fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Hive₂O: Ένα bar με πρωτοποριακή ταυτότητα στη Θεσσαλονίκη
Hive₂O

Hive₂O: Ένα bar με πρωτοποριακή ταυτότητα στη Θεσσαλονίκη

Δημιούργημα της ομάδας του γνωστού Γορίλα, το Hive₂O επαναλειτουργεί εδώ και λίγες εβδομάδες σ’ έναν ολοκαίνουριο χώρο, φρεσκάροντας με την avant garde παρουσία του την ολοζώντανη μπαρ σκηνή της Θεσσαλονίκης.

 

Παρατηρώντας τον μοντέρνο σχεδιασμό, την ιδιαίτερη αισθητική, αλλά και την εργονομία του bar station στο Hive₂O, ένιωσα προς στιγμή να μεταφέρομαι στο παγωμένο Όσλο της Νορβηγίας και συγκεκριμένα στο bar του ιστορικού art deco ξενοδοχείου Sommerro στη συνοικία Frogner. Πληροφοριακά, head bartender του εν λόγω ξενοδοχείου είναι ο Γρηγόρης Μούντανος. Κοινό στοιχείο και των δυο bar, η συστάδα από μεταλλικά εξάγωνα, που σαν άλλες κηρήθρες ενώνονται σε μια μεγάλη κυψέλη δημιουργώντας ένα φουτουριστικό μεταλλικό drink rail, με ολόκληρο το λειτουργικό προφίλ και το σύνολο του εξοπλισμού να βρίσκεται a heartbeat away, δίπλα στους καθήμενους της μακρόστενης μπάρας που φωτίζεται με γαλάζιο neon.

Hive₂O Θεσσαλονίκη

Ο πολυεπίπεδος χώρος του Hive₂O, δεν είναι αυτός ενός κλασικού bar. Ανεβαίνοντας τις σκάλες, βρίσκεσαι σ’ ένα ήρεμο καθιστικό με έντονα pop στοιχεία, που μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου στους άνετους καναπέδες και πολυθρόνες του. Στο μικρό lobby του κάτω ορόφου, ένα study room φιλοξενεί κάθε μήνα περιοδικές εκθέσεις καλλιτεχνών από ολόκληρη την Μακεδονία. Τα ηνία της διασκέδασης όμως, κρατάει ο μακρόστενος ισόγειος χώρος με το high volume bar του και τις υψηλού επιπέδου αλκοολικές δημιουργίες του.

Hive₂O: Ένα bar με πρωτοποριακή ταυτότητα στη Θεσσαλονίκη - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Με αυτό το πολυσύνθετο προφίλ και σε νέα στέγη επί της Παύλου Μελά, επανασυστήθηκε στο κοινό και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, το Hive₂O που συναντήσαμε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια στην Αγορά Μοδιάνο. Στην καινούργια του μορφή, το bar του Αχιλλέα Πλακίδα και των συνεργατών του, εφαρμόζει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό μια sustainable προσέγγιση στηρίζοντας στην πράξη τοπικούς προμηθευτές σε μια ακτίνα που δεν ξεπερνά τα οκτώ χιλιόμετρα. Αυτή άλλωστε είναι η μέγιστη απόσταση που διανύει μια μέλισσα για να συλλέξει την τροφή της.

Hive₂O cocktails

Μέσα από την πραγματική zero waste φιλοσοφία που αντανακλάται σε κάθε πτυχή του καταλόγου, αναδεικνύονται μια σειρά από ιδιόμορφες και πρωτοποριακές πρακτικές τόσο στην επιλογή των προϊόντων, όσο και στον μετασχηματισμό αυτών. Τρανό παράδειγμα, το σιρόπι που περισσεύει στα ταψιά με τα φρέσκα σιροπιαστά γλυκά παραπλήσιου ζαχαροπλαστείου, μεταμορφώνεται από ανθρώπους του Hive₂O, σε μια in house soda.

Hive₂O cocktails

Περνώντας στην cocktail list, κάτι που μου έγινε εμφανές είναι ότι η δημιουργική χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων συντελεί κατά κύριο λόγο στην παρασκευή των μοντέρνων συνθέσεων που απολαμβάνουμε στο Hive₂O. Ανθρακώσεις, αποχρωματισμοί, ζυμώσεις και υποπροϊόντα αυτών, clarified punches και άλλες advanced τεχνικές, βρίσκονται σε μια δημιουργική κλιμάκωση, με τις τελικές συνθέσεις όμως να κρατούν ένα καθαρό γευστικό προφίλ με ξεκάθαρο χαρακτήρα και απολαυστικές επιμέρους στιγμές.

Hive₂O

Καθώς ο υπογράφων το άρθρο είναι διαχρονικά ανήσυχο πνεύμα και σε μια μόνιμη ροπή για νέες δοκιμές, εξάντλησε την έμφυτη περιέργειά του δοκιμάζοντας σχεδόν το σύνολο των συνθέσεων της ομάδας του Hive₂O. Συνθέσεις αφιερωμένες σε απλούς ανθρώπους της πόλης, τους άμεσους συνεργάτες τους, που τους προμηθεύουν καθημερινά με ποιοτικές πρώτες ύλες και λοιπά προϊόντα. Θα αναφερθώ σε 2 εξ’ αυτών.

 

Highball:

 

Ένα cocktail αφιερωμένο στο τοπικό ζαχαροπλαστείο με το οποίο συνεργάζονται αποκλειστικά. Από εκεί προμηθεύονται και τον μικρό μπεζέ στην κορυφή του cocktail, που μου χάρισε μια τραγανή, αέρινη και απροσδιόριστα ζαχαρένια αίσθηση πριν δοκιμάσω την πρώτη γουλιά.

Hive₂O cocktails

Campari, ιταλικό ξηρό βερμούτ και παντζάρι, συνδυάζονται με τη δική τους σόδα από λευκή σοκολάτα, δημιουργώντας ένα απολαυστικό δίχρωμο highball με πολυπλοκότητα και όμορφες φυσαλίδες. Ένα ποτό βοτανικό και συνάμα βουτυράτο, που έχει ήδη σκαρφαλώσει ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου. Μια κορυφαία στιγμή σε αυτήν την πρώτη μου επίσκεψη στο Hive₂O.

 

Umami:

 

Τσίπουρο Ο/Purist μαζί με London dry Gin, κατσικίσιο βούτυρο, μανταρίνι και ένα cordial με νότες πικλαρισμένου αγγουριού, δημιουργούν το Umami. Κρυστάλλινο και διαυγές, αποτέλεσμα της δημοφιλούς τεχνικής του fatwash.

Hive₂O cocktails

Πολυεπίπεδο στο στόμα, με αξιοπρόσεκτη ζωντάνια και αρωματικό χαρακτήρα, δικαίως χαρακτηρίζεται σαν το Umami της λίστας του Hive₂O. Αφιερωμένο στο γαλακτοπωλείο που τους προμηθεύει με το κατσικίσιο βούτυρο.

Την επόμενη φορά που θα επισκεφθώ το Hive₂O, η κάρτα σίγουρα δε θα είναι η ίδια. Οι ίδιοι άνθρωποι όμως θα είναι εκεί. Και αυτό τελικά είναι που μετράει περισσότερο.

Hive₂O
Cocktail Bar
Διευθ: Παύλου Μελά 26, Θεσσαλονίκη, 546 22
Τηλ: 6977 590306
Ώρες λειτ: καθημ. 08:00-02:00, Σαβ-Κυρ. 09:00-02:00

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα