Την Παρασκευή 9 & το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, το Pelagos Athens υποδέχεται τον Jan Konetzki για δύο βραδιές σε ένα ξεχωριστό wine dinner.
Για την περίσταση, ο σεφ Luca Piscazzi δημιούργησε ένα αποκλειστικό μενού 6 πιάτων για να ενισχύσει την επιλογή κρασιών του πολυβραβευμένου sommelier και Director του Wines of Four Seasons Hotel London Ten Trinity Square & Private Club.
Αποτίοντας φόρο τιμής ο ένας στην καταγωγή του άλλου, ο Jan Konetzki σχεδίασε ένα συνδυασμό με ιταλικές και γερμανικές ετικέτες και μια επιλογή γαλλικών grand crus, όπως το εμβληματικό Les Forts de Latour 2011 και το Chateau Latour 1999.
Ποιος είναι ο Jan Konetzki:
Η εξαιρετική τεχνογνωσία του Jan εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια μιας εκπληκτικής καριέρας δεκαπέντε ετών στη γαστρονομία και τη φιλοξενία υψηλής ποιότητας, ξεκινώντας με μια μαθητεία και την πρώτη πρακτική sommelier στο ξενοδοχείο και εστιατόριο Louis C. Jacob του Αμβούργου και σύντομα θα ακολουθήσει ταχεία επαγγελματική εξέλιξη στο Λονδίνο. Μέσα σε τρία χρόνια έγινε επικεφαλής sommelier στο εστιατόριο Gordon Ramsay. Από τότε ο Jan συνεργάζεται με μερικούς από τους πιο διακεκριμένους σεφ του κλάδου, όπως ο Gordon Ramsay, η Anne-Sophie Pic και η Clare Smyth.
Συχνά αναφέρεται ως ένας από τους πιο δημιουργικούς και επιδραστικούς επαγγελματίες του χώρου και έχει βραβευτεί τέσσερις φορές με τον τίτλο του βρετανικού sommelier της χρονιάς.
Το έργο του τυγχάνει ακόμη ευρύτερης αναγνώρισης μεταξύ των ειδικών και των μέσων ενημέρωσης, αξιολογώντας ορισμένες από τις λίστες κρασιών του ως Καλύτερο της Ευρώπης και Καλύτερο του Κόσμου. Ο ίδιος ο Jan είναι μέλος διαφόρων panel και κριτικών επιτροπών.
Το 2018 ο Jan ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του ιδρύοντας την Konetzki.
Ως Πρέσβης των Château Latour και Artemis Domaines, εκπροσωπεί επίσης ένα από τα πιο διάσημα και φημισμένα οινοποιεία του κόσμου. Επιπλέον, κατέχει τη θέση του Director του Wine with Four Seasons, καθορίζοντας τα πρότυπα ολόκληρης της οινικής επιχείρησης στο London Ten Trinity Square Hotel &Private Club.
Luca Piscazzi :
Ο γεννημένος στη Ρώμη σεφ ήξερε ότι ήθελε να γίνει σεφ από τότε που θα βοηθούσε τη γιαγιά του στην κουζίνα σε τρυφερή ηλικία. Στα 19 του ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη μαγειρική και ετοίμασε γρήγορα τις βαλίτσες του για το Λονδίνο.
Αν και μπορεί να μην το ήξερε εκείνη την εποχή, ένα αστέρι Michelin ήταν πάντα στα χαρτιά για τον Piscazzi.
Συνέχισε να εργάζεται σε εστιατόρια με το πολυπόθητο καθεστώς, από τη Ρώμη στο Χονγκ Κονγκ μέχρι το Πεκίνο στο Λονδίνο.
Στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, υπηρέτησε ως επικεφαλής σεφ στην πρωτοποριακή Γαλλίδα σεφ Anne-Sophie Pic στο εστιατόριό της La Dame de Pic London, στο Four Seasons Hotel London στην πλατεία Ten Trinity Square όπου κατέκτησε δύο αστέρια Michelin κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Στο πρώτο του σόλο εγχείρημα, ο σεφ Luca Piscazzi επενδύει στο να αναδείξει τις πλούσιες γεύσεις, τα διακριτικά αρώματα και τις ποικίλες υφές των εποχιακών πρώτων υλών, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι επισκέπτες μπορούν να αναγνωρίσουν αμέσως τι υπάρχει στο πιάτο τους.
Τιμή: 450 ευρώ το άτομο (περιλαμβάνεται το μενού και το wine pairing)
Ανακαλύψτε το Μενού : https://www.pelagosathens.com/
Τηλέφωνο κρατήσεων +30 210 8901190
Pelagos Athens
Four Seasons Astir Palace Hotel Athens,
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη