fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ζακυνθινή νεροκρεμμυδόπιτα με παραδοσιακά τυριά & μυρωδικά από τον Νικόλαο Ισπυρούδη
onion pie recipe

Ζακυνθινή νεροκρεμμυδόπιτα με παραδοσιακά τυριά & μυρωδικά από τον Νικόλαο Ισπυρούδη

Υλικά 

Για το φύλλο:

  • 750gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 340ml νερό
  • 15gr  μηλόξυδο
  • 8gr αλάτι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ & χτυπάμε για 10’ με τογάντζο.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη & αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’ σε θερμοκρασία δωματίου.

Έπειτα ανοίγουμε με τον πλάστη & στη συνέχεια σε μηχανή ζυμαρικών ένα λεπτό φύλλο & τοποθετούμε σε ατομικές αντικολλητικές τάρτες.

Για τη γέμιση:

  • 1kg κρεμώδες τυρί πρέντζα Ζακύνθου
  • 150 gr λαδογραβιέραΖακύνθου
  • 150 gr τυρί της Τάβλας Ζακύνθου
  • 150gr βαρελίσια φέτα Ζακύνθου
  • 2 νεροκρέμμυδα χοντροκομμένα (τοπικό κρεμμύδι Ζακύνθου)
  • 70gr κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 20gr μάραθο
  • 20gr άνηθο
  • 20gr σχοινόπρασο
  • 5gr δυόσμο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία μεγάλη μπασίνα τρίβουμε τα τυριά, προσθέτουμε τα μυρωδικά μας & έπειτα το νεροκρέμμυδο, αφού πρώτα το έχουμε ‘καραμελώσει’ με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.

Στη συνέχειαανακατεύουμε καλά & γεμίζουμε τις τάρτες μας.

Κλείνουμε τις τάρτες με φύλλο από επάνω &ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 1700Cγια περίπου 20’.

 

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα