fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Line Athens- Ένα μπαρ το οποίο “μαγειρεύει” τα κοκτέιλ του

Line Athens- Ένα μπαρ το οποίο “μαγειρεύει” τα κοκτέιλ του

Στον 21ο αιώνα είναι πολλές οι καινοτομίες που έχουμε δει στον κόσμο των μπαρ, μια συνεχής έρευνα, εξέλιξη, πειράματα, συνδυασμοί και καινούργια και απρόσμενα υλικά.

Λίγα μέρη όμως, είναι αυτά που πραγματικά έχουν δώσει τόσο χρόνο και αφοσίωση στο “μοντέρνο” μπαρ και ένα από αυτά, και ίσως το μοναδικό του είδους του στην Ελλάδα, είναι το Line Athens, ένα εξελισσόμενο ταξίδι για τις αισθήσεις, διαμορφωμένο από τις εποχές και μια αφοσίωση στη βιωσιμότητα. 

Γράφει ο Σπύρος ΡάποςLine Athens- Ένα μπαρ το οποίο “μαγειρεύει” τα κοκτέιλ του - FlagInLife

Στο πνεύμα της περιέργειας, λοιπόν, πήγα να δοκιμάσω τις μοναδικές παρασκευές του Line Athens. Με το που μπαίνεις μέσα, σε περιβάλλει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, διακόσμηση σύγχρονης μινιμαλιστικής αισθητικής – απαλός φωτισμός να περιτριγυρίζει το μπαρ, πέφτοντας πάνω σε έργα τέχνης που έρχονται σε αντίθεση με τον βιομηχανικού τύπου χώρο του Line Athens και το περιβόητο εργαστήριό του, όπου και συμβαίνει όλη η μαγεία.Line Athens- Ένα μπαρ το οποίο “μαγειρεύει” τα κοκτέιλ του - FlagInLife

Μίλησα με τον Γιάννη Βαβαδάκη, τον επικεφαλής στη δημιουργία των in house βερμούτ με βάση τα φρούτα, τα λεγόμενα Why-in’s, και μας εξήγησε την ιδέα και τη φιλοσοφία πίσω από αυτά. Σε αντίθεση με τα τυπικά μπαρ, που έχουν τις κλασσικές τους και μη επιλογές, το Line Athens αγκαλιάζει τις αλλαγές των εποχών, με αποτέλεσμα το μενού να μην είναι ποτέ μόνιμο. Σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και αγορές, διασφαλίζει ότι τα πιο φρέσκα και ασυνήθιστα εποχικά υλικά είναι στο επίκεντρο των δημιουργιών τους. Αυτό που πραγματικά τους ξεχωρίζει, όμως, είναι η καινοτόμα χρήση των “υπολειμμάτων” για τις δημιουργίες τους. Αντί να αφήνουν τα περίσσια φρούτα, φλούδες και βότανα να πηγαίνουν χαμένα, βρίσκουν τρόπους να τα αξιοποιήσουν – ζυμώνοντας ώριμα φρούτα για να δημιουργήσουν εξαιρετικές βάσεις για κοκτέιλ, φτιάχνοντας πουρέδες, ακόμη και σιρόπια και εγχύσεις από υλικά, που άλλα μαγαζιά θα πετούσαν.Line Athens- Ένα μπαρ το οποίο “μαγειρεύει” τα κοκτέιλ του - FlagInLife

Μετά από το κρασί από ρόδι σε διαφορετικές μορφές του, μέχρι και παλαιωμένο, που δοκίμασα, που ήταν μια ευχάριστη και πρωτόγνωρη έκπληξη, ακολούθησε το σπιτικό γλυκό βερμούτ με τόνικ, που ως βάση έχει το Why-in, το οποίο για μένα προσωπικά ήταν το highlight της βραδιάς καθώς σε έκανε, γουλιά με τη γουλιά, να θες κι άλλο. Και εννοείται ότι δεν έμενε παρά να δοκιμάσω και ένα Manhattan με το βερμούτ αυτό, το οποίο σε τέλεια αρμονία με το ουίσκι έκανε την εμπειρία ακόμα πιο μοναδική. 

Με την συνεχώς εναλλασσόμενη λίστα κοκτέιλ, αλλά και φαγητού, και την έμφαση στη βιωσιμότητα, το Line Athens είναι κάτι περισσότερο από ένα μοντέρνο μέρος – είναι ένας πρωτοποριακός χώρος για όσους ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, την καινοτόμα μιξολογία και αξέχαστες εμπειρίες. Κάθε γουλιά είναι σαν μια μικρή ανακάλυψη, προσφέροντας κάτι φρέσκο και διαφορετικό από το συνηθισμένο.

 

Line Athens

Αγαθοδαίμονος 37, Αθήνα 11853
Ωράριο: καθημερινά 10:00π.μ- 2:00π.μ
Τιμή: 10€
- 20€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα