fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Μπακαλιάρος με δαμάσκηνα στιφάδο

Μπακαλιάρος με δαμάσκηνα στιφάδο

Υλικά για 4-6 άτομα

1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα

800 γρ. παστό μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο

3 κ.σ.  ελαιόλαδο

2 κ.σ. κόκκινο ξίδι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

2 δαφνόφυλλα

2 γαρίφαλα

5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι

3-4 κόκκους μπαχάρι

1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

150 ml ντοματοχυμό

12 αποξηραμένα δαμάσκηνα

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε σε κρύο νερό για 1 ώρα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τον ντοματοπελτέ, τον ντοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.

Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με τη σάλτσα τους, τα δαμάσκηνα, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα, ελέγχοντας τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και συμπληρώνοντας αν χρειαστεί. Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο στιφάδο ζεστό και συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή ρύζι.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα