fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Bless me father: Το νέο all day στέκι της πλατείας Καρύτση
Bless me father

Bless me father: Το νέο all day στέκι της πλατείας Καρύτση

Σε μια από τις πιο διάσημες και ιστορικές πλατείες της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγες μέρες το Bless me father. Και φυσικά το επισκεφτήκαμε.

 

Για πολλά χρόνια η πλατεία Καρύτση ήταν γνωστή ως εφημεριδοπεριοχή και θεατροπεριοχή, αφού εδώ παλιότερα βρισκόταν ο ΔΟΛ του συγκροτήματος Λαμπράκη και η εφημερίδα Εστία, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται ένα από τα πιο σημαντικά θέατρα της πόλης, το θέατρο Μουσούρη. Απέναντί της, από το 1865, ο επίσης ιστορικός και ο πρώτος φιλολογικός σύλλογος της πρωτεύουσας «Παρνασσός». Τα τελευταία αρκετά χρόνια βέβαια, γύρω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, βλέπεις και πολλά all day μπαράκια, και bar restaurants, που άφησαν και αφήνουν, το καθένα τη δική τους σφραγίδα στην περιοχή. Τελευταία άφιξη, το Bless me father.

Bless me father: Το νέο all day στέκι της πλατείας Καρύτση - FlagInLife

Στην πλατεία Καρύτση ξεκίνησε τη ζωή του και το πρώτο wine bar της χώρας η Στροφιλιά, με την ονομασία «Εντευκτηρίον οίνου Στροφιλιά», από τους ανθρώπους που δημιούργησαν το οινοποιείο Στροφιλιά, ένα από τα καλύτερα της χώρας. Εδώ λοιπόν, στην πίσω σχεδόν μεριά της εκκλησίας, άνοιξε πριν λίγο καιρό τις πόρτες του το Bless me Father, στον ίδιο χώρο που παλαιότερα βρισκόταν το Saint George. Ένα πολύ ιδιαίτερο all day bar restaurant, που κατά τη γνώμη μου, είναι από τα ωραιότερα της πόλης.

Bless me father: Το νέο all day στέκι της πλατείας Καρύτση - FlagInLife

Μπαίνοντας στο Bless me Father, θα έλεγε κανείς ότι η «ιλουστρασιόν» έκδοση που επικρατεί σχεδόν παντού του δίνει μία ευχάριστη αίσθηση διακριτικής πολυτέλειας που όσο να πεις τη χρειαζόμαστε που και που. Το πιο δυνατό στοιχείο του χώρου είναι η μπάρα, ενώ οι προθήκες ποτών εδώ και εκεί τονίζουν την μπαρίστικη διάθεση του μαγαζιού. Γωνιές και μικρά σεπαρέ βάζουν τη δική τους πινελιά στην αισθητική του Bless me Father, ενώ ασπρόμαυρες φωτογραφίες, πλακάκια, οι κόγχες με τους καθρέφτες στην οροφή, οι ψηλοί ριγέ καναπέδες που παραπέμπουν σε wagon lee και το χρωματικό παιχνίδι στο πάτωμα, προσθέτουν την all time classic πινελιά που του ταιριάζει.

Bless me father: Το νέο all day στέκι της πλατείας Καρύτση - FlagInLife

Όμορφο και συνεπές, ντιζαϊνάτο και μοντέρνο με τις κλασσικές του νότες και έναν εξωτερικό χώρο που είναι αρκετά μεγάλος, μιας και ξεκινάει εκεί που σταματάει το ιερό της εκκλησίας, το Bless me Father ήλθε για να «ευλογήσει» ένα μέρος της πλατείας Καρύτση. Ξεκινάει από το πρωί με ψαγμένους καφέδες και brunch, το οποίο έχει στο επίκεντρό του το αυγό. Τη λίστα του φαγητού υπογράφει ο Ασημάκης Χανιώτης, executive chef του λονδρέζικου με δύο αστέρια Michelin Pied à Terre, που έχει φροντίσει τα πιάτα να παίζουν περισσότερο στη λογική του bar food. Όπως το σπανάκι με βάφλες και δύο αυγά μάτια που φάγαμε και ήταν εξαιρετικό.

Bless me father: Το νέο all day στέκι της πλατείας Καρύτση - FlagInLife

Αλλά και η μπάρα φέρνει την υπογραφή του Αλέξανδρου Γκικόπουλου με εννέα signature προτάσεις, αλλά και ποτά με ετικέτες που παίζουν σε όλο το φάσμα των τιμών και των προτιμήσεων. Ενημερωμένη κάβα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είσαι σε καλά χέρια. Στα συν του μαγαζιού, ο άψογος φωτισμός και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και αυτό γιατί συνήθως τα περισσότερα all day μαγαζιά, είναι στημένα για να δουλεύουν και να ζουν καλοφωτισμένα το βράδυ, την ημέρα όμως είναι συνήθως σκοτεινά και λίγο καταθλιπτικά.

Το Bless me Father την ημέρα είναι φωτεινό, αισιόδοξο, χαρούμενο, ανοιχτόκαρδο, ενώ το βράδυ μετατρέπεται σε έναν ατμοσφαιρικό Νεοϋορκέζικου στυλ προορισμό.

Bless me Father
Bar Restaurant
Διευθ: Πλατεία Καρύτση 2, Αθήνα (Κέντρο), 105 61
Τηλ: 698 801 1323
Ώρες λειτ: καθημ. 09:00-03:00

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα