αυγοτάραχο και το χοιρινό πρασοσέλινο με χόρτα, αυγολέμονο και καμένο πράσο (κόστος 110€/άτομο). Στο πρωτοχρονιάτικο μενού (κόστος 120€/άτομο) πρωταγωνιστούν η τάρτα με πατάτα, μανιτάρι και κρεμμύδι, ο μπακαλιάρος με λαγόχορτο και η φραγκόκοτα με κρεμμύδια στιφάδο και σταφίδα “σουλτανίνα”.
Κρατήσεις εδώ.
Το Hytra Restaurant & Bar βρίσκεται στον 6ο & 7ο όροφο της Στέγης, του Ιδρύματος Ωνάση, στη διεύθυνση Λ, Συγγρού 107-109, 11754, Αθήνα. Όλες οι εγκαταστάσεις είναι προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ, τηλ. 217-70.71.118, 210-33.16.767
Fuga
Στην καρδιά του πάρκου του Μεγάρου Μουσικής, η Fuga προτείνει αυτή τη σεζόν μια σουρεαλιστική εξερεύνηση της Ιαπωνικής κουζίνας, με ένα twist Ιταλικής επιρροής. Tα εορταστικά μενού δημιουργημένα με όρεξη και μεράκι από την ομάδα του εστιατορίου, ακολουθούν φυσικά την ίδια Italenese φιλοσοφία. Αν επιλέξετε να περάσετε την παραμονή των Χριστουγέννων στη φιλόξενη σάλα της, θα γευτείτε μια «βεντάλια» που αποτελείται από σούπα με καραμελωμένο κρεμμύδι, πουρέ εσαλότ, αμύγδαλο και γλυκόριζα, ζεστή σαλάτα μανιταριών, dumblings γαρίδας, τρυφερό short rib με πουρέ γλυκοπατάτας και γλυκό με ψητό μήλο με καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και γλυκά κεράσματα (κόστος 70€/άτομο). Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο σεφ προτείνει χτένι με γάλα καρύδας, μοσχαρίσιο ταρτάρ, καραβίδα σε bisque με κίτρινο κάρυ και βασιλικό Ταϊλάνδης, μπακαλιάρο με άγρια μανιτάρια, φραγκόκοτα με κάρυ μάσαμαν και γλυκό με κάστανο, βανίλια και βύσσινο.
Κρατήσεις εδώ.
Fuga: Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα Κρατήσεις τηλ. 2107242979
Monzù
Το Monzù που έχει την έδρα του σε ένα παλιό αρχοντικό της Κηφισιάς από τα τέλη του 19ου αιώνα, πραγματοποιείται ένα ταξίδι γεύσης με βάση την απλότητα και τη νοστιμιά της Ιταλικής κουζίνας, αλλά ελληνική ταυτότητα. Για τις γιορτές ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιόκας προτείνει δύο εντυπωσιακά μενού που υπόσχονται να γεμίσουν με λάμψη και γεύση τις φετινές γιορτές. Από τις χριστουγεννιάτικες προτάσεις ξεχωρίζουν τα cappelletti με μοσχαρίσια ουρά, καραβίδα και dashi από βασιλομανίταρα και το ελάφι με κυδώνια, κολοκύθα, chutney bacon και σάλτσα αρώνια, ενώ από το δείπνο της Πρωτοχρονιάς μας άρεσαν ως ιδέα οι ταλιατέλες σελινόριζας με φασιανό bolognese και σάλτσα παρμεζάνας 24 μηνών και το μοσχαρίσιο φιλέτο ‘‘Rossini’’ μεparfait foie gras, κρέμα σπανάκι, τερίνα πατάτας και σάλτσα από μορχέλες.
Μενού Χριστουγέννων κόστος 90€ ανά άτομο και Μενού Πρωτοχρονιάς κόστος 120€, Monzù Λεωφ. Κηφισίας 317B, Κηφισιά κρατήσεις στο 210-62.00.495
Brutus Tavern
Στο Brutus Tavern που εκπροσωπεί την αστική εκδοχή της κρεατοφαγίας στο Κολωνάκι τα εορταστικά μενού επιμελήθηκε ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και θα εκτελέσει υποδειγματικά από ο σεφ Στέφανος Ρίζος. Τα Χριστούγεννα οι προτάσεις περιλαμβάνουν σούπα βελουτέ κρεμμύδι με φουαγκρά, φουντούκι και λεμόνι τουρσί, Carpaccio από βοδινό Black Angus με δεντρολίβανο και τσίπς σαλσιφί και φρέσκια τρούφα, κανελόνι γεμιστό με σιγομαγειρεμένη φραγκόκοτα , σταφίδες και σάλτσα με κουκουνάρι και τυρί comte, φρέσκα χτένια σωτέ με beure blanc miso , αγκινάρα Ιερουσαλήμ , ουίσκι και τραγανό προσούτο και χαβιάρι και Chateaubriand με τηγανιτές πατάτες, τρούφα και χειροποίητη sauce bordelaise. Την Πρωτοχρονιά θα κάψουν καρδιές η μπισκ αστακού με γάλα καρύδας, πράσινο κάρυ και καφίρ λάιμ, το βοδινό ταρτάρ με λάδι λεμονιού, σχοινόπρασο και φρέσκο χρένο και το ισπανικό black angus cote de boeuf με σπιτικό πουρέ πατάτας και σάλτσα Perigueux με φρέσκιες τρούφες.
Μενού Χριστουγέννων 120€ Μενού Πρωτοχρονιάς Τιμή/άτομο 150,00€, Brutus Tavern Λεβέντη 3, Κολωνάκι τηλ. κρατήσεων 210-72.40.453
ΝΥΧ Japanese Fusion Gastrobar
Χαρείτε τη μαγικά λαμπερή παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ΝΥΧ ένα από τα καλύτερα Roof tops της Αθήνας. Δειπνήστε με τη μαγευτική θέα της ολόφωτης Ακρόπολης και τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα και υποδεχτείτε το νέο έτος με πιάτα εμπνευσμένα από την Ιαπωνική fusion κουζίνα. Ο σεφ Δημήτρης Κότσαλης προτείνει μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία πέντε πιάτων, μαζί με εμπνευσμένα κοκτέιλ και κρασιά συνοδευόμενη από τις μουσικές επιλογές του resident DJ (κόστος 210€/άτομο).
ΝΥΧ Japanese Fusion Gastrobar, στο Ξενοδοχείο Academia Ακαδημίας 38 & Ομήρου
Κρατήσεις τηλ.: 6981-518.000 , E: [email protected]