fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Seeds: Σπόροι υψηλής γαστρονομίας

Seeds: Σπόροι υψηλής γαστρονομίας

Μοντέρνα κουζίνα με διεθνείς αναφορές και μενού που βασίζεται στην πρώτη ύλη Ελλήνων παραγωγών και αλλάζει ανάλογα με την εποχικότητα.

Πίσω από το Χίλτον, στα Ιλίσια και εκεί που βρισκόταν το βραβευμένο με αστέρι Michelin «CTC» του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, δυο νέα παιδιά άνοιξαν πριν από μερικούς μήνες το καινούργιο fine dinning της Αθήνας.

Ο νεαρός σεφ Δήμος Σαμουράκης, που γνωρίσαμε από «7 Food Sins» της Πλάκας και το «La Maison» της Σαντορίνης, μαζί με τον Αλέξανδρο Μπελλώνια, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία στον ξενοδοχειακό χώρο, είναι οι patrons στο νέο εγχείρημα που ανεβάζει την εστιατορική σκηνή της Αθήνας.

Seeds: Σπόροι υψηλής γαστρονομίας - FlagInLife

Το όνομα βγήκε από ένα λογοπαίγνιο με το seed (σπόρος) και υπονοεί το όραμα του σεφ και τα αρχικά του ονόματος του SEE/DS.

Η  σάλα λιτή, σε γήινους τόνους με καθαρές γραμμές ακολουθεί τα σκανδιναβικά πρότυπα, με ανοιχτή walk in kitchen. Το concept έχει ως άξονα την άριστη πρώτη ύλη και  την εποχικότητα ενώ το προσεγμένο σέρβις, συχνά και από τον ίδιο τον σεφ, σε κάνει να αισθάνεσαι ευπρόσδεκτος.

Ο σεφ παρουσιάζει τρία μενού degustation, τα οποία θα αλλάζουν ανάλογα με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες και τις εποχές. Το Small talk με 7 στάδια (75€) το short story με 10 στάδια (95€), το long story με 14 στάδια (125€) και το Vegan (85€), που προσφέρεται και wine pairing με έξτρα χρέωση.

Η Wine list από τον sommelier Κανέλλο Τριανταφυλλόπουλο προτείνει μια μικρή και ευέλικτη λίστα με 40-50 ετικέτες από τον εγχώριο και τον διεθνή αμπελώνα, ανανεώνεται συχνά και δίνει τη δυνατότητα για νέες wine pairing εμπειρίες.

Ωραία εισαγωγή με το amuse bousse, ένα αιθέριο ζεστό κονσομέ «τσάι» -clear ζωμός- από χορταρικά με ελαιόλαδο, κι ένα canapé από κριτσίνι παρμεζάνας σε σχήμα μανιταριού, γεμιστό με πουρέ μανιταριού.

Seeds: Σπόροι υψηλής γαστρονομίας - FlagInLife

Στη συνέχεια ήρθε μια κολοκύθα σε μορφή μαρμελάδας, με μπέικον και τρούφα, ντυμένη εντυπωσιακά με ψητούς κολοκυθόσπορους και ένα γλάσο από τρούφα, μελάσα και ξίδι, και μια εικονική δαγκάνα του αστακού με curry royale και βατόμουρο.

Οι καραβίδες ψήνονται στη σχάρα και σερβίρονται με ένα baby gem με όξινη μπερ μπλαν από Vin jaune παλαίωσης.

Άψογο το μοσχαρίσιο ταρτάρ σε τεμπούρα, με καπνιστό κατσικίσιο τυρί με πίκλα από αγγούρι.

Τα αχνιστά μύδια καπνισμένα στο κάρβουνο, στέκονται  πάνω σε μια σαλάτα από σέλερι, σερβίρονται με μια σάλτσα από ξινόγαλο και λάδι άνηθου. Τέλος, το στήθος και το μπούτι του κόκορα τυλιγμένα από τραγανή πέτσα, συνοδεύεται από ένα μιλφέϊγ από σέσκουλο και σελινόριζα, με μια καμένη κρέμα από τη σελινόριζα.

Νόστιμα, εντυπωσιακά εναρμονισμένα με το concept και τη τεχνική του νεαρού σεφ, που θέλει ιδανικά να σερβίρει αυτό που του αρέσει να μαγειρεύει χωρίς ταμπέλες. Καθώς υποστηρίζει πως το μέλλον στο φαγητό είναι η βιωσιμότητα, ο Δ. Σαμουράκης ανακυκλώνει και χρησιμοποιεί όλες του τις πρώτες ύλες στα μενού του, με μεγάλη επιτυχία.

Seeds: Σπόροι υψηλής γαστρονομίας - FlagInLife

Ο πάνω όροφος του εστιατορίου λειτουργεί για private dining διαθέτει μπαρ και ένα εντυπωσιακό μοναστηριακό τραπέζι, όπου σε συνεννόηση με την ομάδα της κουζίνας σερβίρονται custom made μενού, ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη.

Seeds
Ουμπλιανής 14 και Διοχάρους 27, Ιλίσια, τηλ. 21 0723 5116
Aνοιχτά: Καθημερινά, εκτός Κυριακής και Δευτέρας, 19.00-23.30

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα