fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Surfer Maya Θεσσαλονίκης
Surfer Maya

Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καπετανάκης και η Μαρία Σμπιλή παρουσίασαν στο κοινό της Θεσσαλονίκης το Estrella. Ένα επαναστατικό concept, φέρνοντας το κοινό της συμπρωτεύουσας μπροστά σε νέα γαστρονομικά ήθη,εισάγοντας την έννοια του brunch όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Μη μένοντας στην επιτυχία του Estrella και σε διαρκή αναζήτηση καινοτόμων ιδεών, αποφάσισαν να συστηθούν ξανά με το νέο τους δημιούργημά, με το παράξενο όνομα Surfer Maya.

Στο μικρό στενό της Οδού Σκρά συναντάμε ένα χώρο με 80s αμερικανική εμφάνιση και αισθητική. Γκράφιτι, νέον επιγραφές και έντονα χρώματα ντύνουν τo παιχνιδιάρικo προφίλ του Surfer Maya δημιουργώντας έναν χώρο όπου θα υπηρετεί την κουλτούρα του εύκολου και γρήγορου φαγητού, χωρίς όμως να είναι junk food, προσελκύοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Lobster roll
Lobster roll

Το Surfer Maya συνδυάζει το γρήγορο φαγητό με τα πιο εκλεκτά υλικά, με μότο του: [ Τα λαχταράς ακόμη και αν δεν πεινάς.] Χειροποίητα προζυμένια ψωμιά αργής ωρίμανσης, brioche, flatbreads και χειροποίητα tacos συνδυάζονται με κρέατα από μικρές ελληνικές φάρμες, κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής , μέχρι και προβατίνα από την Μακρακώμη Λαμίας δημιουργώντας μία μεγάλη λίστα επιλογών.

Από τα πιο χαρακτηριστικά τους πιάτα είναι το Παστράμι παραγωγής τους, που καπνίζεται στο δικό τους καπνιστήριο, και συνδυάζεται με το 72 ωρών ωρίμανσης προζυμένιο ψωμί τους, για να δημιουργήσουν με την προσθήκη μουστάρδας Θεσσαλονίκης, πίκλας σιναπιού και τυρί έμενταλ ένα all star Sandwich, ενώ ο χειροποίητος μεξικάνικος γύρος alpastor ήρθε μπροστά μου ως tacos, με νόστιμες χειροποίητες καλαμποκίσιες πίτες που ανοίγονται σε ειδική μαντεμένια πρέσα και γεμίζονται με κρεμα αβοκάντο, κρεμμύδι πίκλα και κόλιανδρο.

Surfer Maya Θεσσαλονίκης - FlagInLife
Tacros

Highlight όσων δοκίμασα ήταν φυσικά τα υβριδικά TACROS. Boυτυρένια ζύμη κρουασάν που λειτουργεί ως tacos που θα γεμίσει με χοιρινό γύρο, χτυπητή, ψημένα ντοματίνια, πίκλα κρεμμυδιού και τηγανητές γλυκοπατάτες, ή ψητό κοτόπουλο mangosalsa, κρέμα αβοκάντο και πέκλα κρεμμύδι. Tο πολυσυλλεκτικό μενού ήρθε να συμπληρώσει ένα πολύ γευστικό lobster roll, με χειροποίητη horsera dish mayo, για να κλείσουμε γλυκά με την παραδοσιακή γαλατόπιτα σε αυθεντική ζύμη κρουασάν από τα χέρια του γνωστού pastry chef Γιώργου Αυγέρου. Την λίστα κρασιών με προτάσεις από βιολογικά κρασιά ήπιαςφυσικής οινοποίησης επιμελείται η κάβα MrVertigo, ενώ την λίστα με τα πολύ ενδιαφέροντα κοκτέιλ υπογράφει ο bartender Αλέξανδρος Σουρμπάτης.

SURFER MAYA
Διεύθυνση: Σκρά 8, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310235033
Ωράριο: Δευτέρα έως Σάββατο 14.00μμ- 24.00μμ, Κυριακή κλειστά.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα