Γαστρονομικές βραδιές στο Daios Cove με λάμψη «αστεριών», υπόσχεται το 5ο κατά σειρά γαστρονομικό φεστιβάλ “Culinary Journeys ”.
Για 5η χρονιά, στο πολυτελές resort Daios Cove στην Κρήτη διοργανώνεται το φεστιβάλ που θα γίνει το επίκεντρο του καλοκαιριού για τους απανταχού λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας. Τα Culinary Journeys Series θα τιμήσουν με την παρουσία τους μερικοί από τους σημαντικότερους σεφ της ελληνικής και διεθνούς σκηνής. Ειδικότερα, πέντε πολύ σημαντικοί και βραβευμένοι σεφ (Alex Atala, Amaury Bouhours, Hisanobu Shigeta & Jessika Preapalto, Alexandre Sempere), πλαισιωμένοι από τρεις καταξιωμένους Έλληνες σεφ, τους Γκίκα Ξενάκη, Παύλο Κυριάκη και Γιώργο Σαμοΐλη, συνθέτουν την γαστρονομική συμφωνία του φετινού καλοκαιριού στα πλαίσια του θεσμού.
Καθόλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και του Σεπτεμβρίου, στα εστιατόρια Οcean και RHO του Daios Cove, οι προερχόμενοι από κάθε γωνιά του πλανήτη διάσημοι σεφ, θα ετοιμάσουν τα signature πιάτα τους προσφέροντας μοναδικές βραδιές στους τυχερούς που θα παρευρεθούν. Από τις γειτονίες του Sao Paolo μέχρι το Παρίσι (που φέτος έχει την τιμητική του), και από εκεί πάλι πίσω στην Ελλάδα, κάθε στάση θα είναι και μια γαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου, στα πλαίσια ενός θεσμού που συμβάλει αποφασιστικά στην γαστρονομική αναγέννηση του νησιού.
Η πρεμιέρα του Culinary Journeys πραγματοποιήθηκε στο Daios Cove στις 28 Απρίλιου, με καλεσμένο σεφ τον Luca Piscazzi από το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin «Pelagos» στο Four Seasons Astir Palace. Ακολούθησε στις 4 Ιουνίου ο Christian Le Squer, ο άνθρωπος πίσω από τα 3 αστέρια του εστιατορίου Le Sinq στο Four Seasons George V στο Παρίσι, «ένας αληθινός Παριζιάνος στην καρδία» όπως αποκαλεί τον εαυτό του.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται στις 29 Ιουνίου, με τον διάσημο Βραζιλιάνο σεφ και κάτοχο 2 αστεριών Μichelin Alex Atala, ιδιοκτήτη του εστιατορίου DOM στο Sao Paolo που για πάνω από δέκα χρόνια συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Ο Atala θα μαγειρέψει στην Κρήτη για δεύτερη φορά, μετά την περσινή εντυπωσιακή πρώτη παρουσίαση της κουζίνας του στο ελληνικό κοινό .
ΙΟΥΛΙΟΣ & ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Για δεύτερη φορά καλεσμένος του Culinary Journeys, είναι και ο Γάλλος σεφ Amaury Bouhours, Chef de Cuisine στο διάστερο Le Meurice στο Παρίσι. Τον σεφ επέλεξε να ηγηθεί του Le Meurice ο ίδιος ο Αlain Ducasse λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν επέλεξα τον Amaury, ήταν επειδή έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει ένα νέο στάδιο στη ζωή του εστιατορίου στο Le Meurice». Τις δημιουργίες του σπουδαίου σεφ θα δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι στις 23 Ιουλίου.
Ακολουθεί κατά σειρά, στις 3 Αυγούστου και για ένα βράδυ ο head chef του παρισινού Spoon by Alain Ducasse, Ηisanobu Shigeta με τη φινετσάτη και fusion κουζίνα του. Μαζί του θα βρίσκεται και η Jessica Preapalto, η κορυφαία pastry chef στον πλανήτη για το 2109.
Στις 18 Αυγούστου τα Culinary Journeys περνούν σε Ελληνικά χέρια, καθώς πρωταγωνιστής θα είναι ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ του εστιατορίου του ξενοδοχείου Τhe Ζillers στην Αθήνα, Παύλος Κυριάκης.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Το ταξίδι στο Παρίσι συνεχίζεται στις 17 Σεπτέμβριου με τον Alexandre Sempere, μέλος της ομάδας του Alain Ducasse και επικεφαλής του εστιατορίου Les Ombres, γνωστός για την έμφασή που δίνει στα βιολογικά προϊόντα και τους πειραματισμούς με προηγμένες μαγειρικές τεχνικές .
Η πολυπολιτισμική αυτή σύμπραξη των σπουδαίων σεφ από όλο τον κόσμο θα κλείσει στις 21 Σεπτεμβρίου, με το αποχαιρετιστήριο ραντεβού να δίνεται με δυο καταξιωμένους Έλληνες σεφ. Ο Γκίκας Ξενάκης, head chef επί 10 χρόνια στο εστιατόριο Aleria στην Αθήνα, και ο Γιώργος Σαμοϊλης δημιουργός του εστιατορίου Cantina στην Σίφνο, θα μας ταξιδέψουν με τις γεύσεις τους.
Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ εδώ.
DAIOS COVE LUXURY RESORT & VILLAS
Διευθ: Βαθύ, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη, 721 00
Τηλ: 2841888019