Στα χνάρια μιας Nikkei φιλοσοφίας, η ολοκαίνουρια Cevicheria στην Κατούνη ή Πλατεία Εμπορίου, δημιουργεί το δικό της σημείο αναφοράς στην εστιατορική σκηνή της πόλης.
H Cevicheria πρωτοσυστήθηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης μέσα από ένα φιλόδοξο project που άνοιξε στα τέλη του 2022, στην Αγορά Μοδιάνο. Εδώ και λίγους μήνες όμως, τη συναντάμε πλήρως ανανεωμένη σ’ ένα πανέμορφο νεοκλασικό οίκημα στα Άνω Λαδάδικα, έτοιμη να μας μυήσει στα μυστικά της Nikkei κουζίνας. Οι αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις από το Studio P_Four, δημιούργησαν ένα καινοτόμο project, όπου τρεις ετερόκλητοι χώροι ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο χώρο εστίασης με σαφείς ιαπωνικές αναφορές που καθηλώνουν το βλέμμα.
Μπαίνοντας στη Cevicheria, ο ιαπωνικού χαρακτήρας διάδρομος στην είσοδο, με τις κρεμαστές φυλωσιές και τα διαφημιστικά σποτ, σαν ένα άλλο food alley στα στενά του Τόκυο, διαμορφώνει ένα ινσταγκραμικό μυστηριακό ατμοσφαιρικό σκηνικό. Στα αριστερά του διαδρόμου, η επιβλητική ξύλινη μπάρα απλώνεται από άκρη σε άκρη και στο βάθος, η σάλα με τους πέτρινους τοίχους, το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι και τις παραδοσιακές gheissa umbrellas που κρέμονται από την οροφή.
Στην κουζίνα, ο σεφ μιξάρει με επιτυχία περουβιανές συνταγές με ιαπωνικές προσθήκες και αναφορές σε κοσμοπολίτικα πιάτα, δημιουργώντας το πολυεπίπεδο γευστικό σύμπαν της Cevicheria. Ξεκινήστε με μια επιλογή από το sushi bar, με το εξαιρετικό Ceviche Roll ήδη να ξεχωρίζει στις προτιμήσεις των θαμώνων. Μαριναρισμένες φέτες από λαβράκι, παντρεύονται αρμονικά με κόλιανδρο, κρεμμύδι και passion fruit.
Συνεχίστε με Ceviche ή Tiradito και αφεθείτε στα χέρια του service, καθώς αυτό θα προετοιμάζει την επιλογή σας μπροστά στα μάτια σας. Το μενού στην Cevicheria θα σας χαρίσει πολλές ακόμη γευστικές εκπλήξεις. Καθώς εσείς θα απολαμβάνετε τα εθιστικά edamame (φασόλια σόγιας), μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σε Anticuchos (τα περουβιανά σουβλάκια), μπροστά σας θα έρθει ένα Pulpo Chorizo. Σουβλάκι με τραγανό ξεροψημένο χταπόδι και λουκάνικο chorizo πλαισιωμένο από καραμέλα σόγιας. Απλά εξαιρετικό.
Ένα φιλέτο λαβράκι ψημένο στη robata (ιαπωνικό grill) με πατατοσαλάτα Περού, μια περουβιανή παέγια με αρωματικό jasmine rice, αλλά και επιλεγμένες κοπές κρεάτων με ασιατικές προσθήκες, θα σας δημιουργήσουν τον πιο ευχάριστο πονοκέφαλο, μη ξέροντας τι να πρωτοδιαλέξετε. Σίγουρα πάντως από τα side dishes, δε θα μπορέσετε να αντισταθείτε στα τραγανά yuca sticks ή στον πουρέ γλυκοπατάτας.
H Cevicheria όμως δεν είναι μόνο φαγητό. Είναι ένας ζωντανός καμβάς με ζεστά χρώματα, γεμάτος διασκέδαση, ψυχαγωγία και θερμή φιλοξενία. Σε αυτό συντελούν οι ενδιαφέρουσες μουσικές που ξεπηδούν καθημερινά από τα ηχεία, αλλά και τα καλοφτιαγμένα classics και signature cocktails, φτιαγμένα από τους καλύτερους bartenders της πόλης. Στην cocktail list, θα βρείτε εννέα υψηλού επιπέδου δημιουργίες, αφιερωμένες στις 9 αρχές της ιαπωνικής αισθητικής.
Διαλέξτε το Miyabi που συμβολίζει την κομψότητα, τη φινέτσα και την ευγένεια σε κάθε πτυχή της δραστηριότητας των Ιαπώνων. London dry Gin, Sake, φύλλα πράσινου σίσο, λικέρ πεπόνι και μια passion fruit soda, δημιουργούν ένα καλοδουλεμένο cocktail απρόσμενης φινέτσας και λεπτότητας, με ευχάριστες φυσαλίδες, ιδανική επιλογή για να συνδυάσετε με το φαγητό σας.
Κάθε μια από τις εννέα συνθέσεις έχει το δικό της μοναδικό χαρακτήρα, σε μια θεματική λίστα που συνδυάζει και τις εννέα αρετές των Ιαπώνων, που οι άνθρωποι του μπαρ θα χαρούν να σας εξηγήσουν αναλυτικά, ενώ μέσω της παραγωγικής τους διαδικασίας, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στην βιωσιμότητα και το zero waste των υλικών.
Κάθε ημέρα στη Cevicheria είναι διαφορετική, κάθε γευστική απόλαυση μοναδική, στο πιο hot new entry spot της πόλης.
Cevicheria
Cocktail Bar, Nikei Restaurant
Διευθ: Κατούνη 28, Θεσσαλονίκη, 546 24
Τηλ: 2310 539292
Ώρες λειτ: καθημ. 18.00-01.00, Παρ. 18.00-03.00, Σαβ. 13.00-03.00, Κυρ. 13.00-01.00