Το διάσημο Flor De Cana, το ρούμι από την Νικαράγουα που έκλεισε τα 130 χρόνια ολιστικού μοντέλου βιωσιμότητας, πρωτοπορεί και συνεργάζεται με bar από όλη την Ελλάδα φτιάχνοντας zero waste & sustainable γευστικές συνταγές για cocktail.
Στόχος της ενέργειας είναι να εμπνεύσει κοινό και bartenders να προσπαθούν για μια πιο sustainable και βιώσιμη για τον πλανήτη φιλοσοφία αλλά και να εντάξουν στην καθημερινότητα τους τρόπους που οδηγούν σε ένα πιο ”πράσινο” μέλλον.
Έτσι, από μέσα Ιουνίου και για όλο τον Ιούλιο, τα bar που συμμετέχουν στη δράση χρησιμοποιούν το Flor de Cana 12 ετών για να φτιάξουν τις zero waste δημιουργίες τους, δηλαδή συνταγές που παράγονται χωρίς να αφήνουν υπολείμματα. Υλικά που υπό άλλες συνθήκες θα βρίσκονταν στα σκουπίδια, όπως φλούδες, κοτάνια κτλ, επαναχρησιμοποιούνται με δημιουργικό τρόπο και φτιάχνουν πρωτοποριακά cocktails.
Mylos Cocktail bar (kastosisland) – The Strolen Cup (Thessaloniki) – Toso da (karditdsa) – Volta (Serres) – Blue Cup(Thessaloniki) – The Rockfellas (Thessaloniki) – Ocean Club (Thessaloniki) – Rooms Square (Ptolemaida) – Baraoda(Ptolemaida) – Kerouac (Alexandroupoli) – Camelot (Kozani) – Cottage (Thessaloniki) – Nektar Distillery (Thessaloniki) – Anemos Beach Bar (Chalkidiki) – Kapsoula (Kavala) – Epavli Marokou (Thessaloniki) – Blue Tiki Cocktail Bar (Chalkidiki) – Old Dog (Athens) – Libertine (Athens) – Mr.Fox (Athens) – Vogatsikou (Thessaloniki) – Spitaki (Chalkidiki) – Grooove Boutique (Volos) –Lit Athens (Athens) – Amal Bar (Drama) – Blanc Gastobar (Thessaloniki)
Αναζητήστε ένα από τα παραπάνω πρωτότυπα, Zero Waste Sustainable cocktails με Flor de Cana στα bar και μυηθείτε στην φιλοσοφία του… μηδενικού αποτυπώματος!