fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Νέα Εποχή για το τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ

Νέα Εποχή για το τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ

Η ιδέα για παραγωγή τσίπουρου στο Κατώγι Αβέρωφ προέρχεται από τον ίδιο τον Ευάγγελο Αβέρωφ.

Μια ιδέα που εντασσόταν στην ευρύτερη ανάπτυξη των προϊόντων του Μετσόβου, αξιοποιούσε στο  έπακρο τα σταφύλια της περιοχής και η οποία υλοποιήθηκε αρχικά από το 1990 ως το 2012.

Με εφαλτήριο τα βουνά της Πίνδου, το τσίπουρο αποτελεί προπομπό για μία νέα σειρά προϊόντων που αξιοποιεί τους υπάρχοντες πόρους, εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις της εποχής και εκφράζει τη δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει το Κατώγι Αβέρωφ.

Τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ
Τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ

Σήμερα, μετά από μία δεκαετία διακοπής, το τσίπουρο επανέρχεται δυναμικά στο Κατώγι Αβέρωφ και επανακυκλοφορεί. Μετά την οινοποίηση των σταφυλιών για την παραγωγή των κρασιών Κατώγι Αβέρωφ, τα στέμφυλα αξιοποιούνται για την παραγωγή αποστάγματος. Ακολουθώντας τις ποιοτικές προδιαγραφές που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας, το τσίπουρο αποστάζεται σε κλασματικό άμβυκα πέντε δίσκων που προσφέρει ανώτερο ποιοτικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια εμφιαλώνεται εξ’ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου αποσταγματοποιείου που κατασκευάστηκε πρόσφατα στο χώρο του οινοποιείου, αποτελώντας την ένατη επέκταση του.

Το τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ, από την καρδιά της Ηπείρου, κυκλοφορεί με νέα ετικέτα που έχει σαφείς αναφορές στην παράδοση και την ηπειρώτικη αισθητική. Διαυγές, με καθαρό διακριτικό άρωμα και λεπτή μαλακή γεύση,συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν αγαπητό. Κυκλοφορεί σε συσκευασίες δύο μεγεθών, 200ml και 500ml.

www.katogiaveroff.gr

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα