fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
El Resto Bar: Ένας λόγος να επισκεφτείτε το Πήλιο αυτό το καλοκαίρι
El Resto Bar Μούρεσι

El Resto Bar: Ένας λόγος να επισκεφτείτε το Πήλιο αυτό το καλοκαίρι

Στη περιοχή Μούρεσι στο Πήλιο, το πολυτελές συγκρότημα κατοικιών Agapitos villas & Guesthouses, προσφέρει πηλιορείτικη φιλοξενία και σύγχρονη ελληνική κουζίνα με διεθνείς νότες από το El Resto Bar.

 

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Agapitos villas & Guesthouses βρίσκεται μια ανάσα από την παραλία Παπά νερό στο Πήλιο, που τελευταία προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες. Περιτριγυρισμένο από πυκνή βλάστηση και χτισμένο αμφιθεατρικά, συνδυάζει την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική με στοιχεία αβίαστης πολυτέλειας, προσφέροντας στιγμές πραγματικής χαλάρωσης στη φύση. Ιδιοκτήτης δεύτερης γενιάς, ο Βαγγέλης Αγαπητός, αποφάσισε το 2007 να μετατρέψει την επί δεκαετίες οικογενειακή επιχείρηση σε ένα συγκρότημα 20 πολυτελών κατοικιών, με γνώμονα τα ποιοτικά υλικά, τις λιτές γραμμές και τον φυσιολατρικό χαρακτήρα. Κάθε guest house παραπέμπει σε cottage, με έντονα στοιχεία πέτρας και ξύλου, και μπαλκόνια με αφοπλιστική θέα στη θάλασσα, την οποία ο επισκέπτης απολαμβάνει και από το προσεγμένο pool bar.

El Resto Bar: Ένας λόγος να επισκεφτείτε το Πήλιο αυτό το καλοκαίρι - FlagInLife
Πηγή: https://www.pelion-agapitos.com/gallery-exterior/

Η βεράντα του ξενοδοχείου φιλοξενεί το μοντέρνο εστιατόριο Εl Restο Bar. Το παρελθόν του και η γαστρονομική του ταυτότητα όμως, κρύβουν απρόσμενες πληροφορίες. Ο Στάθης Αγαπητός, πατέρας του Βαγγέλη, απόφοιτος της ελληνικής λέσχης αρχιμαγείρων το 1958 και με προϋπηρεσία σε κορυφαία ξενοδοχεία και αστικά εστιατόρια της Αθήνας, ανοίγει το 1986, στη βεράντα που βρίσκεται τώρα το Εl Restο Bar, το εστιατόριο Στάθης. Ένα εστιατόριο που για δεκαετίες σέρβιρε μια εκλεπτυσμένη κουζίνα με αστικές καταβολές και γαλλικές επιρροές. Πιάτα όπως η κλασική αθηναϊκή, φιλέτο chateaubriand και crepes suzette για επιδόρπιο, έδωσαν στο Μούρεσι Πηλίου, ένα εστιατορικό στίγμα που προσέλκυε επισκέπτες από ολόκληρη την Θεσσαλία ακόμη και από τη Θεσσαλονίκη, μέχρι να κλείσει τις πόρτες του το 2010.

El Resto Bar: Ένας λόγος να επισκεφτείτε το Πήλιο αυτό το καλοκαίρι - FlagInLife
Πηγή: https://www.pelion-agapitos.com/el-resto-bar/

Τρία χρόνια αργότερα, ο Βαγγέλης Αγαπητός ανακαινίζει πλήρως το χώρο της βεράντας και τις υποδομές της κουζίνας και επαναλειτουργεί το εστιατόριο με την σημερινή του ονομασία El Resto Bar, υπακούοντας τόσο στην ανάγκη όσο και στη δική του επιθυμία για τη δημιουργία ενός συγχρόνου εστιατορίου που θα αναβαθμίσει γαστρονομικά ξανά την ευρύτερη περιοχή. Από το 2021 η κουζίνα περνά στα ταλαντούχα χέρια του σεφ Κίμωνα Λίγδα (Σίλφιον, Ιωάννινα), ο οποίος ακολουθεί μια προσέγγιση που αγκαλιάζει την ελληνική κουζίνα με σύγχρονο τρόπο, δημιουργώντας πιάτα με ελληνικό χαρακτήρα χωρίς να λείπουν και οι διεθνείς επιρροές.

El Resto Bar: Ένας λόγος να επισκεφτείτε το Πήλιο αυτό το καλοκαίρι - FlagInLife

Εμπνευσμένος από τα τοπικά υλικά και τις γευστικές παραδόσεις του Πηλίου, και έχοντας ως γνώμονα την εποχικότητα της πρώτης ύλης, παρουσιάζει συνθέσεις όπως αρνίσιο μπούτι στον ξυλόφουρνο με κρέμα καμένου κρεμμυδιού, ψητή μαραθόριζα και jus κέδρου, τραχανά από την Πορταριά με τρούφα από τον Όλυμπο και άγρια μανιτάρια, αλλά και μοσχαρίσια μάγουλα με τρουφάτη μουσελίν πατάτας και σάλτσα ψητού. Από τον κατάλογο δεν λείπουν οι δημοφιλείς συνθέσεις και ορολογίες, όπως ένα μοσχαρίσιο ταρτάρ με κρέμα λεμονιού τρούφα και φουντούκι, και ωμό ψάρι ημέρας με λεμόνι, φινόκιο και αγριοράπανο. Μια αρωματική και με χαρακτήρα γαλατόπιτα -στην τεχνική προσέγγιση μιας κρεμ μπρουλέ-, με καραμελωμένα φύλλα σφολιάτας και σάλτσα ελληνικού καφέ, σηκώνει το κύριο βάρος των επιδορπίων.

El Resto Bar: Ένας λόγος να επισκεφτείτε το Πήλιο αυτό το καλοκαίρι - FlagInLife

Η εικόνα του El Resto Bar συμπληρώνεται με μια ενημερωμένη λίστα κρασιών, με ικανό αριθμό ετικετών που ταξιδεύουν αποκλειστικά στον ελληνικό αμπελώνα, και με μια αρκετά μεγάλη λίστα με κλασικά και signature cocktail και mocktail.

ΕL RESTO BAR
Bar Restaurant
Διεύθυνση: Agapitos villas & Guesthouses, Άγιος Ιωάννης Μουρεσίου, Πήλιο, 370 12
Τηλ: 24260 31005
Ώρες λειτ: 16:00-24:00
Τιμή: 35-50€ (χωρίς το ποτό)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα