fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Veritable: Γαλλικό bistrot με υπογραφή Alain Parodi

Veritable: Γαλλικό bistrot με υπογραφή Alain Parodi

«To μαγειρικό μoυ στυλ είναι να μαγειρεύω αληθινά και να κάνω χαρούμενους τους ανθρώπους που με τιμούν καθημερινά με την παρουσία τους». Τάδε έφη Alain Parodi. Kαι με αυτόν τον τρόπο ξεκινά ή παρουσίαση ενός εστιατορίου αφιερωμένου στην Γαλλική Κουζίνα.

Με καταγωγή από την Νότια Γαλλία, βραβευμένος με ένα αστέρι michelin σε ηλικία μόλις 27 ετών και σημαντική παρουσία επί είκοσι χρονιά στο γαστρονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας, αποφάσισε να στεγάσει την μαγειρική του αλήθεια στον δικό του χώρο λίγους μήνες πριν την έλευση της πανδημίας. Το μοντέρνο δημιούργημα του, στεγάζεται σε ένα διώροφο οίκημα της οδού Aγγελου Σικελιανού στο Νέο Ψυχικό.

Veritable: Γαλλικό bistrot με υπογραφή Alain Parodi - FlagInLife

O ισόγειος χώρος φιλοξενεί την κουζίνα μαζί με μόλις, δυο μεγάλα τραπέζια σε φωτεινά χρώματα, ενώ ο κύριος όγκος τραπεζιών βρίσκεται στον επάνω όροφο. Οι κυρίαρχοι σκουρόχρωμοι τόνοι στους τοίχους, ο χαμηλός φωτισμός και οι νότες γαλλικών τραγουδιών που ξεπηδούν μέσα από τα ηχεία δημιουργούν μια ζεστή και φιλόξενη αύρα. Το service έχει μια ευγενική και διακριτική παρουσία στον χώρο, ενώ στην σάλα δεσπόζει η φιγούρα της Christine, συζύγου του Alain. Ο κατάλογος με την μορφή μαυροπίνακα καταφθάνει στο τραπέζι σας, ενώ εσείς διαβάζετε μέσα από τα καλλιγραφικά, λευκά από την κιμωλία γράμματα, τις περιγραφές των πιάτων που αλλάζουν κάθε εβδομάδα στο σύνολο τους, αλλά και κάθε ημερά κατά περίσταση.

Ο Αlain Parodi είναι ένας από τους κυριότερους εκφραστές της γαλλικής κουζίνας στην Αθήνα και το αποδεικνύει με έναν γοητευτικά κλασικό τρόπο.

Όλα αρχίζουν την στιγμή που θα φθάσει μπροστά σας η ζεστή και τραγανή μπαγκέτα με το αληθινό βούτυρο. Μαζί με την βελούδινη και πυκνή τερίνα από φουα γκρά, σαν φυσική συνέχεια, έρχονται και τέσσερις διαφορετικές μαρμελάδες (κυδώνι, λεμόνι, κουμκουάτ, κάστανο) να συνοδεύσουν με επιτυχία την τερίνα, η κάθε μια με τον δικό της χαρακτήρα.

Veritable: Γαλλικό bistrot με υπογραφή Alain Parodi - FlagInLife

Στις κλασικές δημιουργίες μιας τόσο σημαντικής κουζίνας όπως η γαλλική βρίσκεται και η μεγαλύτερη νοστιμιά στις δημιουργίες του Veritable. Tα μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεμένα σε στυλ Bourguignon έχουν την βαθιά νοστιμιά που αρμόζει σε αυτό το πιάτο, ενώ σαν κάθε Γάλλο μάγειρα που σέβεται τον εαυτό του, ένα από τα δυνατά του χαρτιά είναι οι σάλτσες. Αυτό γίνεται ολοφάνερο στη κρασάτη σάλτσα του Bourguignon αλλά και στην αρωματική μπίσκ που συνοδεύει το βολ-ο-βαν με καραβίδα, γλυκάδια και quenelle κοτόπουλου.

Οι καταβολές του σεφ από τον τόπο καταγωγής του στην Νότια Γαλλία και τις Ιταλικές του ρίζες, αποτυπώνονται σε ένα ριζότο με μαύρη και λευκή τρούφα (optional).

Στα επιδόρπια αναδεικνύονται κλασικές δημιουργίες της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Éclair-Baba au rhum και φυσικά Crepes suzette συναγωνίζονται στην κούρσα της δημοφιλίας. Η ενδιαφέρουσα walk in κάβα του Veritable όπως είναι λογικό περιλαμβάνει μια σειρά από γαλλικές ετικέτες με έμφαση τα κρασιά της Βουργουνδίας.

Η είσοδος στις φετινές προσθήκες του οδηγού Michelin για την Αθήνα δίνει ένα έξτρα κίνητρο πριν αποφασίσετε να προγραμματίσετε μια επίσκεψη. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

VeriTable
Άγγελου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό
Tηλ.: 2111 829109
Ανοικτά: Δευτέρα – Σάββατο 13.30-01.00
Τιμή: 70-90 € (χωρίς το κρασί)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα