fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Η Mindful Handcrafted soda έφτασε
mindful soda

Η Mindful Handcrafted soda έφτασε

Το νέο, φρέσκο και πολλά υποσχόμενο εγχείρημα του Δημήτρη Παπαϊωάννου και του Μιχάλη Αποστόλου

Είναι ευρέως γνωστό πια ότι στο παγκόσμιο στερέωμα των soft drinks & soda beverages υπάρχουν καινοτόμες ιδέες και καινούρια εγχειρήματα που επιχειρούν να μας μυήσουν όλο και πιο πολύ στον ανάλαφρο και γεμάτο φούσκες κόσμο τους. Πιο ειδικά, στην Ελλάδα, και με αφορμή την τεράστια εξαγορά των 45 εκατομμυρίων ευρώ της Three Cents από τον κολοσσό Coca Cola, ολοένα και περισσότερες προσπάθειες αξιόλογων αναψυκτικών βγαίνουν στο φως.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το λανσάρισμα μιας νέας σειράς αναψυκτικών που έφερε ο Σεπτέμβρης από το νεαρό δίδυμο των Δημήτρη Παπαϊωάννου και Μιχάλη Αποστόλου. Πρόκειται για τη νέα σειρά handcrafted αναψυκτικών ”Mindful” από φρέσκα υλικά και φρούτα στην πιο ατόφια μορφή τους. Βότανα, φρούτα και μπαχαρικά από την Ελλάδα έρχονται και συνθέτουν μοναδικής αισθητικής αναψυκτικά που έχουν παρασκευαστεί με μοντέρνες τεχνικές και με τις καλύτερες πρώτες ύλες.

mindful

Μιλώντας για custom made προϊόντα, υπάρχει η τρομερή δυνατότητα εκτέλεσης συνταγών αποκλειστικά και μόνο για αυτούς που θέλουν να έχουν κάτι μοναδικό και δικό τους, φτιάχνοντας το προσωπικό τους αναψυκτικό βάση των δικών τους αναγκών και προτιμήσεων. Όλα αυτα διαδραματίζονται στο υπερσύγχρονο εργαστήριο της ομάδας που κατά τις πρωινές ώρες είναι και επισκέψιμο για αυτούς που θέλουν να δουν από κοντά την τεχνική και την αποτύπωση των γευστικών εξελίξεων.

Όπως μας δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του εγχειρήματος, Δημήτρης και Μιχάλης, ‘στην “Mindful Soda” η αποστολή μας είναι η υγιή και δίκαιη απόδοση του αμοιβαίου σεβασμού, τόσο στους καταναλωτές μας όσο και στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε. Υλικά που προέρχονται αποκλειστικά από το το περιβάλλον και μας ταξιδεύουν σε ένα μαγικό ταξίδι γεύσης και όσφρησης. Και όπως κάθε ταξίδι που έρχεται στο τέλος του, έτσι και ότι απομένει από τις πρώτες ύλες μας επιστρέφει πίσω στον τόπο δημιουργίας του. Μοιραζόμαστε τη δέσμευση μας για τολμηρή δράση και δίνουμε όλα τα εχέγγυα για να συνεχίσουμε πάντα να εξελισσόμαστε για την επίτευξη της απόλυτης γευστικής αρμονίας’.

mindful soda

Οι γεύσεις των αναψυκτικών που είναι γνωστές μέχρι τώρα και ανυπομονούμε πραγματικά να δοκιμάσουμε είναι: Λεμόνι, Pink Grapefruit, Soda Water, Κυδώνι, Tonic Water και το αφέψημα Cascara.

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς της “Mindful Soda”

  • Ο Μιχάλης Aποστόλου συγκαταλέγεται σε έναν άνθρωπο όποιος εκπροσωπεί την ελληνική γαστρονομική σκηνή πίσω από το κομμάτι των μικρών και premium ελληνικών προϊόντων όπου αργότερα εξέλιξε τον καφέ. Διατηρεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια ένα micro roastery, έχει διδαχθεί όλα τα σεμινάρια που αφορούν το κομμάτι του καφέ και για πάνω από μία δεκαετία είναι head judge σε πανελληνίους και παγκόσμιους διαγωνισμούς καφέ. Επίσης αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει καινούργιους χώρους που αφορούν την επισιτιστική σκηνή.Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, είναι κάτοχος του Coffee Diploma με εξειδίκευση στην γευσιγνωσία και στο sensory taste profile και ουσιαστικά ασχολείται πάρα πολύ με την έρευνα του καφέ όσο και μετά την γευστική εξέλιξη του.
  • Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ειναι απο τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς στη σκηνή των Bar τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 2002 και έχει να μας διηγηθεί ταξίδια και έρευνες για την ανάπτυξη της γεύσης όπως: Illinois Bartending school, Barskolan Miami, συμμετοχές και παγκόσμια πρωταθλήματα σε διεθνείς και μεσογειακούς διαγωνισμούς καθώς και ταξίδια για έρευνα ανάπτυξης γεύσης απο τις Περουβιανές Άνδεις έως τα σεμινάρια “Gastrophysic “και “Food Pairng” New York ,Chicago ( institute of taste ).
    Το 2007 έρχεται η ώρα να αφήσει την Ελλάδα και να μεταβεί ξανά στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο και την Ισπανία όπου εκεί θα μοιραστεί με μια ομάδα δημιουργών την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία βάζοντας στο βιογραφικό του συνεργασίες με ερευνητικές ομάδες από την παγκόσμια γαστρονομική σκηνή. Το 2008 έως και το 2011 ταξιδέψει σε 12 διαφορετικές χώρες, Λατινική Αμερική, Ιαπωνία, Αμερική, με σκοπό την ανάπτυξη γεύσης και την έρευνα επάνω στην ποτοποιία και τα αποστάγματα.
    Εκεί ωρίμασε η εμπειρία του σε διεθνη cocktail bar, βελτιώνοντας την αντίληψη του σε σχέση με την δημιουργικότητα και την ανάδειξη της γεύσης μέσα από νέες μεθόδους και καινοτόμες τεχνικές .
    Από το 2018,2019 ,2020 ,2021 έως και σήμερα βραβεύεται από το “Greek taste beyond borders” ως κορυφαίος bartender και ένα χρόνο μετά το 2019 και το 2020 ως ο πιο διαδραστικός mixologist της δεκαετίας βασιζόμενος στην έρευνα για cocktail με ελληνικά αποστάγματα παγκοσμίως. Έχει συνεργαστεί με ανθρώπους ζωντανούς θρύλους Έλληνες και ξένους της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής. Δημιουργίες του έχουν παρουσιαστεί απο το Funky Gourmet Αthens Greece, Alinea Chicago, USA
    Le Seizena Courchevel France, GnH London, El Jiron Athens και από πολλά άλλα βραβευμένα restaurant cocktail bar ανά τον κόσμο. Πρόσφατα τελείωσε τον πρώτο κύκλο ερευνών του με θέμα την Μεσόγειο και κυρίως την ελληνική δημιουργική σκηνή στο χώρο των cocktail και της γαστρονομίας.

 

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα