fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ένα πολίτικο διαμαντάκι στη Νέα Σμύρνη
@maximedesmata.gr

@maximedesmata.gr

Ένα πολίτικο διαμαντάκι στη Νέα Σμύρνη

Σε μια σχεδόν άγνωστη πλατειούλα της Νέας Σμύρνης, αυτή του Βασιλέως Γεωργίου Β’ πολύ κοντά με την κεντρική Ελευθερίου Βενιζέλου, ο πολίτης Κώστας Αντωνιάδης ψήνει μυρωδάτα τσουρέκια με μαστίχα, “προσηλυτίζοντας” το νότιο κοινό της Αθήνας και όχι μόνο. Οι ουρές του κόσμου έξω από το “Maxim” είναι πραγματικά μεγάλες, με κορύφωση τα Σαββατοκύριακα και τις ημέρες των γιορτών φυσικά. Το πιο ξακουστό, μυρωδάτο και μαστιχωτό τσουρέκι θα το βρείς στο Maxim, νόστιμο και αφράτο, πραγματική απόλαυση.

@maximedesmata.gr

Τα υπόλοιπα γλυκά τους αποτελούνται κυρίως από σιροπιαστά, τα οποία κοσμούν τη ρετρό γυάλινη όμορφη βιτρίνα τους. Σαραγλάκια, μπακλαβάδες με φιστίκι Αιγίνης, ακαταμάχητα καζάν ντιπί και κιουνεφέ βγαίνουν σε μεγάλα ταψιά και κόβονται μπροστά μας σε πληθωρικά κομμάτια. Δοκιμάσαμε επίσης το πλούσιο σε γεύση προφιτερόλ τους, με την πικρή σοκολάτα να έρχεται σε αντίθεση με τη λευκή υπόξινη κρέμα μέσα στο σου. Τα μπισκότα και τα κουλουράκια του είναι με φρέσκο βούτυρο, που μυρίζει με την πρώτη μπουκιά φρεσκάδα. Οι φιορεντίνες με μαύρη σοκολάτα είναι τραγανές, γλυκές και απολαυστικές.

@maximedesmata.gr

Επιστρέφω στα τσουρέκια, που είναι πραγματικά το σήμα κατατεθέν τους. Παραδοσιακό πολίτικο αχνιστό τσουρέκι, που όταν το πήρα στα χέρια μου ήταν ακόμη ζεστό, με τη σακούλα του να μην έχει κλείσει καλά για να μην “ιδρώσει” η σάρκα του. Το προσφέρουν και με γέμιση κρέμα φιστικιού Αιγίνης, το οποίο αφήσαμε για την επόμενη γευστική μας δοκιμή.

Μaxim Sweet Shop
Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Β’, Tσακίρογλου 23, Νέα Σμύρνη
210 9324603

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα