Υλικά
Για το φύλλο:
- 750gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100ml παρθένο ελαιόλαδο
- 340ml νερό
- 15gr μηλόξυδο
- 8gr αλάτι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ & χτυπάμε για 10’ με τογάντζο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη & αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’ σε θερμοκρασία δωματίου.
Έπειτα ανοίγουμε με τον πλάστη & στη συνέχεια σε μηχανή ζυμαρικών ένα λεπτό φύλλο & τοποθετούμε σε ατομικές αντικολλητικές τάρτες.
Για τη γέμιση:
- 1kg κρεμώδες τυρί πρέντζα Ζακύνθου
- 150 gr λαδογραβιέραΖακύνθου
- 150 gr τυρί της Τάβλας Ζακύνθου
- 150gr βαρελίσια φέτα Ζακύνθου
- 2 νεροκρέμμυδα χοντροκομμένα (τοπικό κρεμμύδι Ζακύνθου)
- 70gr κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 20gr μάραθο
- 20gr άνηθο
- 20gr σχοινόπρασο
- 5gr δυόσμο
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία μεγάλη μπασίνα τρίβουμε τα τυριά, προσθέτουμε τα μυρωδικά μας & έπειτα το νεροκρέμμυδο, αφού πρώτα το έχουμε ‘καραμελώσει’ με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Στη συνέχειαανακατεύουμε καλά & γεμίζουμε τις τάρτες μας.
Κλείνουμε τις τάρτες με φύλλο από επάνω &ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 1700Cγια περίπου 20’.