fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
Μαρίνα

Αξιολόγηση: Αξιοσημείωτα Καλό

Mαρίνα

Η αίσθηση που παίρνεις από τη «Μαρίνα», ήδη από την είσοδo σου στον χώρο, βγάζει τη σιγουριά ότι «εδώ θα φας καλά». Οι σερβιτόροι πρόσχαροι και καλοκουρδισμένοι, ο χώρος φωτογενής, κομψά φτιαγμένος με custom made διακοσμητικά και φωτιστικά, όμορφα φυτά που λειτουργούν ως eco διαχωριστικά και δημιουργούν όμορφες γωνιές, για να απολαύσεις θαλασσινές γεύσεις με θέα στο γαλάζιο της θάλασσας της Ποτίδαιας.

μαρίνα

Η ψαροταβέρνα του Κωνσταντίνου Κανακάρη, που εξωτερικά μοιάζει με πλώρη καραβιού, 34 χρόνια μετά το άνοιγμά της, μοιάζει «του κουτιού» παραμένοντας στο προσκήνιο της εκλεκτικής ψαροφαγίας ως προορισμός για τους καλοφαγάδες στα βόρεια.

Ο ιδιοκτήτης του, πανταχού παρόν, διευθύνει την «ορχήστρα» του, με την πολύτιμη συμβολή του σεφ Θόδωρου Γκαβέζου, θαλασσινή πρώτη ύλη από την περιοχή, και εξασφαλίζει την ποιότητα και τη φρεσκάδα σε όλα τα επίπεδα.

Το μενού, όπως κάθε σύγχρονη ψαροταβέρνα έχει ωμά, δημιουργικούς μεζέδες, ψητά, σπάνιες σπεσιαλιτέ, και μια αξιοπρόσεκτη κάβα, με 180 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, τον Νέο κόσμο και πολλές magnum επιλογές.

Ξεχωρίσαμε τον κορυφαίο τόνο παστράμι, κομμένο σαν καρπάτσιο με ερεθιστικό διάφανο τζελ από σόγια σος, πίκλα από σινάπι και φύτρες από αρακά· ωραίος μεζές το καπνιστό χέλι πάνω σε πουρέ μελιτζάνας με ταχίνι, με τη νοστιμιά της καπνιστής μελιτζάνας να διατηρεί τον χαρακτήρα και την έντασή της, και τον λευκό ταραμά που συνοδεύεται με χαρουπόψωμο.

Mαρίνα - FlagInLife

Πολύ καλό το φιλετάρισμα στο καρπάτσιο από λαβράκι ημέρας με ντρέσινγκ από ροδάκινο, αν και έλειπε η ένταση στην επίγευση. Τη δεξιοτεχνία στο τηγάνι δείχνει ο γόνος καλαμαριού, που προμηθεύονται τους ντόπιους ψαράδες. Το φρέσκο χριστόψαρο που μαγειρεύτηκε αχνιστό με λεμονάτη σος, όπως ορίζει η αγειορίτικη συνταγή, κράτησε το όπτιμουμ της ζουμερής γεύσης του και ανδείχθηκε με την λευκή, κρεμώδη σάλτσα με τις όξινες νότες. Τέλος, ένας μικρός αστακός έγινε ο πρωταγωνιστής στην μακαρονάδα με το λινγκουίνι, ολόσωστα βρασμένο να πολλαπλασιάζει την νοστιμιά. Στα επιδόρπια ψηφίζω το γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα κρούστας και το προφιτερόλ με τα αέρινα μικροσκοπικά σουδάκια.

Mαρίνα - FlagInLife

Φεύγοντας, αναρωτιόμουν, γιατί δεν βρίσκουμε αρκετά τέτοια εστιατόρια στην Ελλάδα. Την απάντηση νομίζω πως δίνει το ασίγαστο ταμπεραμέντο του ιδιοκτήτη της, που μας ξεπροβόδισε, ενώ παρατηρούσαμε τα ουκ ολίγα βραβεία που κοσμούν τον τοίχο δίπλα στην είσοδο.

Μαρίνα
Ψάρι – Θαλασσινά
Διεύθυνση: Νέα Ποτίδαια, Χαλκιδική
Τηλέφωνο: 2373 041570
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, μεσημέρι-βράδυ

Η επίσκεψη έγινε στις 14 Οκτωβρίου 2022.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα