Έχοντας ως δεδομένο ότι η Σαντορίνη συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως, το γεγονός ότι το Grace Hotel, μέλος της Auberge Resorts Collection επέλεξε να αναθέσει το κεντρικό μπαρ του στον Θάνο Προυναρούς ήταν αναμενόμενο. Το Baba Au Rum, ένα από τα πιο δημοφιλή μπαρ στην Αθήνα και στη λίστα με τα καλύτερα στον κόσμο (#14 The World’s 50 Best Bars) βρήκε ένα εξαιρετικό, από όλες τις απόψεις, θέρετρο για να ταιριάξει, αντάξιο της φήμης του, με ηφαιστειακά και αιγαιοπελαγίτικα vibes. Χαζεύοντας τον Σκάρο, το ηφαίστειο και τον ήλιο που δύει με μεγαλοπρέπεια σαν να βυθίζεται στη θάλασσα από τη βεράντα του, είναι σίγουρο πως πολλοί θα συμφωνήσουν ότι αυτή είναι η φυσική θέση του Baba Au Rum για το καλοκαίρι. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για fine drinking, λοιπόν και premium cocktails από τον connoisseur του είδους με θέα στην καλντέρα- η ομάδα του Baba Au Rum, άλλωστε δηλώνει πανέτοιμη να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις των επισκεπτών.
Ο κατάλογος στο πολυτελές, αλλά φινετσάτο 363 Bar διατηρεί, εξαιτίας του αθηναϊκού dna, την ακόρεστη ανάγκη για την αναζήτηση των γεύσεων και την τάση να αποθεώνει την αρμονία, κρατώντας κάποια classics της Κλειτίου, αλλά δεν περιορίζεται από την κληρονομιά του και βάζει στο παιχνίδι, με χαρακτηριστική ευκολία, την κοσμοπολίτικη αύρα του νησιού. Δέκα signature μίξεις και δύο mocktails προκαλούν τις αισθήσεις και «παίζουν» με επιτυχία με τα ντόπια υλικά. Για παράδειγμα,το Santorini Mule περιέχει vinsanto ως αλκοολική βάση, αντί για βότκα και το αποτέλεσμα είναι αποθεωτικό, καθώς το ντόπιο, παλαιωμένο κρασί όχι μόνο δεν αυξάνει τη γλυκύτητα όπως θα περίμενε κανείς, αλλά προσθέτει το τραγανό στοιχείο που ταιριάζει πολύ με την ginger beer και το μοσχολέμονο.
Εξίσου εντυπωσιακό είναι το Les Fleurs Du Mal που κλέβει την παράσταση χάρη στη βοτανικότητά του η οποία ισορροπεί θαυμάσια με το μάνγκο που περιέχει, αλλά και το Red or Dread με γλυκά μούρα, μαύρο κεράσι, φρέσκο λεμόνι και εσπεριδοειδή. Ειδική αναφορά χρειάζεται να γίνει στο Bloody Grace που εντυπωσιάζει με τη νοστιμιά και την πρωτοτυπία του: πρόκειται για ένα bloody mary με το ελληνικό τσίπουρο O/Purist και χυμό από σαντορινιές ντομάτες, που μαγειρεύεται με θυμάρι, λεμόνι και βασιλικό – το συγκεκριμένο κοκτέιλ περιέχει μερικές σταγόνες vinsanto, εξαιρετικό αλάτι από τη Βόρεια Θάλασσα και ένα μυστικό συνδυασμό καρυκευμάτων. Αν αγαπάτε την τεκίλα, πείτε ναι στην κομψή White Paloma: συνδυάζει ταυτόχρονα το γλυκό και το ξινόμε τη φρεσκάδα της αγαύης και στο τέλος αφήνει μια υπέροχη αίσθηση από γήινες νότες πιπεριού και μπαχαρικών, που διαρκεί. Ότι κι αν διαλέξει πάντως κανείς, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρει το cocktail που του ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το γευστικό καλειδοσκόπιο – είτε αγαπά τα κομψά aperitivi είτε τα απολαυστικά long drinks. Και είναι σίγουρο πως θα το απολαύσει, καθώς για την παρασκευή του καθενός από αυτά χρησιμοποιούνται premium ετικέτες και τεχνικές υψηλού επιπέδου, ενώ το σέρβις είναι πολύ προσεγμένο, όπως άλλωστε επιβάλλεται σε ένα μπαρ αυτού του επιπέδου.
Τα ποτά συνοδεύουν ευφάνταστα tapas με ελληνικό άρωμα και αστραφτερή πρώτη ύλη, τα οποία επιμελείται η ομάδα του πολυβραβευμένου σεφ Λευτέρη Λαζάρου- το Βαρούλκο άλλωστε ξεκαλοκαιριάζει στο Grace Hotel και βρίσκεται έναν όροφο πιο κάτω. Τόσο ο Θάνος Προυναρούς όσο και ο Λευτέρης Λαζάρου αν θυμάστε είχαν συναντηθεί στο παρελθόν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους στο Mary Pickford και είναι ευτυχείς που ανταμώνουν ξανά στη Σαντορίνη.
Ο Θάνος Προυναρούς, μιλώντας για το 363 Bar by Baba Au Rum, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το 363 Bar by Baba Au Rum και όλη την ομάδα που μας ακολουθεί σε αυτό το μοναδικό ταξίδι. Στόχος μου είναι πάντα η εξέλιξη κι αυτή η συνεργασία αποτελεί πρόκληση, καθώς θέλουμε να δώσουμε τη δική μας ταυτότητα στη bar σκηνή της Σαντορίνης, ένα νησί έμπνευση. Ανυπομονώ πραγματικά να υποδεχτούμε επισκέπτες από όλο τον κόσμο».