fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ο πεζόδρομος της Αιόλου μάς ξανασυστήνεται
aiolou street athens greece

Ο πεζόδρομος της Αιόλου μάς ξανασυστήνεται

Στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας και στα πέριξ των παρυφών της Ακρόπολης βρίσκεται ένας δρόμος γνωστός σε όλους, που όλοι τον έχουμε περπατήσει, απολαύσει, δοκιμάσει και που ολοένα μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις καινούργιες αλλά και παλιές του προσθήκες. Ο πεζόδρομος της Αιόλου επεκτείνεται και αναπτύσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια, μιας και οι τουρίστες -ξένοι και ντόπιοι φυσικά- δεν τον έχουν αφήσει να χάσει την αίγλη του. Κάνουμε μια μικρή ξενάγηση σε ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα γαστριμαργικά σημεία του!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAX Burgers 🍔 (@paxburgers)

Pax Burgers

Το street food το σωστό, το αυθεντικό, έχει και τους φανατικούς οπαδούς του. Αυτό δηλώνει η ομάδα των Pax Burgers και δεν θα μπορούσαμε να μη συμφωνήσουμε. Με ιστορία που ξεκινάει το 2013 στη Θεσσαλονίκη, η πορεία των Pax Burgers είναι θεαματική. Ανοίγουν δεύτερο κατάστημα στη συμπρωτεύουσα ένα μόλις χρόνο μετά και το 2018 τελικά το τρίτο στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην Αθήνα πια. Κανένας φίλος-λάτρης των burgers δεν έχει αρνηθεί μια στάση εκεί -και όχι άδικα. Μας μυούν στον κόσμο του φρέσκου ψωμιού για burger, που είναι πραγματικά αφρός, μπιφτέκι από μοσχαρίσιο ή βουβαλίσιο κιμά, κοτόπουλο ή και vegan επιλογή burger από λαχανικά. Το burger με μοσχαρίσιο σιγομαγειρεμένο στο φούρνο μοσχάρι που δοκιμάσαμε (Dirty Bastard) ήταν πολύ ζουμερό, σχεδόν προκλητικό με τo ψωμί brioche του, το cheddar, το μπέικον και την bbq sauce μαζί με μαγιονέζα. Φρέσκες τηγανιτές πατάτες ως side dish. Δοκιμάστε σίγουρα αυτές με το λάδι τρούφας.

Αιόλου 34 Αθήνα, 210 3238151

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @feyrouz_athens

Feyrouz

Η φήμη της κυρίας Ελένης από την Αλεξανδρέττα της Αντιόχειας έχει ξεπεράσει το πασίγνωστο πια όνομά της. Το μαγαζί της στην Αιόλου μετράει ήδη 8 χρόνια δημιουργικής ύπαρξης και μαγειρικής και είναι ο λόγος που πολλοί Αθηναίοι έχουν αγαπήσει το λιβανέζικο-πολυπολιτισμικό του φαγητό. Οι προτάσεις τους είναι ο ορισμός του γρήγορου αλλά όχι πρόχειρου φαγητού, φτιαγμένο με εξαιρετικά υλικά, που παντρεύουν Ανατολή και Δύση με τον πιο νόστιμο τρόπο, πρεσβεύοντας έτσι τη σύγχρονη αστική κουζίνα. Το λαχματζούν τους είναι ξακουστό, τα πεϊνιρλί τους αφράτα και μπαμπάτσικα και οι σούπες τους τρώγονται πολύ ευχάριστα και το καλοκαίρι (δοκιμάστε τη γιαουρτόσουπα με ρύζι). Ακριβώς απέναντι από το “αλμυρό” Feyrouz άνοιξαν κι ένα ζαχαροπλαστείο με παραδοσιακά γλυκά, που συνήθως ξεσηκώνουν τη γειτονιά στο πόδι με τις γλυκές μυρωδιές τους. Το καζάν ντιπί είναι αξεπέραστο, το κιουνεφέ είναι με κανταΐφι που φτιάχνουν οι ίδιοι και το γαλακτομπούρεκό τους με yufka (χειροποίητο φύλλο παραγωγής τους), κρέμα και φρέσκο αιγοπρόβειο τυρί είναι πειρασμός.

Αγάθωνος 2 και Καρόρη 23 Μοναστηράκι, 213 0318060

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Folk. (@folkathens)

Folk.Athens

Το εστιατόριο αυτό βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου “Blend” και είναι μια σκανδιναβική όαση με ελληνικό πρόσημο στο κέντρο της πόλης. Εδώ σερβίρεται πρωινό και συνεχίζει σε μια all day brunch εμπειρία, μια ιδέα που προήλθε από τους δημιουργούς του εστιατορίου, Εβίτα Κουτσοπούλου και Alex Canvin (τους γνωρίζουμε από το πολύ επιτυχημένο “Different Beast” της Κηφισιάς). Το μενού του περιλαμβάνει mix&match δημιουργίες με ελληνικά, ethnic και asian στοιχεία, που όλα δένουν αρμονικά με τον κομψό περίγυρο και το ξανθό ξύλο στα τραπεζοκαθίσματα. Δοκιμάστε αφράτα bao ban με τόνο, τραγανό bowl με κοτόπουλο, λάχανο και αβοκάντο και μην παραλείψετε από τα γλυκά την “καπνιστή” namelaka σοκολάτας.

Aιόλου και Βύσσης 2 Αθήνα, 210 3221219

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aiolou68 (@aiolou68)

Αιόλου 68

Λευκό σαν κυκλαδίτικο, αλλά αστικό ταβερνάκι, το “Αιόλου 68” εντείνει την ψαροφαγική μας εμμονή και υποδέχεται τους θαμώνες του κέντρου για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στην καρδιά της Αθήνας. Το τρίο που δημιούργησαν ο Βασίλης Ακρίβος από το “Ψάριστον”, ο οινολόγος Γιώργος Ταρνάρης και ο Άγγελος Φραντζής από το “Bar.B.Q” έφτιαξε ένα μαγαζί φωτεινό και ανοιχτόχρωμο, που σου ανοίγει η καρδιά με το που μπεις, με τα όμορφα τραπεζάκια έξω στη στοά να είναι στα must για τους καλοκαιρινούς μήνες και την όλη ατμόσφαιρα να σε μεταφέρει νοερά κοντά στη θάλασσα. Πολύ ευφάνταστα και δημιουργικά ορεκτικά της θάλασσας, φρέσκα ψάρια ψητά ή τηγανητά, καθώς και ωμή προσεγμένη κουζίνα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τον πολύ ωραία χυλωμένο τραχανά με τις γαρίδες.

Αιόλου 68 (στοά) Αθήνα, 210 3247925

Facebook

Κρίνος

Το τελευταίο μαγαζί του κειμένου δεν χρειάζεται συστάσεις, μιας και μιλάμε για τον ιστορικό “Κρίνο”, που πρωτοάνοιξε το 1923 από τον Μικρασιάτη Μηνά Κασιμάτη. Το βρίσκουμε στην Αιόλου στον αριθμό 87, εκεί που πριν από αρκετά χρόνια στεγάστηκε το πρώτο φαρμακείο των Αθηνών (ιδιοκτήτης του ήταν ο Σταμάτης Κρίνος, εξ ου και το σημερινό όνομα του μαγαζιού). Στον “Κρίνο” θα βρείτε ξακουστούς χρυσαφένιους λουκουμάδες, με τρυπούλα στη μέση (κομμένοι στο χέρι), τραγανοί απέξω και αφράτοι μέσα, σερβιρισμένοι με πλούσιο θυμαρίσιο μέλι. Στα πολύ καλά επίσης του μαγαζιού είναι η μπουγάτσα βουτύρου, που μοσχοβολάει φρέσκο βούτυρο, είναι μεν πληθωρική στο μάτι, αλλά ελαφριά στο στομάχι.

Αιόλου 87, Ομόνοια, 210 3216852

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα