fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Δύο healthy εστιατόρια στο Χαλάνδρι που σε γεμίζουν γεύση και ενέργεια
main_chalandri

Δύο healthy εστιατόρια στο Χαλάνδρι που σε γεμίζουν γεύση και ενέργεια

Το Φīsi The Project και το Six Seasons Kitchen δείχνουν πως το να τρώς υγιεινά δεν σημαίνει ότι τρως βαρετά

Εδώ και αρκετό καιρό ακούμε, όλο και περισσότερο, την έννοια «υγιεινό φαγητό» να μπαίνει στη συζήτηση αλλά και στα πιάτα των εστιατορίων. Παράλληλα, μεγαλώνει ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητά γεύματα με ποιοτικές πρώτες ύλες, σχεδιασμένα να προσφέρουν ενέργεια, χωρίς να βαραίνουν τον οργανισμό με περιττά πρόσθετα.

Όλοι έχουμε ακούσει ότι αυτό που ταΐζεις το σώμα σου είναι σημαντικό κι ευτυχώς το να τρως υγιεινά έχει γίνει πολύ πιο εύκολο από ό,τι ήταν κάποτε. Ξεχωρίσαμε δύο εστιατόρια στο Χαλάνδρι που λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους αυτή την προσέγγιση.

Φīsi The Project: Γεύσεις της ελληνικής γης

Δύο healthy εστιατόρια στο Χαλάνδρι που σε γεμίζουν γεύση και ενέργεια - FlagInLife

Μας αρέσει αυτό το υπέροχο μικρό θαύμα που άνοιξε πριν από λίγους μήνες στο Χαλάνδρι, στο σημείο που φιλοξενούσε το ιταλικό εστιατόριο Margot. Ο χώρος ανοιχτόκαρδος, αέρινος με natural αποχρώσεις αποπνέει την φιλοσοφία του. Ευχάριστη έκπληξη ο όμορφος κήπος στο πίσω μέρος, στρωμένος με χαλικάκι, «ντυμένος» με πρασινάδες και τις ακτίνες ήλιου να σε γλυκαίνουν, συμβάλλει στην ευεξία που επιδιώκει η συνολική πρόταση.

Ιδιοκτήτης και εμπνευστής του, ο Γιώργος Παπαδημητρίου που ως εργοφυσιολόγος, που δουλεύει με επαγγελματίες αθλητές, έδινε πάντα σημασία στη διατροφή του. Το εγχείρημα ξεκίνησε γιατί ήθελε ο ίδιος να τρώει έξω, ό,τι θα μαγείρευε στο σπίτι. Δηλαδή, υγιεινά γεύματα με αγνές πρώτες ύλες από φάρμες της ελληνικής επαρχίας, χωρίς συντηρητικά και επεξεργασμένες τροφές, όσο πιο κοντά στη φύση, όπως λέει και το όνομα που διάλεξε.

Μεγαλωμένος στη Σπάρτη, έχει άποψη για τις πρώτες ύλες, πολλές από τις οποίες προμηθεύεται από το χωριό του. Το ελαιόλαδο που χρησιμοποιούν σε όλες τις παρασκευές είναι από ιδιόκτητους ελαιώνες στη Λακωνία, τα λεμόνια και τα λαχανικά επίσης, τα αυγά είναι ελευθέρας βοσκής, ενώ το κρέας και το ψάρι είναι επιλεγμένο προσεκτικά.

Αυτή τη φιλοσοφία, αποτυπώνει στα γεμάτα φωτεινές και υγιεινές ιδέες  πιάτα του, ο σεφ Δημήτρης Κότσαλης (NYX, Izakaya, Huacan) που επιμελείται τις συνταγές.

Ετσι, θα πάρετε όλη την ενέργεια που χρειάζεστε με τα super bowls, που έχουν ωραίους συνδυασμούς, όπως το best seller το κοτόπουλο με κινόα και η σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, άγριο ρύζι, πίκλα αγγούρι, σταφίδα Κορινθίας και φέτα Καλαβρύτων. Θα απενοχοποιήσετε την απόλαυση του burger αφού φτιάχνετε με μπιφτέκι black angus και low fat τυρί. Αν θέλετε  να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα, το φιλέτο σολομού με άγριο ρύζι,  γλυκοπατάτα, λιναρόσπορο, μπρόκολο και teriyaki dressing είναι χορταστικότατο. Στα σνακ, εκτός από τα πλούσια wraps και τις μπάρες πρωτεΐνης θα βρείτε το λαχταριστό sando σάντουιτς Chicken jalapeno.

Νέα προσθήκη είναι το κεφάλαιο του γλυκού, που επίσης, φροντίζουν να είναι υγιεινό, χωρίς ζάχαρη, έτσι σε συνεργασία με τον pastry chef Αboylela Μaget, δημιουργούν μπάρες, healthy cookies, Banana bread, avocado bread, αλλά και banofee.

Τέλος, το Φīsi σε συνεργασία με τον διατροφολόγο Γιάννη Τσεκούρα επιμελείται μηνιαία ή εβδομαδιαία εξατοκιμευμένα προγράμματα διατροφής, με tailor made γεύματα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία φρεσκομαγειρεμένα ετοιμάζονται καθημερινά από την κουζίνα του.

Η eco friendly φιλοσοφία του αντικατοπτρίζετια και στις συσκευασίες που χρησιμοποιεί για το delivery, το οποίο υλοποιείται είτε από τους ίδιους, είτε μέσω e-food.

Φīsi The Project
Αγίου Γεωργίου 28, Χαλάνδρι, τηλ.:2106831118
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 08.00-22.00. Κυριακή: Κλειστά

Six Seasons Kitchen: Χειροποίητα, εποχικά και νόστιμα 

Δύο healthy εστιατόρια στο Χαλάνδρι που σε γεμίζουν γεύση και ενέργεια - FlagInLife

Στην απόμερη Παράσχου, στο Χαλάνδρι, εδώ και δύο χρόνια το Six Seasons Kitchen, έχει γίνει το καθημερινό ραντεβού για όσους ψάχνουν το φρέσκο, υγιεινό και νόστιμο φαγητό.

Βασιζόμενες στην αρχή που λέει, πως αν σταματήσουμε να ορίζουμε τις εποχές ημερολογιακά, κι αρχίσουμε να παρατηρούμε τη φύση, θα ξεχωρίζουμε έξι εποχές, η σεφ Μαριάννα Μπόικου και η τεχνολόγος τροφίμων Κυριακή Αγρίτη δημιούργησαν ένα μαγαζί-πρότυπο, με μενού που βασίζεται σε «έξι εποχές».

Το μενού περιλαμβάνει επιλογές για πρωινό, όπως Granola με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα, για brunch με το διαχρονικό Avocado Toast με βιολογικά αυγά από την οικογένεια Γιαννάκου στη Σπάρτη να είναι best seller, και lunch, με επιλογές όπως το Tuna Avocado Burger ή το Quinoa Beetroot «Falafel» , αλλά και sandwiches.

Δοκίμασε, επίσης, το wrap με χειροποίητο χούμους από βιολογικά ρεβίθια, ψητά μανιτάρια, πίκλα κρεμμύδι, σαλάτα coleslaw, το Beluga Lentil Bowl με βιολογικό αυγό μελάτο, ψητό παντζάρι και κουνουπίδι στην Early Spring έκδοσή του να αποτελεί τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα, την Chicken Noodle Soup, αλλά και την αξέχαστη Almond Honey Tart, με καβουρδισμένο αμύγδαλο, κουκουνάρι και καραμέλα μελιού.

Ολα με φρέσκα, εποχιακά, ντόπια υλικά, ελάχιστα επεξεργασμένα. Χρησιμοποιούν όσο είναι δυνατόν βιολογικές ύλες. Τα αυγά είναι βιολογικά και ελευθέρας βοσκής, ενώ οι μπάρες, τα ψωμιά και τα Burger Buns είναι προζυμένια και ολικής άλεσης.

Επιπλέον, η Κυριακή λόγω της ιδιότητάς της ως τεχνολόγου τροφίμων έχει πλήρη εικόνα των θερμίδων ανά πιάτο, και σχεδιάζει εξατομικευμένα προγράμματα γευμάτων για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Η φροντίδα με την οποία αγκαλιάζουν ό,τι κάνουν, φαίνεται και στην επιλογή των όμορφων κεραμικών πιάτων που υπογράφουν οι @khnumceramics, στις ανακυκλώσιμες συσκευασίες και στην αρχή της κομποστοποίησης που εφαρμόζουν.

Όλα αυτά σερβίρονται με έναν καλοφτιαγμένο Speciality καφέ KUDU, βιολογικούς χυμούς και ροφήματα βοτάνων, και μεταφέρονται με Delivery μέσω E-food και Wolt.

Six Seasons Kitchen
Παράσχου 8, Χαλάνδρι, τηλ.: 21 1418 0585
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-17:00, Σάβ/Κυρ 09:00-16:00

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα