fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
5 & 6 Αυγούστου: Αυθεντικές γαστρονομικές βραδιές με guest Chef τον Γιώργο Κατάρα στο Kinsterna Hotel
Kinsterna Hotel

5 & 6 Αυγούστου: Αυθεντικές γαστρονομικές βραδιές με guest Chef τον Γιώργο Κατάρα στο Kinsterna Hotel

Το Kinsterna Hotel μέσω της συνεργασίας του με τον Όμιλο Τραστέλη, υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά και φέτος τον Chef Γιώργο Κατάρα, ιδιοκτήτη του Vanderveen στο Άμστερνταμ, στις 5 και 6 Αυγούστου σε δύο διαφορετικές αλλά συνάμα απολαυστικές γαστρονομικές εκδηλώσεις.

 

Το Kinsterna Hotel, μετά από τη πολύχρονη επιτυχημένη πορεία του και με έμφαση στη συνεχή εξέλιξη των υπηρεσιών που παρέχει, επιχειρεί και φέτος την γνωστοποίηση της Ελληνικής γαστρονομικής του ταυτότητας αναδεικνύοντας το concept του foraging και την αρχέγονη συνήθεια της συλλογής των τροφών από το κτήμα έκτασης 100 στρεμμάτων.

From farm to table @ sterna restaurant

 

Ημερομηνία εκδήλωσης: 5 Αυγούστου 2023

5 & 6 Αυγούστου: Αυθεντικές γαστρονομικές βραδιές με guest Chef τον Γιώργο Κατάρα στο Kinsterna Hotel - FlagInLife

Την πρώτη βραδιά οι δύο chefs θα μας παρουσιάσουν μια σοφιστικέ αλλά casual εκδοχή της τοπικής γαστρονομίας. Mε βάση το μαγειρικό όραμα του Γιώργου Κατάρα, η φιλοσοφία του μενού εστιάζει στην αξιοποίηση φρέσκων προϊόντων από την εύφορη γη του Kinsterna Hotel σε συνδυασμό με τη πρώτη ύλη υψηλής ποιότητας από την ευρύτερη περιοχή; ένας συνδυασμός που φιλοδοξεί να συγκινήσει τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Το Kinsterna σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό fine dining event που θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο ‘sterna’, στον ατμοσφαιρικό χώρο γύρω από την κυρίαρχη βυζαντινή στέρνα του ιστορικού αρχοντικού για μία κατανυκτική εμπειρία.

Όπως παλιά @ linos tavern

 

Ημερομηνία εκδήλωσης: 6 Αυγούστου 2023

5 & 6 Αυγούστου: Αυθεντικές γαστρονομικές βραδιές με guest Chef τον Γιώργο Κατάρα στο Kinsterna Hotel - FlagInLife

Η φιλοσοφία του μενού που έχουν σχεδιάσει ειδικά για το δεύτερο event, ο ταλαντούχος Chef Κατάρας σε συνεργασία με τον Chef του Kinsterna Hotel Γιώργο Χάψα, εστιάζει στην εποχικότητα και τον “εκσυγχρονισμό” παραδοσιακών συνταγών όπως το σιγομαγειρεμένο γιουβέτσι στο παλαιό πέτρινο ξυλόφουρνο της ταβέρνας αλλά και συνταγές τοπικές όπως το χειροποίητο τηγανόψωμο με τυρί και σύγκλινο Μονεμβάσιας.

5 & 6 Αυγούστου: Αυθεντικές γαστρονομικές βραδιές με guest Chef τον Γιώργο Κατάρα στο Kinsterna Hotel - FlagInLife

Σας προσκαλούμε να ζήσετε μία αξέχαστη εμπειρία που χαρακτηρίζει τη τέχνη απόλαυσης της εκλεκτής τροφής στο χαρακτηριστικό υπαίθριο χώρο με το παλαιό πέτρινο λιοτρίβι, το πατητήρι (λινό) και τον πέτρινο ξυλόφουρνο που ‘καίει’ με κλαδιά από ελιές του κτήματος.

Λίγα λόγια για τον Chef Γιώργο Κατάρα

 

Ξεκινώντας ως μουσικός στην Ελλάδα, ο Γιώργος στράφηκε στις μαγειρικές τέχνες, αποκτώντας εμπειρία σε πόλεις όπως η Αθήνα, το Λονδίνο, η Κοπεγχάγη, το Παρίσι και η Καραϊβική. Εργάστηκε σε αξιόλογα εστιατόρια όπως το FERA στο Claridges μαζί με τους Simon Rogan, Chiltern Firehouse με τους Nuno Mendes, Nobu και Greenhouse London, ενώ τελικά εντάχθηκε στο Geranium και γνώρισε τον Mo.

Σημαντικό επίσης είναι ότι κατάφερε και έφτασε στην πρώτη δεκάδα του διαγωνισμού San Pellegrino Young Chef το 2016. Λίγο αργότερα έγινε sous chef στο Rijks στο Άμστερνταμ πριν ανοίξει το δικό του εστιατόριο, το Vanderveen, το οποίο έλαβε ένα αστέρι Michelin, 15,5 βαθμούς από το Gault Millau και διεθνή αναγνώριση μέσα σε δύο χρόνια. Επιπλέον, το 2021-2022, ο Γιώργος προσέφερε συμβουλευτικά τις γνώσεις του στο εστιατόριο Hytra της Αθήνας, αναπτύσσοντας το μενού και εκπαιδεύοντας την ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις
Kinsterna Hotel
Μονεμβασιά, Πελοπόννησος, Τ 27320 66300, [email protected] , www.kinsternahotel.gr

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα