fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Εστιατόριο Ithaki: Ποιοτική ψαροφαγία με εμβληματική θέση στη Βουλιαγμένη
εστιατόριο Ithaki

Εστιατόριο Ithaki: Ποιοτική ψαροφαγία με εμβληματική θέση στη Βουλιαγμένη

Με φήμη που διατηρείται σε υψηλά επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια και εκπληκτική θέα θάλασσα, το εστιατόριο Ithaki προτείνει θαλασσινή κουζίνα σε δύο εκδοχές. Μια σύγχρονη και κοσμοπολίτικη και μια με ελληνικό πρόσημο.

 

Το εστιατόριο Ithaki, ένα από τα κατεξοχήν εμβληματικά εστιατόρια της Βουλιαγμένης, είναι συνώνυμο του εξαιρετικού περιβάλλοντος και της καλής ψαροφαγίας. Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχουν και άλλα σημεία εστίασης με εξαιρετική θαλασσινή θέα στην αθηναϊκή Ριβιέρα, μπορώ να πω ότι τα τραπέζια κάτω από τα πεύκα στην άκρη των βράχων, είναι στην κυριολεξία place to be. Αν έχεις την τύχη δε να δειπνήσεις σε ένα από αυτά, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα περάσεις ένα ονειρικό βράδυ και θα θέλεις να επιστρέψεις σύντομα.

Ithaki Βουλιαγμένη
Πηγή: Instagram

Με δεδομένο ότι ο συνδυασμός πεύκο-θάλασσα δημιουργεί ένα ασυναγώνιστο- ειδυλλιακό θα έλεγα- περιβάλλον, αυτό δε σημαίνει ότι και ο εσωτερικός χώρος του Ithaki στερείται προσεγμένης αισθητικής. Το αντίθετο. Έχοντας βρεθεί εδώ ουκ ολίγες φορές, αυτό που μπορώ να πω αβίαστα είναι ότι πρόκειται για ένα αστικό εστιατόριο πολυτελείας, που πολύ συχνά φιλοξενεί επαγγελματικά δείπνα, αλλά και ξένους επισκέπτες. Με ξεκάθαρο πρωταγωνιστή το εξαιρετικής ποιότητας ξύλο, καθαρές γραμμές και απρόσκοπτη θέα από τις περιμετρικές τζαμαρίες, απολαμβάνεις το φαγητό σου στον άνετο χώρο του, με τη χωροταξία των τραπεζιών να εξασφαλίζει την απαραίτητη διακριτικότητα στις συζητήσεις των δειπνούντων.

Ithaki Βουλιαγμένη
Πηγή: Instagram

Στην κουζίνα του Ithaki, είναι αναμενόμενα (και λόγω θέσης) προσανατολισμένη στο ψάρι, το οποίο καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση, χωρίς όμως να έχει και το μονοπώλιο στις προτάσεις, όπως άλλωστε αρμόζει σ’ ένα μεγαλοαστικό μαγαζί που απευθύνεται σε πελάτες διαφορετικής οικονομικοκοινωνικής προέλευσης. Παλιότερα, η το εστιατόριο έκανε συμβατικές και ενίοτε αρκετά κλασσικές προτάσεις με ρίζες σε παρελθούσες εποχές. Σήμερα όμως, μπορεί αυτό το στοιχείο να μην έχει εκλείψει, αλλά συνδυάζεται επιτυχημένα με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση της θαλασσινής κουζίνας και των προτάσεων που κάνει.

Ithaki Βουλιαγμένη sushi
Πηγή: ithakirestaurantbar.gr

Από το μενού του Ithaki, αρκετά ενδιαφέρον ήταν το sushi, όπως επίσης το ταρτάρ και οι λοιπές ωμές παρασκευές. Τώρα όσον αφορά την κλασσική ψαροφαγία, θα σας αποκαλύψω ότι όσες φορές έχω συζητήσει τις γευστικές προτάσεις του Ithaki με φίλους εξ’ αλλοδαπής που το έχουν επισκεφτεί, τα σχόλιά τους συνοδεύονται και από ένα-δύο θαυμαστικά. Και η αλήθεια είναι, ότι έχοντας γράψει πάμπολλα χλμ. στην ευρωπαϊκή ακτογραμμή και δη στη μεσογειακή της Κυανής Ακτής, μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ότι το ψάρι στο Ithaki, ξεπερνά κατά πολύ σε απόλαυση τις αντίστοιχες προτάσεις ακριβών εστιατορίων από τη Νίκαια μέχρι το Saint Tropez. Τόσο το τηγάνι όσο και η σχάρα, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Ithaki Βουλιαγμένη ψάρι
Πηγή: Instagram

Πολύ νόστιμα ήταν και τα πρώτα πιάτα, όπως το χταπόδι με φάβα και οι γαρίδες tempura. Κλείνοντας με τα του φαγητού, ξεχώρισα την ιδανικά ψημένη πεσκανδρίτσα, ένα ψάρι που αν δεν το προσέξεις αρκετά στο ψήσιμο, μπορείς εύκολα να το χάσεις. Η εικόνα συμπληρώνεται από δύο ακόμα στοιχεία. Το ένα είναι η wine list, η οποία υπακούει στις προδιαγραφές και στο γόητρο του χώρου, με ενδιαφέρουσες ετικέτες αλλά χωρίς υπερβολικά ανοίγματα προς την κατεύθυνση των νεωτερισμών. Τέλος, αν και λογικά αναμενόμενο, το service στο Ithaki ήταν ευγενικό στο βαθμό που πρέπει και αποτελεσματικό.

Ithaki Βουλιαγμένη
Πηγή: Instagram

Το δείπνο επισφραγίστηκε από έναν διπλό espresso και από περιέργεια -όπως κάνω συχνά-, ζήτησα πληροφορίες από τον μετρ για την προέλευση του καφέ. Όπως με ενημέρωσε, επρόκειτο για ένα ενδιαφέρον χαρμάνι της Nespresso Professional. Οι περισσότεροι πελάτες μάλιστα, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να θέσουν αντίστοιχες ερωτήσεις, μιας και στο άκουσμα του εν λόγω label είναι βέβαιοι ότι αυτό που θα έρθει στο ποτήρι τους θα είναι όχι μόνο γευστικό, αλλά και εξαιρετικής ποιότητας.

Ithaki
Ψάρι-Θαλασσινά
Διευθ: Απόλλωνος 28, Βουλιαγμένη, 166 71
Τηλ: 210 8963747
Ώρες λειτ: καθημ. 12:00-01:00
Τιμή: 70-90€ (χωρίς το κρασί)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα