fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Back to school : Τι πρέπει να περιέχει η τσάντα του μαθητή
@max-fischer pexels

pexels.com/ @max-fischer

Back to school : Τι πρέπει να περιέχει η τσάντα του μαθητή

Aντισηπτικό και υγρά μαντηλάκια καθαρισμού

Το πρώτο που θα προτείνουμε είναι να έχουν το δικό τους αντισηπτικό και υγρά μαντηλάκια καθαρισμού. Με το αντισηπτικό τους  spray θα μπορούν να καθαρίζουν τα θρανία τους, αλλά και τα χεράκια τους, καθώς παντού παραμονεύουν μικρόβια (και συχνά ξεχνούν να πλύνουν τα χέρια τους.

Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από βρετανικό περιοδικό αναφέρει πως οι υπολογιστές που βρίσκονται στα σχολεία και στα γραφεία έχουν 150 φορές πιο πολλά βακτήρια από το επιτρεπτό όριο. Τι σημαίνει αυτό; Άρα πρέπει να μάθουμε τα παιδιά μας από νωρίς να προσέχουν και να καθαρίζουν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι στο σχολείο αλλά και στο σπίτι με το σωστό τρόπο.  Η ήπια αντισηπτική δράση τους, προσφέρει στα χέρια τους τη θεμελιώδη προστασία και καθαριότητα από κάθε αντικείμενο δημόσιας χρήσης.

dettol

Στυλό, Μολύβια, Μαρκαδόροι / Τετράδια

Το πιο αγαπημένο “μάθημα” των παιδιών είναι η ώρα της ζωγραφικής. Και όχι μόνο στο χαρτί. Τα χεράκια τους είναι συχνά-πυκνά, γεμάτα χρώματα. Πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν τα δικά τους στυλό και μολύβια για να μην μεταφέρονται τα μικρόβια και οι ιώσεις από το ένα χέρι στο άλλο.

BIC

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα τετράδιά τους. Μάλιστα φέτος,τα Παιδικά Χωριά SOS δημιουργούν για πρώτη φορά μοναδικά σχολικά είδη, σε συνεργασία με την εταιρεία SKAG, με σκοπό την ενίσχυση του έργου τους.

Η σειρά σχολικών ειδών διατίθεται προς πώληση από το e-shop των Παιδικών Χωριών SOS και είναι έτοιμη να συνοδεύσει τους μαθητές σε μια μαγική σχολική χρονιά. Περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από τα βασικά είδη θα χρειαστούν τα παιδιά σε επίπεδο τετραδίων και αρχειοθέτησης.

skag

Snacks και νερό

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, καλό είναι τα παιδιά να φέρνουν το δικό τους φαγητό από το σπίτι και να αποφεύγονται τα έτοιμα γεύματα από το κυλικείο. Με την κατάλληλη προετοιμασία, θα τρέφονται υγιεινά και θα μπορούν να έχουν την ενέργεια και δύναμη να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες του σχολείου.  Ιδανικά να έχουν και το δικό τους παγουρίνο γεμάτο με φρέσκο δροσερό νερό για να μην χρειάζεται να βγαίνουν από την τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Aντηλιακό

Επειδή οι θερμοκρασίες είναι ακόμα υψηλές, μην ξεχάσετε στην τσάντα τους να βάλετε κι ένα αντηλιακό. Εμείς σας συστήνουμε το Anthelios dermo-pediatrics Lait SPF 50+. Με πολύ υψηλή, φωτοσταθερή προστασία ευρέος φάσματος από UVA/UVB. Σε μια νέα μινιμαλιστική και δερματολογικά ελεγμένη σύνθεση: Χωρίς άρωμα, με λιγότερα χημικά φίλτρα. Έχει ρευστή υφή που απλώνεται εύκολα και πολλαπλή ανθεκτικότητα.

anthelios la roche posay

Κεφάλαιο Μάσκα

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν θα προτείνουν στα παιδιά να φορούν μάσκες μέσα στην τάξη και στο προαύλιο. Ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις και είναι σεβαστές. Αν τελικά αποφασίσετε ότι η μάσκα είναι απαραίτητη, ας έχει στην σχολική του τσάντα ένα ειδικό μικρότερο τσαντάκι ώστε να βάλει εκεί την μάσκα και τα αντισηπτικά του, στα διαλλείματα ή όποτε χρειαστεί να την βγάλει.

Hansaplast_Green

Μικρό φαρμακείο
Εννοείται ότι τα παιδιά δεν μπορούν να κουβαλούν φάρμακα μαζί τους. Αλλά όποια ηλικίας και αν είναι, είναι πιθανό στο διάλειμμα ή μέσα στην τάξη να τραυματιστούν ελαφρά. Οπότε μπορείτε να τους ετοιμάσετε ένα kit περιποίησης που να περιέχει ένα πακέτο με επιθέματα, Green & Protect της Hansaplast τα οποία είναι φτιαγμένα από ίνες φυσικής προέλευσης και με την βιοδιασπώμενη σύνθεση τους αποτελούν ένα 100% κλιματικά ουδέτερο προϊόν. Μέσα στο kit μπορείτε να προσθέσετε και το αντισηπτικό Σπρέι για Πληγές για παιδιά της ίδιας εταιρείας, το οποίο προστατεύει αποτελεσματικά από μολύνσεις και δεν τσούζει.

wound-spray-kid

Καλή σχολική χρονιά με υγεία… κι υπομονή για όλους μας!

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα