fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Το Γίδι: Χασαποταβέρνα νέας κοπής με άποψη
Gidi1

Το Γίδι: Χασαποταβέρνα νέας κοπής με άποψη

Βουκολική διακόσμηση, αμαρτωλά και νόστιμα ελληνικά κρέατα μαζί με σκωπτική διάθεση συνθέτουν ένα απολαυστικό τρίπτυχο. 

Με το ιντριγκαδόρικο όνομα «Το Γίδι» άνοιξε το 2017 μια off Broadway ταβέρνα με έμφαση στο κρέας, από τον δημιουργό του «Ψάριστον», Βασίλη Ακρίβο.

Μετά από όλα τα κρεατοφαγικά μοδάτα στέκια με τις ειδικές κοπές, τα Kobe και τα angus, έρχεται δυναμικά το Γίδι για να αυτοπροσδιοριστούμε εμείς οι Έλληνες σ΄ αυτό που θυμόμαστε από μικροί σαν χασαποταβέρνα και την σχέση μας με το κρέας.Με άλλη διαφορετική προσέγγιση, μπόλικο χιούμορ και νοσταλγική διάθεση στο Γίδι θα φας όλα τα αμαρτωλά και νόστιμα ελληνικά κρέατα που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού, πάρα μονό στις ξεχασμένες ταβέρνες της Χασιάς και φυσικά στα βουνίσια χωριά της πατρίδας μας.

Το Γίδι: Χασαποταβέρνα νέας κοπής με άποψη - FlagInLife

Απλό πέτρινο μαγαζί με άποψη και λαϊκή διακοσμητική στόφα με μπροστινή αυλή και τραπεζοκαθίσματα κάτω από τις πλατανομουριές και ευρύχωρη εσωτερική αίθουσα που αρκεί να ταΐσει κάμποσους. Στη διακόσμηση δεν λείπουν τα βουκολικά στοιχεία όπως τσιγκέλια, ταγάρια, γκλίτσες, μωσαϊκό, ρουστίκ ξύλο και πέτρα. Όλα αυτά θυμίζουν ταβέρνες της επαρχίας με μια όμως άλλη νότα που ξέρει να αυτοσαρκάζεται.

Μια παλιομοδίτικη ψησταριά κλεισμένη με τζάμια όπου εκτός από τις σχάρες και τα κάρβουνα σε περίοπτη θέση βρίσκονται τα ειδικά ψυγεία μέσα στα οποία σιτεύουν τα διάφορα ιδιαίτερα μοσχάρια ντόπια και γαλλικά, πρόβατα, αρνιά και χοιρινά. Η αλήθεια είναι ότι κατσίκι δεν είδαμε. Τα διάφορα σημειώματα που είναι κολλημένα στα τζάμια γράφουν λαϊκές σοφίες που βάζουν πολύ γέλιο.

Μετά από όλα τα κρεατοφαγικά μοδάτα στέκια με τις ειδικές κοπές, τα Kobe και τα angus, έρχεται δυναμικά το Γίδι για να αυτοπροσδιοριστούμε ως Έλληνες με την έννοια της χασαποταβέρνας και την σχέση μας με το κρέας.

Εδώ μπορείς να γευτείς τρυφερές μπριζόλες, μπιφτέκι από σιτεμένο κρέας, αρνίσια παϊδάκια, συκωταριά, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, γαρδουμπάκια, προβατίνα, μοσχαρόσουπα, χειροποίητο λουκάνικο με χοντροκομμένο χοιρινό και θρούμπι, «αρρωστημένα» νόστιμα  γλυκάδια και νεφρά – για τους λάτρεις του είδους. Ενδιαφέρον είναι το Χοιρινό Mangalitsa, χοιρινό Ουγγρικής προέλευσης αποτελούμενο από μεγάλη ποσότητα λίπους, στην εμφάνιση μοιάζει με πρόβατο.

Το Γίδι: Χασαποταβέρνα νέας κοπής με άποψη - FlagInLife

Στα πρώτα ξεχωρίζει η βουτυράτη φέτα από το Άργος, το προσούτο προβατίνας, ο τραχανάς, οι μακαρούνες σε ζωμό κρέατος με λιωμένη μυζήθρα και στάκα, το σταμναγκάθι al dente.

Επιλεκτική λίστα κρασιού με ενδιαφέρον, αλλά και… χύμα. Για το τέλος το κλασικό κέρασμα της χασαποταβέρνας το γλυκό του κουταλιού κυδώνι με γιαούρτι και ο χαλβάς Φαρσάλων.

Το Γίδι
Λεωφόρος Τατοϊου 17, Μεταμόρφωση, τηλ.: 210 2828848

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα