fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Είναι 4 περιφερειακά εστιατόρια και αξίζουν
κεντρικη

Είναι 4 περιφερειακά εστιατόρια και αξίζουν

Επαρχία

Μιλάμε για καλό φαγητο, εκτός μεγάλων αστικών κέντρων και σκεφτόμαστε κοσμικά νησια. Όμως, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές και αξίζουν!

Ο τίτλος και ο υπότιτλος τα λένε όλα. Όμως στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας τα λόγια περισσεύουν, αλλά το έμπρακτο ενδιαφέρον (όχι μόνο το κρατικό) ενδιαφέρεται για…. ας το αφήσουμε καλύτερα. Εμείς διαλέξαμε για την ώρα 4 σημεια καλού φαγητού με ελληνικό πρόσημο και τα προτείνουμε. Να είστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε.

 

ΑΠΟΜΕΡΟ (Καρδίτσα)Είναι 4 περιφερειακά εστιατόρια και αξίζουν - FlagInLife

Σε μια παλαιότερη παρουσίαση ο Γρηγόρης Φιλιππατος έγραφε για το Απόμερο, ότι <διδάσκει μαθήματα φιλοξενίας>. Θα συμφωνήσω. Η οικογένεια Κουφοπούλου και κυρίως η μητέρα Τασία και η κόρη Στεφάνια, εδώ και χρόνια υπηρετούν την τοπική κουζίνα, αλλά και την ευρύτερη Ελληνική με αυτό που έχει ανάγκη. Σεβασμό στο γευστικό αποτέλεσμα. Κλασικόστροφα πιάτα, σάλα και νεωτεριστικές παρεμβάσεις και ένα μενού που αξίζει να γνωρίσετε αν βρεθείτε κάπου στη γειτονιά της Καρδίτσας.

ΑΠΟΜΕΡΟ

Επισκόπου 47

Καρδίτσα

Τηλ 24410 70793

Δευτ-Τρ κλειστό 

 

ΖΕΡΖΟΒΑ (Αρκαδία)Είναι 4 περιφερειακά εστιατόρια και αξίζουν - FlagInLife

Το συγκεκριμένο στέκι καλού φαγητού γεννήθηκε στο χωριό Παναγία που παλαιότερα λεγόταν Ζέρζοβα. Σήμερα θα το βρείτε στην κοινότητα Μάρκου. Λίγο περίπλοκο φαίνεται, αλλά αξίζει τον κόπο αν σας ενδιαφέρει το καλό Ελληνικό φαγητό. Αν θυμάμαι καλά ήμουν από τους πρώτους που το ανακάλυψαν σε ένα ημιυπόγειο στο χωριό που γεννήθηκε. Αυτό που προτείνουν ο Γιάννης Αγγελακόπουλος και η σύζυγος του Ευαγγελία έχει τις ρίζες του στο ζωικό τους κεφάλαιο, στη γη τους και στη φύση που τους περιβάλλει. Μαγειρευτά, νόστιμες σαλάτες, χόρτα, αγριογούρουνο, αρνάκι και άλλα καλούδια, ανάλογα με την εποχή, δημιουργούν ένα σύνολο που θα το απολαύσετε αν βρεθείτε κάπου στα περίχωρα και το επιλέξετε.

ΖΕΡΖΟΒΑ

Τηλ 6932 847358

Μες-Βρ/Σαβ-Κυρ κλειστό

ΓΑΛΑΖΙΑ ΧΑΝΤΡΑ (Μεσημβρία/Αλεξανδρούπολη)Είναι 4 περιφερειακά εστιατόρια και αξίζουν - FlagInLife

Η Νεδιμέ είναι σπουδαία μαγείρισσα. Έχει όμως ένα παράπονο. Κάποτε μαγείρευε ένα σωρό λιχουδιές. Και δεν περίσσευε ούτε ψίχουλο. Σήμερα όλα έχουν αλλάξει.Το κρέας βασιλεύει, για να μη μιλήσουμε για σούσι κλπ, που ευτυχώς δεν ταιριάζουν στη Μεσημβρία. Στο βασίλειο της Νεδιμέ κυριαρχούν οι κατσαρόλες, ο φούρνος και τα ταψιά. Αρκεί να την πάρετε ένα τηλέφωνο και θα σας ετοιμάσει και του πουλιού το γάλα, όπως λέγαμε κάποτε. Και για να έχετε έναν μπούσουλα, μην ξεχάσετε το χουνκιάρ και το υπέροχο κεμπάπ.

ΓΑΛΑΖΙΑ ΧΑΝΤΡΑ

ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ /ΑΛΕΞ-ΛΗ

Τηλ: 25510 965510

Μες-Βραδυ / Τρίτη κλειστά

 

ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ (Ξινό Νερό/Αμύνταιο)Είναι 4 περιφερειακά εστιατόρια και αξίζουν - FlagInLife

Ο Νίκος Κοντοσώρος υπήρξε ένα από τα πολύ μεγάλα ονόματα της, με εξωαστική έδρα, ποιοτικής Ελληνικής κουζίνας. Δε θέλω να πω τίποτα παραπάνω γιατί τον έχω πάντα στην καρδιά μου και ίσως φανεί μεροληπτικό. Αυτό που έχει σημασία, είναι το ότι το πολυβραβευμένο εστιατόριο του Νίκου, τώρα το διαφεντεύει με γνώση η κόρη του. Τη γνώρισα για πρώτη φορά στους Παξούς, στο εστιατόριο Ερημίτης και την ξαναβρήκα ακόμα καλύτερη στο μαγαζί-κληρονομιά του πατέρα της. Με βασικό όπλο τα τοπικά προϊόντα και συνταγές από την τοπική παραδοση. Θα απολαύσετε Χυλοπίτες με κόκκινη πιπεριά και φέτα, ρεβύθια με πιπεριά Φλώρινας, πίτα με χοιρινό και τραχανά, χοιρινό λαιμό με πουρέ κάστανου και πολλά αλλά .Τα λίγα πιάτα που σταχυολόγησα, νομίζω ότι δίνουν ένα ξεκάθαρο στιγμα. Κερασάκι στο κυρίως φαγητό η εξαιρετική λίστα κρασιών (το καμάρι του Νίκου). Στα πρόσθετα και η εξαιρετική περιοχή με τις λίμνες και τα χωριά, που αξίζουν την επίσκεψη. Με δυο λόγια ένα εστιατόριο προορισμος.

ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ

ΞΥΝΟ ΝΕΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 

ΤΗΛ: 23860 81256

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα