fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Dome Real Cuisine
Dome Real Cuisine θεσσαλονίκη

Διονύσης Κούκης

Dome Real Cuisine

Το ξενοδοχειακό εστιατόριο Dome Real Cuisine στη Θεσσαλονίκη, προσφέρει ευχάριστο περιβάλλον, δροσερό κήπο και κυρίως νόστιμες γεύσεις με ελληνικότητα.

 

Το Dome Real Cuisine, στεγασμένο στο ξενοδοχείο Nikopolis στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα κλασικό ξενοδοχειακό εστιατόριο, με όλα τα μειονεκτήματα που (ως γνωστόν) έχουν τα εστιατόρια αυτού του είδους στην Ελλάδα.

Το εκτός ξενοδοχείου πελατειακό κοινό, για πολλούς λόγους συνήθως διστάζει να επιλέξει ένα εστιατόριο που βρίσκεται μέσα σε ένα ξενοδοχείο -συνήθως- πολυτελείας. Από την άλλη μεριά, και συγκεκριμένα το Dome Real Cuisine, χωροταξικά έχει μάλλον πλεονεκτήματα πάρα μειονεκτήματα.

Dome Real Cuisine - FlagInLife

Καταρχήν, η είσοδός του είναι κοντά σε αυτή του ξενοδοχείου. Ο φωτεινός και με προσεγμένη διακόσμηση χώρος, συνδέεται με ένα μεγάλο υαλοπέτασμα με τον κατάφυτο εξωτερικό χώρο και την πισίνα.

Προφανώς το εστιατόριο προσφέρει τη δυνατότητα να γευματίσετε και στον εξωτερικό χώρο, ο οποίος είναι πολύ ευχάριστος και ιδανικός για τις καλοκαιρινές μέρες. Τέλος, έχει και ένα άλλο (ίσως  μεγαλύτερο) πλεονέκτημα. Έχει καλό φαγητό το οποίο υπηρετεί με ένα σοβαρό τρόπο την ελληνική κουζίνα χωρίς ακρότητες, χωρίς περίεργα υλικά, και κυρίως είναι κατανοητό για τον μέσο πελάτη.

Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ένας δοκιμασμένος πλέον σεφ. Ο Στέφανος Σταμιδής, αν και νέος, έχει ήδη δώσει τις εξετάσεις του με επιτυχία και τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια, βραβεύεται ανελλιπώς από τους θεσμούς αξιολόγησης εστιατορίων.

Τα πιάτα που προτείνει χαρακτηρίζονται σε ένα μεγάλο ποσοστό τους από απλότητα,  χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα και είναι φιλικά και κατανοητά για τον πελάτη. Το εστιατόριο, το οποίο προφανώς προτείνει μία σύγχρονη κουζίνα με τονισμένη ελληνικότητα, δίνει και μια σημαντική θέση στο κρέας.

Dome Real Cuisine - FlagInLife

Το μενού ακολουθεί τις τάσεις της εποχής και η απόπειρα να εντάξει στον κατάλογό του σύγχρονα πιάτα με ελληνικό πρόσημο -τα οποία αρωματικά και γευστικά θυμίζουν Ελλάδα-, είναι όπως αποδεικνύει η πραγματικότητα, ένα μάλλον δύσκολο εγχείρημα.

Ο Σταμιδής παρόλα αυτά, παρακάμπτει τον σκόπελο με επιτυχία και ο κατάλογος -με εξαίρεση τα πιάτα από κρέας-, σε ποσοστό πάνω από το 50% προτείνει πιάτα με σαφές το ελληνικό πρόσημο στη περιγραφή τους, το οποίο όμως εξακολουθεί να είναι παρόν και κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Σε ό,τι αφορά το κοινό, είναι προφανές ότι ένα μεγάλο μέρος του περιλαμβάνει ξενοδοχειακούς πελάτες, με εξαίρεση τις τελευταίες ημέρες της εβδομάδας  (βοηθούντος και του περιβάλλοντος, ειδικά όταν ο καιρός είναι καλός) που στη σύνθεση του εμπλουτίζεται και με Θεσσαλονικείς.

Dome Real Cuisine - FlagInLife

Από τα πιάτα που δοκίμασα, συγκράτησα τη ζεστή τερίνα από μαύρο χοίρο, σαλάτα και τραγανό αυγό μελάτο, βρίσκοντας  το σύνολο αρκετά πρωτότυπο. Αρκετά πρωτότυπο και απαλλαγμένο από ελαττώματα της παραδοσιακής συνταγής ήταν και το σπετσοφάι. Δοκίμασα επίσης ένα εξαιρετικά νόστιμο αρνάκι και βρήκα αξιοσημείωτο τον κατάλογο των επιδορπίων, αν και είναι σχετικά μικρός σε σχέση με τα ορεκτικά και τα κυρίως πιάτα. Περιλαμβάνει όμως μία ζέστη γαλατόπιτα, την οποία αξίζει να δοκιμάσει κανείς.

Dome Real Cuisine - FlagInLife

Έχοντας μία σαφή εικόνα της εστιατορικής  πραγματικότητας της Θεσσαλονίκης, είναι για μένα απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν το Dome Real Cuisine, με αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία περιέγραψα, να μην αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικά place to be για τους κατοίκους της πόλης.

DOME REAL CUISINE
Νεοαστική Ελληνική Κουζίνα / Κρέας
Διευθυνση: ξενοδοχείο Nikopolis, Ασκληπιού 16-18, Θέρμη Θεσσαλονίκης, 555 35
Τηλ: 2310 401000
Ώρες λειτ: καθημ. 18:00-24:30
Τιμή: 40-70 € (χωρίς το κρασί)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα