fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ο Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος μας λέει την ιστορία της “Blame the Sun” από την αρχή

Ο Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος μας λέει την ιστορία της “Blame the Sun” από την αρχή

Τρεις φίλοι, οι πιο tiki και punk μπίρες και ένα taproom που μας ταξιδεύει στις ωραιότερες εξωτικές ακτές...μας μυούν σε ένα νέο τρόπο προσέγγισης και απόλαυσης της μπίρας

Πρώτη φορά δοκίμασα την Blame the sun μπίρα στο “White Monkey” από τον Άγγελο και αμέσως κατάλαβα ότι πρόκειται για μια διαφορετική κατηγορία και προσπάθεια που δεν στέκεται μόνο στην γεύση, αλλά διευρύνεται σε μια γενικότερη κουλτούρα πολιτισμού και γαστρονομίας.

Από εκείνη την αρχική γνωριμία έχουν περάσει περίπου τέσσερα χρόνια. Σε αυτό το διάστημα η Blame the Sun έχει δημιουργήσει περισσότερες ιντριγκαδόρικες ετικέτες, έχει αποκτήσει το κοινό της και έχει καταφέρει να καλλιεργήσει έναν νέο κώδικα απόλαυσης της μπίρας, που εμπεριέχει μουσική, χαλάρωση και αναπάντεχα pairings. Όλα τα τελευταία μάλιστα παίρνουν σάρκα και οστά στο ιδιότυπο Blame the Sun taproom στο Κουκάκι, όπου ανάμεσα σε σανίδες του σερφ σερβίρονται καλές tropical style μπίρες και ακούγονται συζητήσεις για άρτιες παραγωγές, για ζυθοποιία, για συνταγές  και αναπάντεχους γευστικούς συνδυασμούς μπίρας φαγητών.

Μια από τις συζητήσεις είναι και αυτή που κάναμε με τον Άγγελο Τριανταφυλλόπουλο, του ενός εκτών τριών της παρέας που γέννησαν την Blame the sun. Μια κουβέντα που ξετυλίγει το κουβάρι του πρότυπου εγχειρήματος τους από την αρχή μέχρι σήμερα…

blame the sun brewing

Άγγελε πως ξεκίνησαν όλα;
Η πρώτη μου “επίσημη” συνάντηση, έγινε με  τον Δημήτρη Λαδόπουλο, στον ρόλο του καθηγητή, στα μαθήματα του GENIUS IN GASTRONOMY, στα πλαίσια του ΒΕΕR SOMELIER seminar το 2016 .

Ο Δημήτρης στην ουσία με μύησε στον χώρο του Homebrewing και έτσι ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μπίρες στο μπαλκόνι του σπιτιού μου στο Χαλάνδρι. Έπειτα από κάποιες μεταμεσονύκτιες συζητήσεις αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα gypsy brew brand εν ονόματι BLAME THE SUN.

Αφού άρχισε να προχωράει η BLAME THE SUN το 2020 έκλεισε η τριάδα μας με έναν αποσταγματοποιό τον Ανέστη Ζαμανόπουλο, στην περίπτωση του Ανέστη δεν υπήρξαν επίσημες γνωριμίες κτλ , ήμασταν φίλοι από παλιά, έχουμε ταξιδέψει αρκετά παρέα και είμαστε πλέον και συνεργάτες στο κόμματι που λέγεται BLAME THE SUN .

Τι είναι λοιπόν η Blame the Sun;
Το όνομα και η φιλοσοφία της BLAME THE SUN έχει να κάνει με την πραγματικότητα μας και ότι έχουμε φιλτράρει όλα αυτά τα χρόνια σαν άνθρωποι, δηλαδή προβάλει από την μουσική που γουστάρουμε τα χόμπι μας τα καλοκαίρια μας και την χαλάρωση, που όλοι το έχουν ανάγκη. Η αισθητική μας είναι γύρω από την ΤΙΚΙ κουλτούρα και το punkrock.  Αυτό εξάλλου είναι και η σημασία του ονόματος, είναι η δικαιολογία για τον καθένα  να  “κλέβει” λίγο χρόνο και να τον αφιερώνει σε αυτό που πραγματικά τον χαλαρώνει και τον κάνει να χαμογελάει.

blame the sun brewing

Πότε κυκλοφόρησε η πρώτη μπίρα και ποιες ακολούθησαν;
Η πρώτη συνταγή που ετοιμάσαμε και κυκλοφόρησε το 2018 ήταν η BEACH BUM tropic ale με αρώματα εξωτικών φρούτων, τζίντζερ και λάιμ. Εν συνεχεία έχουμε την PUPPENHAUS helles lager μια ελαφριά μπίρα με αρώματα φρεσκοζυμωμένου ψωμιού και λεμονόχορτου και την BLACK FLAG μια stout, δλδ μαύρη μπίρα με αρώματα βανίλιας σοκολάτας και καφέ. Επίσης έχουμε και μια σειρά  τα collab series, που είναι μπίρες που προκύπτουν μέσα από συνέργειες που έχουμε κάνει με άλλα ζυθοποιία ή και ζυθοποιούς. Βέβαια σε λίγες μέρες έρχεται και μια καινούργια ετικέτα, μια μπίρα σε στυλ Italian pilsner, με  το όνομα ‘LA FELICITA‘ δηλαδή ‘ΕΥΤΥΧΙΑ’ .

Όλες τις βρίσκουμε στο taproom σας, αλήθεια τι είναι τα taprooms που έχουν αρχίσει να γίνονται μόδα;
 Το taproom είναι στην ουσία ένα showroom της εκάστοτε μικροζυθοποιίας, όπου ο κόσμος μπορεί να δοκιμάσει το προϊόν τους και να δει την αισθητική τους. Δεν το λέω μόδα γιατί δεν είναι, είναι κάτι που υπάρχει αρκετά χρόνια στην Αμερική και την Αγγλία, απλά ήρθε η ώρα  να το δούμε κι εδώ.

ALOHA

α` δημοσίευση: 11.06.2022

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα