Υλικά
150γρ noodle (πλατιά)
120γρ κοτόπουλο σε μπουκιες
100γρ σαλτσα teriyaki
60γρ νερό
40γρ ηλιέλαιο
50γρ κρεμμύδι ξερό
20γρ τζίντζερ τριμμένο
5γρ σκόρδο ψιλοκομμένο
40γρ σπανάκι φρέσκο
40γρ καρότο τριμμένο
40γρ φρέσκο κρεμμύδι σε ροδέλες
Λίγο σουσάμι
Για την σαλτσα teriyaki
120γρ σόγια
120γρ sake
120γρ mirin
40γρ καστανή ζάχαρη
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το sake και το mirin και φερνουμε σε βρασμό.
Χαμηλωνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τη σόγια και την ζάχαρη.
Μαγειρευουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα χειρός μέχρι να δέσει αλαφρά η σαλτσα μας.
Αφήνουμε στην άκρη
Για το πιάτο
Σε ένα βαθύ τηγανι ζεσταινουμε το ηλιέλαιο.
Σωταρουμε το κρεμμύδι το ξερό, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να μυρίσουν.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρευουμε μέχρι να πάρει χρωμα.
Προσθέτουμε το καρότο και το νερό και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρευουμε σε δυνατή φωτιά για 7 λεπτά.
Προσθέτουμε τα noodle, την σαλτσα teriyaki και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε και γαρνιρουμε με το σουσάμι