fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Proveleggios

Αξιολόγηση: Καλό

Proveleggios

Νεανικό και νόστιμο με τη σφραγίδα του chef Σωτήρη Κοντιζά.

 

Το Proveleggios αφήνει την πρώτη καλή εντύπωση ήδη απο το εξωτερικό του. Στεγασμένο στο ιστορικό κτίριο, δημιούργημα του αρχιτέκτονα Αριστομένη Προβελέγγιου, οι έντονοι χρωματισμοί και ο ιδιαίτερος neon φωτισμός δίνουν μια science fiction αίσθηση που συνεχίζεται και στο εσωτερικό του. Εδώ εντυπωσιάζει η ενιαία μεταλλική επιφάνεια που συνδέει το μπαρ με την ανοιχτή κουζίνα, ενώ στον χώρο κυριαρχεί τσιμέντο και inox.

Proveleggios - FlagInLife

Φωτογραφία: Proveleggios Site

Η κουζίνα στον Proveleggios αγγίζει τα όρια της μπιστρονομίας με έντονη τη λογική του μοιράσματος. Τα πίατα του, με ελληνικά στοιχεία και επιρροές από ολόκληρο τον κόσμο, είναι άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο επιτυχημένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Αθηναϊκή. Ο ξεψαχνισμένος ροφός έρχεται συνοδεία μιας κρέμας από πατάτα και καρότο και ένα κράκερ από Virgin Mary, αλλάζοντας θετικά το τελικό σύνολο μιας κλασικής συνταγής.

Ο κατάλογος χωρίζεται σε ωμά και ημίπαστα, σαλάτες και λαχανικά στα κάρβουνα, τηγανητές και ψητές παρασκευές και πίτσες στον ξυλόφουρνο. Η ιδέα είναι ο πελάτης να διαλέγει διάφορα πιάτα σχεδόν από όλες τις κατηγόριες, σύμφωνα με την προτροπή των ανθρώπων του σέρβις. Διαλέξαμε διάφορα πιάτα από όλες σχεδόν τις κατηγορίες, ξεκινώντας με το δικό τους προζυμένιο ψωμί με ελαιόλαδο, συνοδευόμενο απο κρεμώδες αγελαδινό τυρί φτιαγμένο από τους ίδιους. Στα καπνιστά μύδια με shrub φράουλας και πίκλες αρακά, το shrub ήταν υπερβολικά ξιδάτο, ενώ οι αγκινάρες με μαρούλια στα κάρβουνα και αυγολέμονο, ακολουθούν μια τάση στα λαχανικά που συνεχώς διογκώνεται, χωρίς να προσφέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Στον αντίποδα, η σιγομαγειρεμένη πάπια με σταφίδες και τζίντζερ, και οι άψογα τηγανισμένες μπουκιές από κουνέλι με μπέικον, πράσινο μήλο και μια σάλτσα με βούτυρο, μέλι και ξύδι, ήταν δυο καλοδουλεμένα και νόστιμα πιάτα. Το σέρβις, άμεσο και φιλικό τονίζει τον νεανικό χαρακτήρα του εστιατορίου. Κλείσαμε το γεύμα με μια κρεμ καραμελέ, που θύμιζε κάτι από τα παλιά.

Proveleggios - FlagInLife

Φωτογραφία: Proveleggios Site

PROVELEGGIOS
Σύγχρονη κουζίνα
Διεύθυνση: Παραμυθίας 11, Κεραμεικός, Αθήνα
Τηλ: 2105234749
Ώρες λειτ: Δευτ-Παρ.19:00-23:30, Σαβ.13:00-17:30 & 19:00-23:30, Κυρ.13:00-18:00
Τιμή: 30-40€ (χωρίς το ποτό)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα