Με τίτλο “Invited chefs & friends”, το Μinos Beach Art Hotel θα φιλοξενήσει ηχηρά ονόματα της εγχώριας και διεθνούς εστιατορικής σκηνής.
Πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, το Μinos Beach Art Hotel διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το γαστρονομικό του φεστιβάλ και μας παρασύρει σ’ ένα ταξίδι γεύσεων με πρωταγωνιστή την Κρήτη. Ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης σε συνεργασία με την executive chef του ξενοδοχείου, Πόπη Κουρκουτάκη και τον head chef Κυριάκο Μυλωνά, θα υποδεχθούν έναν σημαντικό αριθμό εξαίρετων σεφ από την εγχώρια και διεθνή σκηνή, οι οποίοι και θα δημιουργήσουν μενού εμπνευσμένα από τον πλούτο των προϊόντων και βοτάνων της Κρητικής Γης.
Το φεστιβάλ ανοίγει αυλαία στις 26 Ιουνίου, με πρώτο καλεσμένο τον σεφ Pierrot Ayer, που θα μαγειρέψει στο Μinos Beach Art Hotel για τρίτη συνεχομένη χρονιά. O διάσημος Ελβετός σεφ που διευθύνει το βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin, εστιατόριο LePerolles, θα δημιουργήσει ένα μενού που στηριγμένο στα τοπικά προϊόντα, θα εκφράσει μια μαγειρική προσέγγιση βασισμένη στην εποχικότητα και τις καθαρές γεύσεις, τις οποίες και θα αναδείξει μέσω μοντέρνων τεχνικών.
ΙΟΥΛΙΟΣ
Η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ανήκει στο μαγειρικό ντουέτο, Μιχάλης Χάσικος – Γιάννης Λουκάκος. Ο Μιχάλης Χάσικος, ιδιοκτήτης της μοντέρνας γαστροταβέρνας Hasika στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, και ο Γιάννης Λουκάκος, ιδιοκτήτης των εστιατορίων Ψωμί & Αλάτι και του ιταλικού Alio στο Χαλάνδρι, θα παρουσιάσουν σ’ ένα 4 hands dinner, μοντέρνες εκδοχές κλασικών κρητικών συνταγών.
Στα τέλη του μήνα, το Μinos Beach Art Hotel μας επιφυλλάσει ένα ακόμα μαγειρικό ντουέτο. Ένα 4 hands dinner με τον chef patron του μεζεδοπωλείου Βocas, Μίλτο Αρμένη και τον Γρηγόρη Χέλμη, δημιουργό των μεζεδοπωλείων Μεζέν σε Βόλο και Θεσσαλονίκη. Οι δυο τους, θα ενώσουν τις μαγειρικές τους κουλτούρες δημιουργώντας ευφάνταστα κρητικά tapas.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Ο Αύγουστος ξεκινά δυνατά, καθώς την πρώτη εβδομάδα του τη σκυτάλη παίρνει ίσως ο κυριότερος εκφραστής της σύγχρονης κρητικής γαστρονομίας, εκτός νησιού.
Ο Μανώλης Παπουτσάκης, (Χαρούπι,10 τραπέζια,Pharaoh) θα δημιουργήσει ένα μενού με παραδοσιακές κρητικές συνταγές, δοσμένες με σύγχρονο και ανανεωτικό τρόπο.
Μετά την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, στο Μinos Beach Art Hotel θα βρεθεί ο Θάνος Φέσκος. Ο head chef του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin εστιατορίου Delta (στο κέντρο πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρος Νίαρχος), εμπνευσμένος από τη σύγχρονη σκανδιναβική γαστρονομία και τις τεχνικές της, είναι υπέρμαχος μιας μαγειρικής φιλοσοφίας που βασίζεται στη μινιμαλιστική αρτιότητα.
Ο μήνας θα κλείσει με μια ακόμη μισελενάτη προσθήκη. Τον σεφ Luca Piscazzi, head chef του μονάστερου εστιατορίου Pelagos στο 4 Seasons Astir Palace στη Βουλιαγμένη. Ταλαντούχος σεφ και με θητεία πλάι στην κορυφαία τριάστερη σεφ Ann Sophie Pic, ο ίδιος φημίζεται για την ικανότητά του να μετασχηματίζει απλά υλικά σε φίνες συνθέσεις υψηλής αισθητικής. Αυτό θα κάνει και εδώ, αντλώντας έμπνευση από την κρητική παράδοση και τον πλούτο της.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Αρχή φθινοπώρου και το Μinos Beach Art Hotel θα φιλοξενήσει τον σεφ Δημήτρη Δημητριάδη από το εστιατόριο Αrtisanal στην Κηφισιά. Υπηρέτης για χρόνια μιας σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που πατά πάνω σε παραδόσεις και οικίες γεύσεις και τις ραφινάρει, θα αγκαλιάσει τα τοπικά προϊόντα αναδεικνύοντάς τα με απλό και νόστιμο τρόπο.
Ακολουθεί ένας σημαντικός σεφ. Ο Herve Pronzato, συνιδιοκτήτης του βραβευμένου Herve, στα Πετράλωνα και σεφ με μακρά και σπουδαία θητεία στην Ελλάδα. Οι δημιουργίες του ενώνουν μαγειρικές κουλτούρες από κάθε γωνιά της γης με ευφάνταστο τρόπο.
Ο Σεπτέμβριος θα κλείσει με μια μοναδική σύμπραξη που δεν πρέπει να χάσετε. Ένας από τους κορυφαίους σεφ που δραστηριοποιήθηκαν και ζουν πλέον στην Ελλάδα, ο Jerrome Serre, μαζί με τον Alain LIorka, chef του ομώνυμου και βραβευμένου με 1 αστέρι Michelin εστιατορίου του την Κυανή Ακτή, θα μοιραστούν για ένα βράδυ τις ίδιες φωτιές, χαρίζοντας στους λιγοστούς τυχερούς που θα παρευρεθούν, μία γαστρονομική βραδιά υψηλού επιπέδου που θα ενώσει τη Γαλλική παράδοση με την κρητική Γη.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Στις αρχές Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στο Μinos Beach Art Hotel το γνωστό πλέον event με την ονομασία «Κοπέλια vs Kαρντάσια». Τα κοπέλια: ο general manager του Minos art Hotel και υπεύθυνος για τις οινικές επιλογές, Στράτος Πατσάκης και ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, θα υποδεχθούν για μια βραδιά τα καρντάσια: τους σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου και Δημήτρη Μότσο στις επιλογές του κρασιού, σε ένα event που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία.
To άκρως διαδραστικό γαστρονομικό φεστιβάλ “Invited chefs & friends”, θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο. Στα τέλη Οκτωβρίου, ο σεφ της Μαραθιάς στην Τήνο, Μιχάλης Μάρθας, γνωστός για τις σύγχρονες τεχνικές του μεθόδους, θα δώσει τον ιδανικό επίλογο σε έναν τετράμηνο μαραθώνιο υψηλών γαστρονομικών συνευρέσεων.
Οι ακριβείς ημερομηνίες κάθε γαστρονομικού event, θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, με το πέρας του προηγουμένου.
MINOS BEACH ART HOTEL
Διεύθυνση: Άγιος Νικόλαος, Κρήτη, 721 00
Τηλ: 28410 22345