fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS

Αξιολόγηση: Πολύ Καλό

Tudor Hall

Tudor Hall: Εκεί που η πολυτέλεια και η εκλεπτυσμένη μαγειρική τέχνη συνυπάρχουν αρμονικά.

 

Ανοίγοντας την πόρτα του ασανσέρ στον 7οόροφο του ξενοδοχείου King George στην πλατεία Συντάγματος ένα δροσερό φθινοπωρινό βράδυ, ένιωσα να με αγκαλιάζουν οι νότες από το μοναχικό πιάνο που γέμιζαν την ατμόσφαιρα της αρχοντικής σάλας του Tudor Hall. Σε αυτό το κλασικό εστιατόριο με αύρα μιας άλλης ρομαντικής εποχής, κάθε γωνία του είναι και μια βουτιά στον χρόνο, καθώς η ματιά μου δεν σταματούσε για μια ακόμη φορά να χορταίνει εικόνες από το εσωτερικό του, προτού κατευθυνθώ στην βεράντα με την αφοπλιστική θεά στα εμβληματικά μνημεία της Αθήνας.

tudor hall

Το δίδυμο που έχουν συγκροτήσει ο executive chef του ομίλου, Αστέριος Κουστούδης με τον chef de cuisine Νίκο Λειβαδιά, αποδεικνύεται ένα μαγειρικό ντουέτο με σαφή προσανατολισμό που παρουσιάζει ένα μενού υψηλής δεξιοτεχνίας και εκλεπτυσμένων γευστικών επιδόσεων, που έγιναν ορατές από την στιγμή που στο τραπέζι μας έφθασαν 3 μικρές βουτυρένιες σφαίρες [ μια πράσινη με πίκλα ανήθου – μια κόκκινη με πελτέ ντομάτας και μια με τσάτνει από κάπαρη ]συνοδεία μιας ποικιλίας από εξαιρετικά χειροποίητα ψωμιά και κριτσίνια. Συγκρατήστε αυτό με σαφράν και άγριο μάραθο. Αυτό που ακολουθήσε, ήταν μια αριστοτεχνικά δομημένη αλληλουχία από amuse bouche που μόνο άριστες εντυπώσεις αφήσαν τόσο με το αισθητικό τους αποτέλεσμα όσο και γευστικά.

Η κουζίνα κινείται σαφώς σε Ελληνικά μονοπάτια με προσοχή στην πρώτη ύλη και την ανάδειξη της, και αυτό αποτυπώνεται περίτρανα σε ένα εξαιρετικό μαγιάτικο με κουλί λιαστής ντομάτας και φρέσκια ρίγανη, και έναν αέρινο αφρό ντομάτας ,ίσως το καλύτερο πιάτο της βραδιάς. Λιτό, εκφραστικό και ραφιναρισμένο στην εντέλεια. Από κοντά, να παλεύει για τα πρωτεία της βραδιάς ακολουθεί μια ψητή καραβίδα με πούδρα από φιστίκια Αιγίνης, σε συνδυασμό με ένα ταρτάρ καραβίδας με το δικό της σαμπαγιόν, πράσινο μήλο και αυγά ψαριού. Το σύνολο των πιάτων που δοκίμασα κινούνται με μικρές διακυμάνσεις στο ίδιο υψηλό επίπεδο, ακόμη και η σαλάτα με ντοματίνια Σαντορίνης/τσαλαφούτι και ένα απρόσμενα δροσερό και με φρουτώδη χαρακτήρα, dressing απο βατόμουρα ήταν ισορροπημένη και άψογη αισθητικά, με το πιάτο που υστερούσε λίγο στην δημιουργία του, σε σχέση με τα υπόλοιπα, να είναι οι ροδέλες γεμιστού καλαμαριού με μους ψαριού,μοσχολέμονο, φλάν αγκινάρας, και μια ενδιαφέρουσα σάλτσα από μοσχοφίλερο.

tudor

Οι δημιουργίες του pastry chef [σεφ ζαχαροπλαστικής ]Αλέξανδρου Κόυφα είχαν όλες τις απαραίτητες προδιάγραφες για να κλείσουν την βραδιά στο ίδιο υψηλό τέμπο. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στο service. Διακριτικό μα πάντα άγρυπνο, άμεσο και προσηλωμένο στην παραμικρή λεπτομέρεια, συνδημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες μιας ολοκληρωμένης γαστρονομικής εμπειρίας. Θα τολμήσω να κλείσω, λέγοντας πως στις μελλοντικές αξιολογήσεις του περίφημου κόκκινου οδηγού, το εστιατόριο Tudor Hall αξίζει και με το παραπάνω να συμπεριληφθεί στις βαθμίδες βραβεύσεων του.

TUDOR HALL
Σύγχρονη Κουζίνα
Διεύθυνση: King George Athens, Βας. Γεωργίου Α ,3 Αθήνα
Τηλέφωνο: 2103222210
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 19.30-01.30πμ
Τιμή: 60-95 [ χωρίς το κρασί ] / menu degustation 7 σταδίων 98.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα