Είναι νόστιμα, είναι αφροδισιακά, είναι καλοκαιρινά, όμως μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν είχαμε πολλά μαγαζιά για να τα απολαύσουμε. Τελευταία όμως άνοιξαν πολλά νέα oyster bars, -είτε κανονικά bars κάνουν oyster nights- και τα συνδυάζουν με ότι ταιριάζει τέλεια. Σαμπάνιες, τεκίλα, ποτά με μπουρμπουλήθρες και γενικά αλκοόλ. Πάμε να δούμε που θα απολαύσετε τέλεια όστρακα μαζί με αλκοόλ.
Blue Oyster
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blue Oyster Athens (@blueoysterathens)
Το νέο seafood bar του κέντρου ήρθε να βάλει τα όστρακα στην καθημερινότητα μας. Διαφορετικοί άνθρωποι που κρύβονται πίσω από μερικά από τα πιο επιτυχημένα μαγαζιά της Αθήνας αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κάνουν κάτι διαφορετικό στην καρδιά της πόλης. Ο Φώτης Φωτεινόγλου και ο Θοδωρής Κασσαβέτης (ΦΙΤΑ), η Φανή Σπυριδάκη (Noel) και ο Άρης Δούκας (Noel, Η Βόλβη, Μr. Fox) είναι οι δημιουργοί ένός concept που φέρνει τα όστρακα, τα στρείδια και το αλκοόλ σε πρωταγωνιστική θέση. Σε έναν χώρο που κυριαρχεί το μπλε και το λευκό, μία βιτρίνα γεμάτη πάγο και οστρακοειδή θα γευτείς υπέροχες θαλασσινες γεύσεις, θα πιεις καλές σαμπάνιες, κρασιά και ποτά και φυσικά θα περάσεις καλά. Στο μενού θα βρεις εκτός από όστρακα και nigiri με ψάρι ημέρας, sushi rice, σεβίτσε, σεβίτσε, ταρτάρ γαρίδας και φυσικά τα πλατό με όστρακα και ωμά ψάρια. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τη signature αρωματισμένη με καβούρι βότκα του Blue Oyster.
Κολοκοτρώνη 62, Αθήνα
Hams & Clams
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hams and Clams (@hamsandclams)
Το πρώτο oyster bar δημιουργήθηκε στον Πειραιά πριν από αρκετά χρόνια. Πρόσφατα όμως μετακινήθηκε από την αρχική του τοποθεσία και μετακόμισε σε έναν μεγάλο και υπέροχο χώρο στην Μαρίνα Ζέας και με θέα τα σκάφη προσφέρει όστρακα, στρείδια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Σφηνάκια γυαλιστερές, στρείδια Moscow & ριζότο με πεταλίδα & αχιβαδάκι, ceviche τσιπούρας & μπρουσκέτες γαρίδας με χαβιάρι αλλά και ζεστά στρείδια Rockefeller. Κάποιος θα έλεγε ότι είναι ο ναός των oysters αλλά το Hams & Clams δεν μένει μόνο εκεί. Με διαβατήριο τα όστρακα σε ταξιδεύει στο Σαν Σεμπαστιάν και τον Ατλαντικά, μετά στην Νέα Ορλέανη και τον κόλπο του Μεξικό και μετέπειτα οπουδήποτε μπορείς να βρεις τα πιο ποιοτικά oysters στον κόσμο. Αυτό ήθελαν να πετύχουν οι Παντελής Ζαρταλούδης, Μενέλαος Νικολάου, Δημήτρης Λύσανδρος και Σταύρος Καραγιάννης, όταν το πρωτοάνοιξαν δίπλα από το cocks & forks και αν δοκιμάσεις το μενού τους το πέτυχαν και με το παραπάνω. Φυσικά όλα τους τα πιάτα πάνε τέλεια με σαμπάνια και αφρώδη κρασιά αλλά εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και ένα από τα δέκα signature cocktails τα οποία έχει επιμεληθεί ο Πάνος Μαρκοζάνης και έχει κάνει τρομερή δουλειά .
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς
Barro Negro
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Athens Cocktail Festival (@athenscocktailfestivalofficial)
Το bar που μας ταξιδεύει Μεξικό με απευθείας πτήση την τεκίλα και το μεζκάλ έχει συνδέσει το όνομα του και με τα κάτι άλλο. Τα oyster parties. To Barro Negro ξέρει κάτι πολύ καλά, ότι τα oysters πάνε τέλεια με την tequila. Συγκεκριμένα στις 7 Ιουλίου μαζί με την Volcán De Mi Tierra Tequila στο Barro Negro θα λάβει χώρα το τρίτο και τελευταίο Margarita & Oysters party όπου όσοι βρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στον κόσμο της Volcán Tequila μέσα από ένα μοναδικό food pairing με oysters & ευφάνταστα signature Margarita Cocktails. Δεν φαντάζεσαι πόσο ταιριάζουν τα όστρακα με την τεκίλα και πως αλληλοσυμπληρώνονται.
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, Αθήνα
I Frati
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frati Caffè (@frati.gr)
Δεν θα μπορούσαν τα βόρεια να απέχουν από αυτό το trend. Δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει μαγαζί στα βόρεια προάστια που να μην προσφέρει ένα από τα πιο chic και luxury εδέσματα. Και αυτό δεν είναι άλλο από το I Frati το οποίο πάντα προσφέρει ότι καλύτερο σε πρώτη ύλη. Έτσι και τώρα από τα βάθη της θάλασσας κατευθείαν στην καρδιά της Κηφισιάς. Στρείδια, φρέσκα χτένια, κυδώνια και γυαλιστερές έρχονται στο πλατό σας με μία υπέροχη παρουσίαση ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε την απόλυτη συνοδία. Ένα ποτήρι εξαιρετικής σαμπάνιας.
Αργυροπούλου 7, Κηφισιά
Ohja
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ohja Oyster & Cocktail Bar (@ohja_oysterbar)
Κλείνουμε με ένα μαγαζί που δεν βρίσκεται στην Αθήνα αλλά στην Πάρο και μας κάνει να ανυπομονούμε για τις καλοκαιρινές διακοπές. Συγκεκριμένα, πέρυσι το καλοκαίρι στην Νάουσα της Πάρου άνοιξε το Ohja ένα Oyster Bar που λατρεύει τα στρείδια, την ωραία ατμόσφαιρα και το καλό ποτό. Βρίσκεται κρυμμένο στα μικρά πλακόστρωτα στενά της Νάουσας και στεγάζεται σε ένα όμορφο παλιό, πέτρινο αρχοντικό σπίτι. Το μενού στηρίζεται φυσικά στα στρείδια που πλαισιώνονται από δυνατό cocktail pairing και πολλές επιλογές σε κρασί -και παγωμένη σαμπάνια σε ποτήρι. Υπάρχουν, επτά διαφορετικές εκδοχές στρειδιών, από την διάσημη συνταγή Rockefeller με την πράσινη σάλτσα από βούτυρο και αρωματικά, μέχρι ένα πεντανόστιμο συνδυασμό με χαβιάρι και jamon ibérico. Και όλα αυτά μπορεί να σε ταξιδεύουν σε παριζιάνικα σοκάκια ή σε αυθεντικά μαγαζιά των Βρυξελλών, όμως το μοναδικό σκηνικό της Πάρου τα κάνει όλα λίγο πιο μαγευτικά και ειδυλλιακά. Ειδικά όταν έχεις φάει αρκετά όστρακα και έχεις πιει δροσερά cocktails.
Παραλία Αγίου Δημητρίου, Νάουσα, Πάρος
A` Δημοσίευση: 19.07.22 Updated: 10.03.23