fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Dexamenes Seaside Hotel
dexamenes

@K-studio, Dexamenes, Claus Brechenmacher & Reiner Baumann

Dexamenes Seaside Hotel

Γράφει ο Γρηγόρης Φιλιππάτος

Σε απόσταση τριών ωρών από την Αθήνα με κατεύθυνση τον Πύργο της Ηλείας βρίσκεται το Dexamenes Seaside Hotel. Κυριολεκτικά δίπλα στην θάλασσα, ένα εγκαταλελειμμένο οινοποιείο, μεταμορφώθηκε πριν τρία ακριβώς χρόνια, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, που προσκαλεί τους επισκέπτες να μείνουν σε παλιές δεξαμενές κρασιού και να θαυμάσουν το Ιόνιο Πέλαγος καθως αυτό χαϊδεύει την χρυσή άμμο στην αχανή και παρθένα παραλία της Κουρούτας στην Δυτική Πελοπόννησο.

Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με το ιστορικό υπόβαθρο αποτελούν τα κύρια σημεία αναφοράς που κερδίζουν τον επισκέπτη από την άφιξη του, ενώ οι εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές δομές έχουν μετατραπεί σε χώρους ανάπαυλας και χαλάρωσης. Ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, απέραντο γαλάζιο και μια υψηλού επιπέδου γκάμα παροχών, χαρίζουν στον επισκέπτη μια απόλυτη εμπειρία διαμονής σε ένα πολυτελές και ανεπιτήδευτο περιβάλλον, διαμορφωμένο ώστε να δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης.

dexamenes

Η ιστορία του χώρου ξεκινά κατά την περίοδο της σταφιδικής κρίσης του 1910 όταν και προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας προϊόντων που θα παράγονταν από τα απούλητα αποθέματα κορινθιακής σταφίδας. Το 1920 οι πρώτες δεξαμενές  κρασιού χτίστηκαν μπροστά στην παραλία, για την παραγωγή και την απευθείας μεταφορά του, μέσω εμπορικών πλοίων που προσέγγιζαν στην Κουρούτα. Με τη μετατροπή του συγκροτήματος σε ξενοδοχείο, σκοπός ήταν η διατήρηση και ανάδειξη της ισχυρής ιστορίας και της άγριας ομορφιάς των υπαρχόντων κτιρίων με κομψές και διακριτικές παρεμβάσεις.

Στη σημερινή του μορφή το ξενοδοχείο αποτελείται από 30 και πλέον, πλήρως οργανωμένες δεξαμενές-σουίτες 30 τ.μ. με το στοιχείο του φθαρμένου τσιμέντου από τους ανέγγιχτους τοίχους των δεξαμενών να παντρεύεται με διακριτικά έπιπλα δημιουργώντας μια λιτή αλλα πολυτελή ατμόσφαιρα, και μια συρόμενη γυάλινη πόρτα στους πρόποδες του κρεβατιού να δίνει έναν σύγχρονο τόνο.

dexamenes

Τα δωμάτια της αυλής διατάσσονται με προτεραιότητα την ιδιωτικότητα, ενώ αυτά στο θαλάσσιο μέτωπο διατάσσονται έτσι ώστε να απολαμβάνουν μέγιστη θέα προς τη θάλασσα και συνδέονται με την παραλία με ένα πλατύ περιπατητικό μονοπάτι. Η είσοδος του ξενοδοχείου βρίσκεται πίσω από τις δεξαμενές, σε έναν κομψό στεγασμένο χώρο με γυάλινα πάνελ που ανοίγουν, βρισκόμενασε πλήρη αρμονία με την γυμνή αισθητική του χώρου. Στο κέντρο δεσπόζουν δύο κυλινδρικές δεξαμενές με μια τεχνίτη λίμνη να τις αγκαλιάζει, δημιουργώντας όμορφα παιχνιδίσματα. Στην μια δεξαμενή πραγματοποιούνται διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, ενώ η δεύτερη χρησιμοποιείται για ιδιωτικά ατμοσφαιρικά δείπνα.

Από γαστρονομικής άποψης το βάρος έχει πέσει στην δημιουργία μιας σύγχρονης κουζίνας με ελληνικό πρόσημο, με σεβασμό στην εποχικότητα και έμφαση στην εντοπιότητα των πρώτων υλών, δημιουργώντας ένα εξευγενισμένο μενού με χαρακτήρα και παραδοσιακές πινελιές, που καθιστούν το εστιατόριο του ξενοδοχείου σημείο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή.

dexamenes

Με κορυφαίες διακρίσεις στην agenda του, όπως την πρώτη θέση στα design hotel awards τo 2020, αλλά και την πιο πρόσφατη, την πρώτη θέση στα international architecture awards, το Dexamenes Seaside Hotel αποτελεί μια κορυφαία ξενοδοχειακή εμπειρία που για μια έστω φορά αξίζει να απολαύσετε.

Dexamenes Seaside Hotel, Παραλία Κουρούτας Αμαλιάδα
Τηλ. 26220 25999
Web https://dexamenes.com
Email [email protected]

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα