fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Hyatt Regency Thessaloniki: Η Γιώτα Κουφαδάκη στο Oceana
Hyatt Regency Thessaloniki: Γιώτα Κουφαδάκη και Απόστολος Αλτάνης

Hyatt Regency Thessaloniki: Η Γιώτα Κουφαδάκη στο Oceana

Στο Hyatt Regency Thessaloniki, η Γιώτα Κουφαδάκη και ο Απόστολος Αλτάνης σε μια συνεργασία που υπόσχεται ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις με άρωμα Μπουκαδούρας.

 

Η πολυαναμενόμενη συνεργασία του καλοκαιριού, είναι αυτή του executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki και λάτρη της ελληνικής κουζίνας, Απόστολου Αλτάνη με τη θρυλική Γιώτα Κουφαδάκη. Σε μια ξεχωριστή γαστρονομική σύμπραξη με τίτλο « Η Ελλάδα στο πιάτο σου», σ’ ένα άτυπο και άκρως ελληνικό 4 hands dinner που θα πραγματοποιηθεί σε 5 ξεχωριστές βραδιές, το εστιατόριο Οceana θα μετατραπεί σε ένα pop up εστιατόριο, παρουσιάζοντας ένα μέρος της παραδοσιακής κουζίνας που για δεκαετίες τάισε γενιές επισκεπτών στη Μπουκαδούρα, πλάι σε κλασικές ελληνικές γεύσεις που εδώ και χρόνια ο chef Απόστολος Αλτάνης δημιουργεί για τους πελάτες του εστιατορίου Oceana.

Hyatt Regency Thessaloniki: Η Γιώτα Κουφαδάκη στο Oceana - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Η Γιώτα Κουφαδάκη είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις σημαντικότερες γυναικείες μορφές της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Ιδιοκτήτρια αλλά και μαγείρισσα της θρυλικής Μπουκαδούρας στην ακτή Ελιάς στη Σιθωνία, για χρόνια υπηρέτησε πιστά τη μακεδονίτικη κουζίνα και ειδικότερα τις συνταγές της Χαλκιδικής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Hyatt Regency Thessaloniki: Η Γιώτα Κουφαδάκη στο Oceana - FlagInLife

Η κουζίνα της απλή και κατανοητή, λιτή μα και εκφραστική συνάμα. Η μαγειρική κληρονομία που άφησε πίσω της η Μπουκαδούρα είναι μεγάλη. Οι γνώσεις της Γιώτας Κουφαδάκη, ο σεβασμός και η αγάπη της για τις μαγειρικές παραδόσεις του τόπου της, την καθιστούν ένα ζωντανό θρύλο της ελληνικής κουζίνας, που μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε στο Hyatt Regency Thessaloniki.

Hyatt Regency Thessaloniki: Η Γιώτα Κουφαδάκη στο Oceana - FlagInLife

Πιάτα όπως το περίφημο χιουνκιαρ μπεγιεντί, ο αγιορείτικος μπακαλιάρος στον ταβά, ο ροφός με μπάμιες, η μελιτζανόπιτα με κανταΐφι, οι κεφτέδες γαύρου, ο κλασικός μουσακάς της Μπουκαδούρας και το παραδοσιακό χαλκιδικιώτικο ψήμα με κατσικάκι, είναι μερικές από τις δημιουργίες που θα γεμίσουν με ελληνικό χρώμα τα τραπέζια του Oceana, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό δίπλα στην πισίνα.

Hyatt Regency Thessaloniki: Η Γιώτα Κουφαδάκη στο Oceana - FlagInLife

Σε μια σύντομη τηλεφωνική συνομιλία με τη Γιώτα Κουφαδάκη, μου τόνισε ποσό σημαντικό είναι αυτό το event, καθώς θα έχει ξανά την ευκαιρία να έρθει κοντά με το κοινό της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας  πιάτα που αγαπήθηκαν στη Μπουκαδούρα αλλά και πιάτα που θα μαγειρέψει για πρώτη φορά μαζί με τον Απόστολο Αλτάνη.  «Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα είναι χρέος όλων μας όχι απλά να διασωθεί άλλα και να ακμάσει ξανά. Οι νέοι μάγειρες πρώτα απ’όλα πρέπει να γνωρίζουν καλά την κουζίνα και τις μαγειρικές παραδόσεις του τόπου που μεγάλωσαν».

Hyatt Regency Thessaloniki: Η Γιώτα Κουφαδάκη στο Oceana - FlagInLife

Και συνεχίζει με ένα αισιόδοξο μήνυμα « Πιστεύω πως τα νέα παιδία τελευταία, κάνουν βήματα προς την κατανόηση της ελληνικής κουζίνας, ενώ και οι διακεκριμένοι σεφ την αναδεικνύουν πολύ περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια»

Τo κάθε μενού θα κλέινει με παραδοσιακά μακεδονίτικα γλυκά, οπώς καρπουζοκεφτέδες με άχνη και κανέλλα, και σουσαμόπιτα από την Χαλκιδική με ντοντουρμά.

Hyatt Regency Thessaloniki: Η Γιώτα Κουφαδάκη στο Oceana - FlagInLife

Το πρώτο event πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου. Τα υπόλοιπα θα πραγματοποιηθούν κατά σειρά στις: 17 Αυγούστου, 31 Αυγούστου, 7 Σεπτεμβρίου και 21 Σεπτεμβρίου, όπου και κλείνει  αυτός ο ξεχωριστός κύκλος  που οργάνωνε με επιτυχία το ξενοδοχείο και ο executive chef Απόστολος Αλτάνης.

Ακολουθεί το link προπώλησης καθώς και τα μενού για κάθε μια από τις επόμενες ημερομηνίες.

Link προπώλησης: https://www.more.com/happenings/i-ellada-sto-piato-sou-g-koufadaki/

Hyatt Regency Thessaloniki
Διευθ: 13o χλμ Θεσσαλονίκης-Περαίας, Θέρμη 570 01
Τηλέφωνο: 2310 401411, 2310401295
E-mail: [email protected]

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα