fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ζακυνθινή νεροκρεμμυδόπιτα με παραδοσιακά τυριά & μυρωδικά από τον Νικόλαο Ισπυρούδη
onion pie recipe

Ζακυνθινή νεροκρεμμυδόπιτα με παραδοσιακά τυριά & μυρωδικά από τον Νικόλαο Ισπυρούδη

Υλικά 

Για το φύλλο:

  • 750gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 340ml νερό
  • 15gr  μηλόξυδο
  • 8gr αλάτι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ & χτυπάμε για 10’ με τογάντζο.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη & αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’ σε θερμοκρασία δωματίου.

Έπειτα ανοίγουμε με τον πλάστη & στη συνέχεια σε μηχανή ζυμαρικών ένα λεπτό φύλλο & τοποθετούμε σε ατομικές αντικολλητικές τάρτες.

Για τη γέμιση:

  • 1kg κρεμώδες τυρί πρέντζα Ζακύνθου
  • 150 gr λαδογραβιέραΖακύνθου
  • 150 gr τυρί της Τάβλας Ζακύνθου
  • 150gr βαρελίσια φέτα Ζακύνθου
  • 2 νεροκρέμμυδα χοντροκομμένα (τοπικό κρεμμύδι Ζακύνθου)
  • 70gr κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 20gr μάραθο
  • 20gr άνηθο
  • 20gr σχοινόπρασο
  • 5gr δυόσμο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία μεγάλη μπασίνα τρίβουμε τα τυριά, προσθέτουμε τα μυρωδικά μας & έπειτα το νεροκρέμμυδο, αφού πρώτα το έχουμε ‘καραμελώσει’ με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.

Στη συνέχειαανακατεύουμε καλά & γεμίζουμε τις τάρτες μας.

Κλείνουμε τις τάρτες με φύλλο από επάνω &ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 1700Cγια περίπου 20’.

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα