fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
To Meat Revolution έφερε στην Ελλάδα την Jess Pryles για να μας μάθει τα μυστικά του BBQ
meat revolution

To Meat Revolution έφερε στην Ελλάδα την Jess Pryles για να μας μάθει τα μυστικά του BBQ

Η ώρα έδειχνε 7:30 και ο ήλιος είχε αρχίσει να είναι λιγότερο δυνατός στο Θησείο. Εκεί σε έναν υπέροχο υπαίθριο χώρο το Meat Revolution Hellas διοργάνωσε ένα ξεχωριστό Meat Gala με προσκεκλημένη την χαρισματική chef, tv host και αρθρογράφο Jess Pryles. Μας μίλησε για ιδιαίτερες κοπές, μας δίδαξε μυστικά για το τέλειο ψήσιμό τους και δοκιμάσαμε όσα μοναδικά έφτιαξέ για όλους εμάς που βρεθήκαμε εκεί. 

meat gala revolution

Ας αρχίσουμε με τις συστάσεις. Καλεσμένη του event ήταν από την Αμερική, η chef Jess Pryles, μάστερ στο ψήσιμο του κρέατος και γκουρού του γκριλ. Το brand Meat Revolution που επικεντρώνεται στην ποιότητα, ακολουθώντας πιστά τις προδιαγραφές που ορίζουν την «ακάλυπτη» και ουσιαστική γεύση στο κρέας έβαζε την πρώτη ύλη και η Jess Pryles την μαεστρία της στην σχάρα για να μας μεταδώσει όλη την σοφία και την γνώση που διαθέτεί. 

Στην αρχή πίνοντας μπύρα Miller -BBQ χωρίς μπύρα δεν γίνεται- μας έφτιαξε μερικά συνοδευτικά για όσα θα μας ετοίμαζε και αμέσως μετά άνοιξε μερικές ιδιαίτερες κοπές και άρχισε να μας λέει τα μυστικά τους. Μία φράση που μου έμεινε είναι ότι το κρέας πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σαν το κρασί, όσο περισσότερο μένει, κάτω από κατάλληλες συνθήκες τόσο καλύτερο γίνεται. Αμέσως μετά άνοιξε το πράσινο ‘αυγό’ και έβαλε στην σχάρα του μερικά κρέατα δίνοντας παράλληλα πολύτιμα tips ψησίματος. 

Ο χώρος γέμισε υπέροχες μυρωδιές ενώ μετά από λίγα λεπτά τα πρώτα εδέσματα έμπαιναν σε χάρτινα πιατάκια και μοιράζονταν στα τραπέζια για να τα δοκιμάσουμε. Απλά πεντανόστιμα. Ότι κι αν δοκιμάσαμε, ότι κι αν τσιμπήσαμε. Άρτια ψημένο, και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Όμως δεν θα μπορούσε να υπάρξει BBQ χωρίς burger. Δεν θα την αφήναμε να φύγει την Jess χωρίς να μας φτιάξει μερικά και να μας πει τα δικά της μυστικά. Και έτσι έγινε. Άνοιξε την συσκευασία της Meat Revolution με burgers και τα έψησε ενώ ετοίμαζε τα συνοδευτικά που θα έμπαιναν μαζί με το κρέας ανάμεσα στα δύο ψωμάκια. Το αποτέλεσμα υπερζουμερό και πεντανόστιμο. Ίσως το καλύτερο burger που έχω φάει, μέσα στην απλότητα και με απόλυτο πρωταγωνιστή το κρέας.  

Τη βραδιά πλαισίωσαν ο Konstantinos Bouras–Baimakos και ο DJ Chevy ενώ σημαντικό ήταν το ενδιαφέρον του κοινού που συμμετείχε ενεργά και έκανε ερωτήσεις στην Jess. Και σκέψου ότι είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις αυτό όταν σου έχουν πέσει τα σαγόνια από τις υπέροχες γεύσεις που δοκιμάζεις.

Δύο λόγια όμως και για τον πραγματικό πρωταγωνιστή της βραδιάς. Το κρέας. Το Meat Revolution για να δώσει μία πραγματική, «ακάλυπτη» γεύση ξεκινά μια κατάλληλη επιλογή από τις φάρμες με τις οποίες συνεργάζεται, επιλέγοντας μοσχαρίσιο κρέας με ειδική διατροφή σε ιδιόκτητα αγροκτήματα στην Ολλανδία, Μοσχάρι Black από την «πολιτεία του βοείου κρέατος» Νεμπράσκα, KOBESTYLE Wagyu Beef από την Ιαπωνία, ενώ τιμά τα κρέατα από τους χορτοτάπητες της Αργεντινής, της Ουρουγουάης καθώς και τα θηράματα του Η.Β. και της Αυστραλίας.

Η διαδικασία για το Meat Revolution ξεκινά με την κατάλληλη επιλογή από τις φάρμες με τις οποίες συνεργάζεται, σε χώρες όπου παραδοσιακά η εκτροφή ζώων γίνεται με ορθές πρακτικές. Το Meat Revolution ενισχύεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με δράσεις που έχουν στόχο να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν τους λάτρεις του κρέατος ώστε να απολαμβάνουμε την νοστιμιά του στον μέγιστο βαθμό. 

Αναμένουμε με τα σαγόνια κάτω και το σαλάκι να τρέχει το επόμενο event του Meat Revolution όπου το FLAG θα είναι σίγουρα παρών. 

Χορηγός επικοινωνίας Flaginlife.gr

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα