Ιδανικά ψημένο ζυμάρι, λαχταριστά toppings και το τυρί να λιώνει.. Ακολουθούν τα μέρη για πίτσα στα Βόρεια προάστια που ξεχωρίζουμε.
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια λαχταριστή χειροποίητη pizza. Είτε με μπόλικο τυρί και αλλαντικά ως πλούσιο και χορταστικό γεύμα, είτε με έξτρα
λαχανικά ως σνακ, είναι πάντα απολαυστική. Αν και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα φαγητά και σχετικά απλή στην παρασκευή της, το κυνήγι της τέλειας πίτσας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Γι’ αυτό, ξεχωρίσαμε 5 μέρη για πίτσα στα Βόρεια προάστια, που παίρνουν την υπόθεση πίτσα στα σοβαρά, και μας ανταμείβουν με υπέροχη βάση και μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς.
Lollos Atene
Ο Stefano Gentili και η Sabrina Ciarpelloni άφησαν τη Ρώμη για να ζήσουν στην αγαπημένη τους Αντίπαρο και να στήσουν εκεί, το 2008 το Lollo’s. Οι πληθωρικές μακαρονάδες τους και η οβάλ, λεπτή και τραγανή pinsa τους έκαναν αμέσως αίσθηση, με τους τουρίστες να σχηματίζουν ουρές απ’ έξω για χάρη της. Δέκα χρόνια μετά, μαζί με τον Αντώνη Ζωγράφο και την Όρσα Ρεμπούσκου, έφεραν το concept σε μια μονοκατοικία του ’50 στο Χαλάνδρι.
Από τις πιο ενδιαφέρουσες γεύσεις η Napoli, με τις ονομαστές ιταλικές αντζούγιες και η Βufallina, το ζυμάρι της οποίας ψήνεται με σάλτσα από ντοματίνια και κομμάτια βουβαλίσιας μοτσαρέλας. Σε αρκετές πίτσες του Lollos, ιταλικά αλλαντικά και τυριά, συνδυάζονται με κίτρινη κολοκύθα και φρέσκο βασιλικό, αφήνοντας ξεχωριστή επίγευση.
Διευθ: Εθνικής Αντιστάσεως 3Α, Χαλάνδρι / Τηλ: 210 6801040 / Ωράριο: καθημ. 19:00-23:00, Σαβ. 14:30-23:30, Κυρ. 14:00-23:00, Δευτ. κλειστά
Bellagio
Η pizza του Bellagio ψήνεται στον φούρνο Morello, όπου χρειάζονται μόνο 3 λεπτά για να ψηθεί. Έχει οβάλ σχήμα (στη λογική της pinsa) και εξαιρετική τραγανή υφή. Είναι αφράτη και λεπτή ταυτόχρονα, ενώ είναι ανάλαφρη σαν αέρας. Θα βρεις αρκετές επιλογές, με ενδιαφέροντες συνδυασμούς στα toppings και ιταλικά υλικά.
Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις την Tartufata με μοτσαρέλα, πάστα τρούφας, καραμελωμένα κρεμμύδια, baby ρόκα, προσούτο, παρμεζάνας και λάδι τρούφας.
Κλασσική και πετυχημένη είναι και η Peperoni, με ντομάτα και μοτσαρέλα. Τέλος, η Pistacchio με μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα, μορταδέλα και πέστο φιστικιού κάνει τη διαφορά.
Διευθ: Αγίου Ιωάννου 82, Αγία Παρασκευή / Τηλ: 210 6000646 / Ωράριο: καθημ. 14:00-00:00, Δευτ. κλειστά
La Gratella
Από το Ναύπλιο στο Χαλάνδρι, η ναπολιτάνικη πίτσα του La Gratella, παρασκευάζεται από ζυμάρι που ωριμάζει για 72 ώρες και δίνει μια βάση που είναι πιο αφράτη στις άκρες και πιο λεπτή στο κέντρο. Οι αυθεντικές πρώτες ύλες και οι ιταλικές συνταγές, κάνουν τη πιτσαρία να χαρίζει ιδιαίτερες γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε.
Ξεχωρίσαμε την τετράγωνη Sicilian Cheese Pizza, που είναι παρόμοια με την κλασική Μαργαρίτα και την Penne vodka με μοτσαρέλα και φυσικά.. κρέμα με βότκα. Επίσης, ενδιαφέρον έχει η πίτσα Tartufata με κρέμα γάλακτος, κατσικίσιο τυρί, σάλτσα τρούφας και μανιτάρια.
Διευθ: 25ης Μαρτίου 21 & Ομήρου 16, Χαλάνδρι/ Τηλ: 210 6851200 / Ωράριο: καθημ. 18:00-00:00, Κυρ. 14:00-22:00, Δευτ. κλειστά
Dal Professore
Το Dal Professore του Νίκου Δημητροκάλη στην Κηφισιά, απέναντι από τον Άγιο Δημήτριο, κρύβει πίτσες-διαμαντάκια. Οι πειραματισμοί του σεφ κατέληξαν σ’ ένα ζυμάρι με φυσικό προζύμι και πολύ υψηλό ποσοστό υγρασίας. Αυτό βοηθάει στο να παγιδεύεται ο αέρας, δημιουργώντας έτσι μια ανάλαφρη βάση με φουσκάλες, που όταν ψήνεται -πάντα σε δύο δόσεις -, το ζυμάρι να γίνεται τραγανό μεν, αλλά ταυτόχρονα να μελώνει στο στόμα.
Για την ακρίβεια, πρόκειται για pinsa, λόγω του σχήματός της. Έχει δηλαδή αυτό το ωοειδές σχήμα που επιτρέπει στον σεφ να παίζει με συνδυασμούς. Επιπλέον, προτείνονται δύο ή και τρεις παραλλαγές της ίδιας πίτσας, κάτι που βολεύει πάρα πολύ. Μια τέτοια επιλογή είναι η Νorcina, με μοτσαρέλα, σπανάκι, φρέσκο λουκάνικο από αγριογούρουνο και τρούφα, αλλά και η Professore με μοτσαρέλα, τυρί προβολόνε, ραγού μπολονέζ και παρμεζάνα. Αν θέλεις, άφησε την επιλογή στον σεφ και ετοιμάσου για μια πίτσα εκτός καταλόγου.
Διευθ:Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά / Τηλ: 210 6109988 / Ωράριο: καθημ.17:30-01:00, Δευτ. κλειστά
Trattoria Vincenzo Zanni
Άλλη μια πολύ ωραία πίτσα στα βόρεια και συγκεκριμένα στη Νέα Ερυθραία. Στην Trattoria Vincenzo Zanni, θα δοκιμάσεις pizza με την αυθεντική συνταγή. Ο σεφ Zanni Vincenzo είναι άλλωστε βέρος Ναπολιτάνος και φυσικά δεν αστειεύεται με αυτά τα πράγματα φυσικά!
Εδώ οι πίτσες ψήνονται στον ξυλόφουρνο και σερβίρονται καυτές και λαχταριστές στο πιάτο. Δοκιμάστε τη Vera Napoli και οπωσδήποτε την πεντανόστιμη Leonardo Da Vinci που αποτελείται από έξι διαφορετικά κομμάτια.
Διευθ: Αναξαγόρα 19, Νέα Ερυθραία / Τηλ: 210 6253633 / Ωράριο: καθημ. 18:30-00:30, Σαβ-Κυρ. 13:00-00:30