Στη Rotonda στο χωριό Απείρανθος, θα ζήσετε μια γευστική περιπέτεια που αξίζει τη διαδρομή.
Η Νάξος εκτός από τις παραλίες της και τα όμορφα τοπία της, φημίζεται και για την τοπική της κουζίνα. Στο γραφικό χωριό της Απειράνθου με τα ολόλευκα σοκάκια, ξεχωρίζει ένα εστιατόριο που μαγεύει τους επισκέπτες με τα μοναδικά του ηλιοβασιλέματα, το φαγητό και την αξέχαστη θέα. Η Rotonda, συνδυάζει αρμονικά την παράδοση και την καινοτομία σε κάθε πιάτο. Ας δούμε γιατί μια επίσκεψη εδώ είναι απαραίτητη αν βρεθείτε στο νησί.
Μπορεί η διαδρομή να μην είναι και η πιο εύκολη του νησιού, όμως η θέα από το μπαλκόνι θα σας ανταμείψει για την ανάβαση. Λίγο έξω από το γραφικό χωριό της Απειράνθου, η Rotonda σας υποδέχεται με φιλόξενη ατμόσφαιρα σε μια αναζωογονητική έκρηξη πράσινου, που δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην κορυφή του κόσμου. Με το που φτάνεις στο εστιατόριο, η μινιμαλιστική και προσεγμένη διακόσμηση, και η αμφιθεατρική τοποθέτηση των τραπεζιών στις βεράντες σε κερδίζουν. Οι επισκέπτες έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη οπτική στο τοπίο που η Νάξος προτείνει.
Το μενού βασίζεται στη γευστική παράδοση της Νάξου την οποία προτείνει εμπλουτισμένη με σύγχρονες πινελιές. Οι προτάσεις που κάνει είναι ένας συνδυασμός παραδοσιακής και σύγχρονης κουζίνας που είναι κατανοητός σε όλους τους φίλους της γεύσης, παρουσιάζοντας μια σειρά από πιάτα που αναδεικνύουν τα τοπικά υλικά με τον καλύτερο τρόπο. Εμείς επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με τη δροσερή σαλάτα «κους κους & κινόα», με πολύχρωμη κινόα, ροδάκινο ποσέ, ανθότυρο και βινεγκρέτ ροδάκινο, τις απολαυστικές τυρόμπαλες με τσάτνει ντομάτας και την πίτα ημέρας, μια τραγανή σπανακόπιτα. Και τα τρία πιάτα τα βρήκαμε καλοφτιαγμένα.
Από τα πρώτα πιάτα που δοκιμάσαμε, είναι φανερό ότι η κουζίνα χρησιμοποιεί τοπικά προϊόντα, όπως ναξιώτικο τυρί και σάλτσες με βάση τη ντομάτα και το κρασί. Δοκιμάσαμε επίσης αρνίσιο κότσι στη λαδόκολλα με λαχανικά, πατάτες και γραβιέρα Νάξου. Τρυφερό και χυμώδες μας φάνηκε πολύ νόστιμο.
Το ίδιο ισχύει και για τα casarecce με πέστο , κοτόπουλο και καβουρδισμένο φουντούκι, αλλά και για το αχνιστό ρόστο, ένα καλομαγειρεμένο χοιρινό κοκκινιστό με κόκκινο λιαστό κρασί, μαγειρεμένο στον ταβά με σκόρδο και μυρωδικά. Το επιδόρπιο ήταν στο ύψος του κυρίος φαγητού. Δοκίμασα cheesecake με ντόπια υλικά και γλυκά του κουταλιού, νόστιμα και καλοφτιαγμένα. Αν είστε τυχεροί, το επιδόρπιο θα συμπέσει με το περίφημο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα από το μπαλκόνι.
Την όλη εμπειρία συμπληρώνει η προσεγμένη και ευγενική εξυπηρέτηση. Οι άνθρωποι του service δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το μενού και καθοδηγούν αποτελεσματικά τους επισκέπτες.
Στην καρδιά της Απειράνθου, η Rotonda επιμένει στη γευστική παράδοση με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση. Είτε είστε γνώστης της ελληνικής κουζίνας, είτε απλά λάτρης του καλού φαγητού, μια επίσκεψη στη Rotonda υπόσχεται μια εμπειρία που συμπληρώνει όσα είδατε και μάθατε για τη Νάξο.
Rotonda
Bar-Restaurant
Σύγχρονη ελληνική κουζίνα
Διευθ: Αϊ Γιάννης, Απείρανθος, 843 00
Τηλ: 2285 061254
Ώρες λειτ: καθημ. 12:00-22:30
Τιμή: 30-50€ (χωρίς το κρασί)