fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Tataki τόνου από τον Μιχάλη Νουρλόγλου για το Barolo Athens
tuna tataki barollo athens

Tataki τόνου από τον Μιχάλη Νουρλόγλου για το Barolo Athens

Όταν άρχισε,  ο ταλαντούχος chef  Μιχάλης  Νουρλόγλου, να σχεδιάζει το καλοκαιρινό μενού του Barolo βασικό στοιχείο ήταν να χρησιμοποιήσει  εποχιακά υλικά, να μειώσει τα λιπαρά και να κάνουν  πιο έντονες τις οξύτητες και τα αρωματικά. Όπως ο ίδιος δηλώνει για το συγκεκριμένο πιάτο: «Το μυστικό για το επιτυχημένο tataki είναι μόνο ένα. Αδιαπραγμάτευτα κορυφαία πρώτη ύλη. Πολλές φορές λείπει από το μενού μας γιατί ακριβώς δεν έχει καταφέρει ο ψαράς μας να βρει φρέσκο ψάρι λόγω καιρικών συνθηκών.»

Υλικά :

200 γρ φιλέτο τόνου
40 γρ σουσάμι
40 γρ σόγια light
10 γρ Dijon  mustard
100 γρ πεπόνι
100 γρ αγγούρι χωρίς σπόρους
10 γρ τσίλι πιπεριά
30 γρ mango
10 γρ χυμό λεμόνι
20 γρ ελαιόλαδο

Προετοιμασία:

Μαρινάρουμε το τόνο με σόγια  για 5 λεπτά.  Μετά το αλείφουμε  με Dijon Και παναρουμε με σουσάμι.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και το σοτάρουμε και από τις τέσσερις μεριές μέχρι να χρυσαφίσει

( περίπου 10 δευτερόλεπτα από κάθε μεριά ) . Το βάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια.  Το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Κόβουμε το πεπόνι και mango σε μικρά κυβάκια και το αγγούρι σε λεπτές φέτες κατά μήκος για να βγει σχήμα παπαρδέλας.

Καθαρίζουμε τσίλι από τους σπόρους και κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαρινάρουμε με χυμό λεμόνι λίγο αλατι πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε σε πιάτο από τη μια μεριά την σαλάτα και από την άλλη το τατάκι.

Enjoy it!

Y.Γ. Να ευχαριστήσουμε και τον chef Aleksandr Bekesevych που κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το Barolo Athens εκτελεί άψογα την συνταγή…

Barolo Athens / Δαβάκη 1, Ψυχικό

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα