fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Bara Hall: Μια νέα εστιατορική άφιξη στην παραλία του Αιγίου
Bara Hall

Bara Hall: Μια νέα εστιατορική άφιξη στην παραλία του Αιγίου

Το Bara Hall, ένα καινούριο εστιατόριο με διεθνή ταυτότητα, έκανε την εμφάνισή του στο όμορφο λιμάνι του Αιγίου.

 

Αν αναρωτηθώ πόσο καιρό είχα να επισκεφτώ το λιμάνι του Αιγίου, σίγουρα θα μετρούσα αρκετά χρόνια. Η αφορμή αυτής μου της επίσκεψης ήταν μια νέα άφιξη στην περιοχή, το Bara Hall. Κατεβαίνοντας τον δρόμο που οδηγεί στην παραλιακή λεωφόρο του Αιγίου, πέρασα μπροστά από το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Τρυπητής. Στο παλιό λιμάνι, ένα σύγχρονο νεκροταφείο πλοίων παρόμοιο με εκείνο της Πάτρας, ξεπρόβαλε μπροστά στα μάτια μου. Απομεινάρια μιας άλλης εποχής. Στο διάβα μου συνάντησα και τα πρώτα καταστήματα εστίασης. Οι παλιές σταφιδαποθήκες -από τα χρόνια της μεγάλης ακμής του λιμανιού-, μεταμορφώθηκαν στην πλειοψηφία τους σε κλασικά all day καταστήματα, ενώ άλλες παραμένουν κλειστές, με μοναδικό τους χαρακτηριστικό, το επιβλητικό τους ανάστημα.

Bara Hall: Μια νέα εστιατορική άφιξη στην παραλία του Αιγίου - FlagInLife

Ανάμεσα λοιπόν σε κλειστές αποθήκες και all day χώρους παρόμοιας αισθητικής, συνάντησα το Bar Restaurant Bara Hall. Ένα μοντέρνο εστιατορικό concept, αρκετά διαφορετικό από τα υπόλοιπα της περιοχής. Μοντέρνος σχεδιασμός, βιομηχανικές αναφορές αναμεμιγμένες με art deco στοιχεία και ξύλινες μασίφ επιφάνειες, και στο βάθος όλων, μια επιβλητική μπάρα, που κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στο κομμάτι της διακόσμησης, αλλά και με τις συνθέσεις των cocktails με μοντέρνα παρουσίαση και εξωτικό προφίλ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Japanese Garden. Nikka Coffey Gin, τζίντζερ, μπαχαρικά και ένας αφρός από ιαπωνικά εσπεριδοειδή, ντύνουν μια σύνθεση με έντονα αρωματικό και φρουτώδες προφίλ.

Bara Hall: Μια νέα εστιατορική άφιξη στην παραλία του Αιγίου - FlagInLife

Ρόλο συμπρωταγωνιστή στο Bara Hall, διεκδικεί και η κουζίνα, παρουσιάζοντας ένα μενού με διεθνείς αναφορές που επιμελείται ο σεφ Άρης Μπούζης και υλοποιεί στην κουζίνα ο Χρήστος Μαρινόπουλος. Με πρόθεση να παρουσιάσουν μια παλέτα οικείων γεύσεων στους κατοίκους του Αιγαίου, αλλά και να τους προσκαλέσουν να γνωρίσουν καινούριες γεύσεις από κουζίνες του κόσμου, έχουν δημιουργήσει ένα διεθνές blend, όπως αυτό αποτυπώνεται στην κάρτα με τις εικοσιπέντε επιλογές σε ορεκτικά, σαλάτες, ζυμαρικά και μαγειρευτά πιάτα. Τον κατάλογο του Bara Hall,  συμπληρώνει μια μικρή κάρτα με ικανοποιητικές στον αριθμό επιλογές σε δημοφιλείς κοπές κρεάτων.

Bara Hall: Μια νέα εστιατορική άφιξη στην παραλία του Αιγίου - FlagInLife

Ανάμεσα σε δημοφιλείς δημιουργίες, όπως ένα tartar σολομού με τζελ αγγουριού και ένα καλοδουλεμένο μοσχαρίσιο carpaccio με μαύρο σκόρδο και παρμεζάνα, πιάτα με ιταλικό προφίλ, όπως τα χειροποίητα ravioletti με ρικότα κολοκύθι και έντονα βουτυράτη σάλτσα, ανακάλυψα και μερικά νόστιμα πιάτα με ελληνικό προφίλ και δημιουργική προσέγγιση. Κάτι που με χαροποίησε ιδιαιτέρα. Ένα από αυτά τα πιάτα ήταν οι ταλιατέλες με κρασάτο κόκορα και κύβους μπέικον μαγειρεμένους στην λογική ενός σοφρίτο, πλάι σε ένα φρικασέ μανιταριών.

Bara Hall: Μια νέα εστιατορική άφιξη στην παραλία του Αιγίου - FlagInLife

Ευχάριστη έκπληξη, που δηλώνει την επιθυμία των ανθρώπων του Bara Hall να πειραματιστούν με κορυφαίες πρώτες ύλες από ολόκληρη τη Ελλάδα, ήταν οι παπαρδέλες με αργομαγειρεμενο μοσχάρι και γυλωμένη μανούρα Σίφνου. Είναι εξαιρετικό να βρίσκεις σε αποκεντρωμένα εστιατόρια όπως αυτό στο Αίγιο, τέτοια προϊόντα από την άλλη άκρη της χώρας.

Bara Hall: Μια νέα εστιατορική άφιξη στην παραλία του Αιγίου - FlagInLife

Στα ορεκτικά, γίνεται πιο εμφανής η πρόθεση για γευστικά ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς σουβλάκια κοτόπουλο στην λογική ενός Yakitori και μεξικάνικες χειροποίητες πίτες καλαμποκιού γεμιστές με μαγειρεμένο flank steak, (η λάπα του μοσχαριού), λαιμ, sour cream και πίκλες λαχανικών, δημιουργούν όμορφες μπουκιές με διεθνή διάθεση. Την πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, που αναδεικνύει τον αμπελώνα της Αχαΐας και της Αιγιαλείας, με πολύ καλή τιμολόγηση, έχει επιμεληθεί ο Απόστολος Δανελάτος.

Αν λοιπόν ο δρόμος σας φέρει στο Αίγιο και έχετε όρεξη να γευματίσετε ή να απολαύσετε ένα ποτό, το Bara Hall αποτελεί μια μοντέρνα και καινούρια επιλογή στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου.

 

Bara Hall Restaurant Bar
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Ζωοδόχου Πηγής 107Α, Αίγιο, 251 00
Τηλ: 26910  22238
Ωρες λειτ: καθημ. 10:00-02:00
Τιμή: 25-50€ (χωρίς το ποτό)

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα